Obavijesti

Sport

Komentari 21

VIDEO Mladi 'vatreni' namučili se s Bjelorusima: Zabio Ljubičić

VIDEO Mladi 'vatreni' namučili se s Bjelorusima: Zabio Ljubičić

Imali su izabranici Dragana Skočića dvije dobre prilike u prvih 45 minuta, ali nije uspio zabiti Marin Ljubičić. No, napadač se iskupio u drugom dijelu nakon što je Bjelorusija ostala s igračem manje

Hrvatski nogometaši do 21 godine ostvarili su novu pobjedu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, s minimalnih 1-0 (0-0) pobijedili su u gostima vršnjake iz Bjelorusije. Utakmica je odigrana u armenskom Armaviru, nedaleko od Erevana, a odlučena je u samoj završnici kada je Hrvatska U21 imala igrača više na terenu. Jedini gol dao je Marin Ljubičić u 83. minuti.

Od početka je Hrvatska bila momčad koja je dominirala i diktirala ritam, ali usporedno s tim teško je kreirala prave prilike. U prvom poluvremenu uglavnom su mladi Hrvati pokušavali udarcima iz daljine, no redom su Bukvić, Vidović i Hodža promašivali. Možda je najbolju priliku imao Marin Ljubičić u 36. minuti, ali je brže od njega u tom trenutku reagirao bjeloruski vratar.

POGLEDAJTE VIDEO: Sažetak Bjelorusija - Hrvatska (0-1)

Vrlo slično se igralo i u drugom poluvremenu, a od 73. minute Hrvatska je imala igrača više na terenu nakon što je drugi žuti karton dobio Maskalenčik. Deset minuta kasnije Hrvatska  je naplatila igrača više. Grubo je pritom pogriješila bjeloruska obrana, a poklon je iskoristio Marin Ljubičić za pogodak vrijedan tri boda.

Hrvatska se ovom pobjedom probila na drugo mjesto ljestvice. Ima deset bodova, odnosno, dva manje od vodećeg Portugala. Iza izabranika Dragana Skočića je Grčka s dva boda manje, ali i utakmicom više. Kasnije tijekom ponedjeljka, od 15 sati, u ovoj će skupini međusobno igrati Grčka i Portugal. U sljedećem kvalifikacijskom ciklusu Hrvatska U21 igra u gostima kod Andore 21. ožujka 2024. godine, a potom kod Portugala 26. ožujka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
KVALIFIKACIJE ZA U21 EURO 11:00 , ARMENIJA
Bjelorusija U21
0 : 1
Hrvatska U21
83' Ljubičić
Sortiranje događaja
90' NADOKNADA

Četvrti je sudac pokazao tri minute nadoknade.

90'

Strijelac jedinog gola na utakmici Marin Ljubičić izlazi iz igre, a umjesto njega ulazi Niko Rak.

83' GOL HRVATSKA 0-1

Napokon! Probili su mladi 'vatreni' golmana Bjelorusije, odlično se na pet metara snašao Ljubičić koji je 'zarolao' golmana i stopera te poslao loptu u mrežu.

80'

Ne ide ni s igračem više. Napravili su naši nogometaši prekršaj na centru, a Bjelorusi pokušali s dijagonalom. No, pogriješili su, a polukontra 'vatrenih' bila je još gora.

74'

Pucao je Bukvić direktno preko živog zida i preko grede,.

Komentari 21