Obavijesti

Sport

Komentari 3

Škotski komentator prekinuo prijenos iz Zagreba: 'Užas. Je li putovao na ovu utakmicu?'

Škotski komentator prekinuo prijenos iz Zagreba: 'Užas. Je li putovao na ovu utakmicu?'

Alex Salmond, bivši premijer Škotske, preminuo je u Ohridu nedugo nakon što je održao govor na konferenciji. Prije 24 godine, na dan utakmice Hrvatske i Škotske na Maksimiru, preminuo je tadašnji premijer Dewar

VIDEO

Hrvatska je u subotu na Maksimiru slavila protiv Škotske (2-1), a pred početak utakmice gosti su doznali za smrt istaknutog političara. Naime, jučer je u Sjevernoj Makedoniji preminuo bivši škotski premijer Alex Salmond. Tu funkciju obnašao je od 2007. do 2014. godine i bio je veliki zagovornik neovisnosti Škotske. Zbog njega je škotski komentator utakmice na trenutak prekinuo prijenos.

- Užasna vijest. Bio je div u političkom svijetu. Pitam se, sad kad sam vidio vijest da je ranije tijekom dana održao govor u Makedoniji, je li bio na putu u Zagreb kako bi se priključio navijačima, što je uobičajeno radio - rekao je komentator Michael Stewart.

Alex Salmond death

Salmond je preminuo tijekom ručka na konferenciji u Ohridu i to nedugo nakon što je održao govor. Sumnja se na srčani udar. Bio je vođa Škotske nacionalne stranke (SNP), a s pozicije premijera države otišao je 2014. godine nakon što su građani na referendumu odbacili ideju neovisnosti Škotske. Njih 55 posto izjasnilo se za ostanak u Velikoj Britaniji pa je Salmond nakon toga podnio ostavku s pozicije premijera i predsjednika stranke.

Alex Salmond death

Sablasna koincidencija je što je jedna tragedija potresla Škotsku i 2000. godine kada su igrali protiv Hrvatske na Maksimiru u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Tadašnji škotski premijer Donald Dewar je na dan utakmice pao s balkona i preminuo nekoliko sati kasnije.

Podsjetio je na to i škotski komentator.

- Jedan sablastan statistički podatak. Jedini premijer Škotske koji je dosad bio preminuo je Donald Dewar. Bilo je to 11. listopada 2000. godine, tijekom utakmice Škotske. I tad je igrala protiv Hrvatske, bilo je 1:1.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

Dalić mijenja: Ovo je vjerojatni sastav Hrvatske protiv Poljske
'VATRENE' PROMJENE

Dalić mijenja: Ovo je vjerojatni sastav Hrvatske protiv Poljske

Plus+ Luka Sučić u dresu Real Sociedada igra vrhunski, ali u reprezentativnom se dresu još mora prilagoditi. Dozu živosti unijet će Martin Baturina, a na poziciju koju je držao Mario Pašalić ulazi mladi 'modri'