Obavijesti

Sport

Komentari 25

Slovaci se naslađuju: Prošli smo Hajduk, a nismo morali ni zabiti gol. Pomogao nam je footgolf

Slovaci se naslađuju: Prošli smo Hajduk, a nismo morali ni zabiti gol. Pomogao nam je footgolf

Hajdukovi igrači su nekoliko puta padali u šesnaestercu, no talijanski sudac Pairreto nije ništa svirao. Favorit iz ovog dvoboja ispao je bez zabijenog gola, piše slovački mediji

VIDEO

Ružomberok nikada u svojoj povijesti došao do play-offa nekog europskog natjecanja. Plasmani u kvalifikacije bili su rijetkost pa kada bi i preko prvenstva ušli u Europu, vrlo brzo bi ispali. Ipak, ove sezone uspjeli su napraviti najveći klupski rezultat u povijesti. I zaviti Poljud u crno.

Pokretanje videa...

Navijači zviždaju igrače Hajduka 00:33

Slovački predstavnik došao je u Split i parkirao autobus ispred svog gola. Jedva su se sastali s loptom, Hajduk je promašivao nemoguće, a na kraju je Ružomberok izbacio Splićane tragikomičnim autogolom Zvonimira Šarlije. Ova velika pobjeda odjeknula je Slovačkom pa se tamošnji mediji naslađuju ovim teškim porazom momčadi Gennara Gattusa. 

- Senzacija Ružomberoka u Hrvatskoj! Opet nisu zabili, ali su uspjeli proći - piše u naslovu portala Šport.sk.

- Kako je vrijeme odmicalo, rasla je nervoza favoriziranih Hrvata. Ružomberok je obrambeno djelovao kompaktno, a domaćin je uzalud tražio recept za izjednačenje. Hajdukovi igrači su nekoliko puta padali u šesnaestercu, no talijanski sudac Pairreto nije ništa svirao. Favorit iz ovog dvoboja ispao je bez zabijenog gola i najesen neće igrati u Europi - piše u tekstu. 

Uzvratna utakmica 3. pretkola Konferencijske lige između Hajduka i Ružomberoka

Sportnet.sme.sk je pak napisao:

- Momčad čija se vrijednost računa u desecima milijuna eura polomila je zube nad ambicioznom momčadi iz Liptova. Odigrali su četiri europske utakmice, ukupno 360 minuta, a nisu zabili nijedan gol. U takvom negativnom tonu otputovali su na uzvratnu utakmicu u Split. No nakon sedam minuta su zabili. Nije im trebao ni udarac na gol. Hajdukov stoper Zvonimir Šarlija zakucao je loptu u vlastitu mrežu - piše u tekstu, a osvrnuli su se i na Gennara Gattusa. 

- Majica mu je bila znojna, kao da je igrao. Gattuso je trčao duž aut-linije i bio frustriran učinkom svojih štićenika. Momčad predvođena talijanskim nogometnim velikanom, čija je ukupna vrijednost 50 milijuna eura, nije bila dovoljno jaka za izbacivanje osvajača slovačkog kupa.

Graz: Prijateljska utakmica HNK Hajduk - Fenerbahce

U naslovu je pisalo:

- Bogovi su okrenuli leđa Gattusu, a Ružomberoku je pomogao footgolf.

Samuel Lavričnik izveo je korner u osmoj minuti, lopta se odbijala po petercu, a šlampavo je reagirao Šarlija koji je loptu poslao u vlastitu mrežu.

- Vježbamo prekide. Ovo ljeto sam često igrao footgolf pa vjerojatno zbog toga šaljem lopte iz kornera kamo želim - rekao je slovački nogometaš.

Uzvratna utakmica 3. pretkola Konferencijske lige između Hajduka i Ružomberoka

A što je footgolf? Riječ je o sportu koji se igra na golf terenu, rupe su šire nego u klasičnom formatu golfa, a ne koristi se palica, već se lopta udara nogom. 

Trener Ružomberoka Ondrej Smetana bio je oduševljen nakon pobjede. Šesta momčad slovačke lige srušila je Hajduk predvođen Ivanom Rakitićem i Markom Livajom pa kako i neće biti. 

- Teška utakmica za nas. Najvažnije je bilo što smo prvi zabili. Imali smo dobru strukturu, bili smo kompaktni do gola, a nakon što smo poveli kao da smo bili preplašeni. Preživjeli smo mnogo Hajdukovih šansi, pogotovo u prvom dijelu. Drugi dio je bio lakši za nas, ne sjećam se da je Hajduk imao većih prilika u drugom poluvremenu. Bili smo sretniji i prošli dalje.

Utakmica se igrala po velikoj vrućini. 

- Za nas je to bilo komplicirano i teško. Kada smo došli u svlačionicu, bilo je kao u sauni. Bio sam zabrinut kada sam to vidio, ali igrači su pokazali ne samo karakter već dobar gard.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 25

VIDEO

Veliki preokret: Ništa od Serie A, Perišić odlazi u Nizozemsku!
NOVI IZAZOV

Veliki preokret: Ništa od Serie A, Perišić odlazi u Nizozemsku!

Perišić je bio blizu Monze, čak je i gledao njihovu utakmicu protiv Intera, ali na kraju je dobio ponudu nizozemskog prvaka PSV-a koju je prihvatio

Gdje gledati Bayern - Dinamo i Hajduk u Grubišnom Polju. Futsal 'vatreni' protiv Brazila
TV VODIČ

Gdje gledati Bayern - Dinamo i Hajduk u Grubišnom Polju. Futsal 'vatreni' protiv Brazila

Juniori Dinama od 16 sati igraju protiv vršnjaka iz Bayerna u prvom kolu Lige prvaka mladih, dok pola sata nakon njih na teren u Grubišnom Polju izlazi Hajduk. Futsal 'vatrene' čeka spektakl protiv Brazila u drugom kolu SP-a