Obavijesti

Sport

Komentari 26

Slaven Belupo izdao priopćenje nakon poništenog gola: Po drugi put smo ovako oštećeni...

Slaven Belupo izdao priopćenje nakon poništenog gola: Po drugi put smo ovako oštećeni...

SLAVEN BELUPO - RIJEKA 0-0 Da je gol bio sasvim regularan, potvrdio je i slovenski sudački ekspert i međunarodni sudac Damir Skomina, kao i svi koji se razumiju u nogomet, naglasili su iz koprivničkog kluba

VIDEO

Slaven Belupo remizirao je s Rijekom 0-0 u Koprivnici, u devetom kolu HNL-a. Momčad Marija Kovačevića postigla je gol u 35. minuti kada je stoper Dominik Kovačević nakon kornera najviše skočio i uputio udarac prema golu. No, prije nego što je lopta završila iza leđa golmana Rijeke Martina Zlomislića, sudac Mario Zebec dosudio je prekršaj u napadu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Slaven Belupo - Rijeka 01:37

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Više o susretu pročitajte OVDJE.

Odmah je bilo jasno da se radi o velikoj pogreški suca jer nije bilo prekršaja. Ovu tezu potvrdili su i iz Sudačke komisije na čelu s Bertrandom Layecom, kao i stručni komentator u emisiji "Tportal sudačka analiza", Damir Skomina.

Šef sudačke komisije: Zebec je pogriješio! Nije trebao poništiti gol Slaven Belupa protiv Rijeke
Šef sudačke komisije: Zebec je pogriješio! Nije trebao poništiti gol Slaven Belupa protiv Rijeke

Dva dana nakon ove greške, zbog koje je Slaven Belupo ostao bez pobjede, iz kluba su se oglasili i tvrde kako im se to događa već drugi put ove sezone.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Sudačka komisija Hrvatskog nogometnog saveza, na čelu s Bertrandom Layecom iz Francuske, objavila je analizu suđenja iz devetog kola SuperSport HNL-a i potvrdila ono što smo ionako svi znali: Slavenu je po drugi put ove sezone poništen regularan gol. Riječ je o situaciji iz 35. minute, kada je Kovačević glavom postigao pogodak, a sudac Zebec ga je poništio iz samo njemu poznatih razloga.

Kalik: 'Hvala k...' Pogledajte reakciju Poljuda kad je izlazio
Kalik: 'Hvala k...' Pogledajte reakciju Poljuda kad je izlazio

- Nakon izvedenog udarca iz kuta, dva su suparnička igrača skočila i napadala loptu. Domaći napadač je nadskočio obrambenog igrača i postigao pogodak glavom. Sudac je bio previše fokusiran na izazov koji se dogodio iza opisane situacije te je vidio lagano držanje domaćeg napadača. Oba igrača su se držala i ovaj izazov ne može se smatrati prekršajem. Sudačka komisija ne podržava dosuđeni prekršaj, nego priznavanje pogotka. VAR nije mogao intervenirati jer je sudac prekinuo igru prije nego što je lopta ušla u gol - poručili su iz komisije.

Rakitić: Neka navijači polude! A nekim igračima mogu biti i otac
Rakitić: Neka navijači polude!  A nekim igračima mogu biti i otac

Da je gol bio sasvim regularan, potvrdio je i slovenski sudački ekspert i međunarodni sudac Damir Skomina, kao i svi koji se razumiju u nogomet. No, sve to malo vrijedi našem prvoligašu, koji je ponovno nepravedno ostao bez bodova, baš kao i na otvaranju sezone na Poljudu. Kako i hoće li sudac Mario Zebec biti kažnjen, još uvijek nije poznato", objavili su na službenim stranicama Slaven Belupa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 26

VIDEO

Drama bivše NBA zvijezde kraj Jablanice: Poplava mu odnijela hidrocentralu, jedva se spasio
ZA DLAKU IZBJEGAO SMRT

Drama bivše NBA zvijezde kraj Jablanice: Poplava mu odnijela hidrocentralu, jedva se spasio

Iako je i sam pretrpio veliku materijalnu štetu, Mirza Teletović se bez razmišljanja stavio na raspolaganje svim potrebitima