Obavijesti

Sport

Komentari 5

Slovenci: Poznati biznismen iz Srbije želi preuzeti HNK Goricu. Dinamov član uprave u Slaven?

Slovenci: Poznati biznismen iz Srbije želi preuzeti HNK Goricu. Dinamov član uprave u Slaven?

Milan Mandarić zainteresiran je za kupnju Gorice, tvrdi slovenski portal Nogomania. Radi se o tajkunu rođenom u Lici koji je bio vlasnik triju engleskih klubova. Darko Podnar mogao bi pak iz Dinama put Koprivnice

VIDEO

Milan Mandarić (86) u igri je za preuzimanje hrvatskog prvoligaša Gorice, piše slovenska Nogomania komentirajući najave predsjednika Nenada Črnka u četvrtak kako će klub uskoro dobiti novog vlasnika u milijunskoj investiciji.

Godišnje je za stabilno funkcioniranje kluba u HNL-u, prema Črnkovoj procjeni, potrebno od četiri do pet milijuna eura, a mogao bi ih osigurati poznati srpski biznismen koji je gradio poslovno carstvo u Sjedinjenim Državama i Velikoj Britaniji.

POGLEDAJTE VIDEO: Lokomotiva - Gorica 2-0

Pokretanje videa...

Lokomotiva - Gorica 01:37

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Mandarić se nedavno povukao iz Vojvodine gdje je bio potpredsjednik, ali nije imao utjecaj na vođenje kluba. Odlučio se za novi izazov i otkrio kako su ga kontaktirali iz niza zemalja. Jedna od njih mogla bi biti i Hrvatska, tvrde Slovenci.

Gorica je ovaj tjedan dobila novog trenera Marija Carevića koji se sporazumno rastao sa Šibenikom i naslijedio Rajka Vidovića. Za pomoćnika je doveo Slovenca Denisa Mojstroviča.

London: Redknapp i Mandari? oslobo?eni optužbi za utaju poreza od 189 000 funti

Milan Mandarić rođen je u Lici, bio je vlasnik engleskih klubova Portsmoutha, Leicestera i Sheffielda, a posljednja mu je akvizicija bila ljubljanska Olimpija, gdje je dao otkaz Igoru Bišćanu iako je osvojio duplu krunu. Svojevremeno su ga zvali da uloži novac i u Hajduk.

Iz uprave Dinama u Slaven Belupo?

Goricu ove sezone čeka i postupak preoblikovanja iz udruge građana u dioničko društvo, a istim putem krenut će i Slaven Belupo iz kojega su se povukli Zvonimir Šimunović i Aleksandar Aleksovski. Njega bi na mjestu direktora trebao zamijeniti iskusni klupski menadžer Darko Podnar (44), aktualni član uprave Dinama čiji se odlazak spominje od promjene vodstva u Maksimiru. O tome su pisala i 24sata.

Zagreb: Svečana loža tijekom utakmice UEFA Europa Konferencijske lige, GNK Dinamo - FC Viktoria Plzen

Podnar je prije desetak godina spašavao posrnulu Istru nakon odlaska Michaela Glovera, nakon čega su u klub ušli španjolski ulagači. U Dinamo je došao na preporuku Krešimira Antolića, a u Koprivnici bi mogao biti prijelazno razdoblje do potencijalnog dolaska novih partnera i investitora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 5

VIDEO

VIDEO Mateo Kovačić vratio se na teren i stajlingom postao hit: 'On izgleda kao Jason Statham'
ELEGANTNI 'VATRENI'

VIDEO Mateo Kovačić vratio se na teren i stajlingom postao hit: 'On izgleda kao Jason Statham'

Pep Guardiola obožava Matea Kovačića zbog nogometne klase i mirnoće koju donosi momčadi Cityja, a sada je pokazao da ima i istančan ukus za modu
Gattuso otkrio zašto se Livaja ljuti: Moram ga smirivati! A za direktora nema mjesta u busu...
NAJAVIO SLAVEN

Gattuso otkrio zašto se Livaja ljuti: Moram ga smirivati! A za direktora nema mjesta u busu...

Bivši suigrači su mi rekli 'Nije normalno koliko mladih igrača stavljaš u Hajduku', a da sam pitao za savjet Marcela Lippija, poslao bi me u neku stvar! Mentalitet momčadi se ovdje promijenio, sada se ovdje radi...