VIDEO Skulpture slavnih Hrvata osvanule u centru Neuruppina! | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 3

VIDEO Skulpture slavnih Hrvata osvanule u centru Neuruppina!

VIDEO Skulpture slavnih Hrvata osvanule u centru Neuruppina!
20

​​​​​​​ U centru grada izložene su skulpture Dražena Petrovića, Marca Pola, Nikole Tesle, Slavoljuba Penkale, Ivana Meštrovića i Ruđera Boškovića, a u Neuruppinu se i dalje ne osjeća kako sutra počinje Euro...

VIDEO

Hrvatska turistička zajednica u petak će u gradskoj galeriji u Neuruppinu napraviti izložbu fotografija "Doživi Hrvatsku" u sklopu koje će brojni posjetitelji moći pobliže doživjeti hrvatske krajolike i turističke atrakcije Lijepe Naše. Uzvanike će pozdraviti direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, veleposlanik RH u Njemačkoj Gordan Bakota, kao i gradonačelnik Neuruppina Nico Ruhle.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Šest skulptura hrvatskih velikana u Neuruppinu 00:49

Glavni gradski trg u Neuruppinu od četvrtka krase i skulpture hrvatskih velikana, dobro poznatih imena cijelom svijetu. Tako se među šest najznačajnijih Hrvata u povijesti na Schulplatzu nalaze košarkaš Dražen Petrović, izumitelj Nikola Tesla, istraživač Marco Polo, inženjer Slavoljub Penkala, kipar Ivan Meštrović i matematičar Ruđer Bošković.

Neuruppin: Hrvatska turistička zajednica postavila šest skulptura hrvatskih velikana

Ipak, dosta je čudno što će se cijeli event održava baš na dan kad "vatreni" nakratko napuštaju Neuruppin. Hrvatska nogometna ekspedicija sutra će se u jutarnjim satima zaputiti u Berlin, tijekom dana na Olimpijskom stadionu odraditi press-konferenciju i trening, a onda ih u subotu na istom mjestu očekuje otvaranje Europskog prvenstva.

U Neuruppinu se još ne osjeća čar Europskog prvenstva, u ovom gradiću još nitko nije zaluđen nogometom. I šetajući gradom nemate dojam kako sutra počinje najveća nogometna manifestacija u Europi. Bez obzira što je na glavnom gradskom trgu, uz skulpture hrvatskih velikana i nekoliko kockasto obojenih kućica, već pripremljen veliki videozid na kojem će navijači moći pratiti sve događaje s Eura.

Neuruppin: Hrvatska turistička zajednica postavila šest skulptura hrvatskih velikana

Srećom, u Berlinu je potpuno drugačija priča, hrvatski navijači već su strateški zauzeli najvažnije kafiće u centru, glavni grad Njemačke u petak će biti obojen konckicama. I već se tad u gradu očekuje oko 50.000 Hrvata. A o suboti ne treba ni pričati, to će biti jedna od najvećih fešta hrvatskih navijača u povijesti. Nešto slično kao u Berlinu 2006., u Beču 2022. ili Rotterdamu 2023. godine. Ludnica!

Neuruppin: Hrvatska turistička zajednica postavila šest skulptura hrvatskih velikana
Neuruppin: Hrvatska turistička zajednica postavila šest skulptura hrvatskih velikana Neuruppin: Hrvatska turistička zajednica postavila šest skulptura hrvatskih velikana
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

UŽIVO Transferi: Ajax se rješava Šutala? Ključni čovjek na putu do naslova produžio s Dinamom
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Ajax se rješava Šutala? Ključni čovjek na putu do naslova produžio s Dinamom

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga