Obavijesti

Sport

Komentari 6

Skočić bocnuo HNS: 'Nastanu priče pa se ignoriraju činjenice'

Skočić bocnuo HNS: 'Nastanu priče pa se ignoriraju činjenice'

Skočićeva smjena na mjestu izbornika U21 reprezentacije stigla je nakon niza neuvjerljivih rezultata. Presudila su mu dva poraza zaredom, od Irske (2-3) i Švedske (2-5). Hrvatska još ima šanse izboriti Euro

VIDEO

Hrvatska U21 reprezentacija ima novog izbornika. To je Ivica Olić (44), donedavni pomoćnik Zlatku Daliću u seniorskoj vrsti i legendarni hrvatski napadač koji je godinama predvodio napad "vatrenih".

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

'Vatreni' se vratili kući nakon Eura 01:16

Olić je na čelnoj poziciji malih "vatrenih" zamijenio Dragana Skočića (55). Riječanin je s HNS-om dogovorio sporazuman raskid suradnje, no osjeti se gorčina koja je ostala nakon rastanka.

Hrvatska U-21 reprezentacija protiv Ukrajine igra prvu utakmicu na Europskom prvenstvu za mlade

Skočić: Priče su ponekad bitnije od činjenica

Skočić je smijenjen odlukom HNS-a, a njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

- Želim puno sreće mom nasljedniku, novom izborniku Hrvatske U -21 reprezentacije Ivici Oliću! Sporazumno sam dogovorio raskid ugovora s HNS-om i na to nemam nikakvih zamjerki. Hrvatska u kvalifikacijama za EP ima jedan poraz, isto kao i prvoplasirani Portugal i jednu utakmicu manje od Portugala. Ima jedan bod manje od Grčke i dvije utakmice manje od Grka. Sljedeće četiri utakmice su kući, nakon đto smo sve utakmice u grupi odigrali u gostima. Dakle, i Portugal i Grčka dolaze kod nas, kao i Farski otoci i Andora - napisao je Skočić na Facebooku i dodao:

- Pozicija za nastavak kvalifikacija je dobra. Ponekad priče u medijima su bitnije od činjenica, iako nastaju na temelju nekih činjenica. Ali kad nastanu priče, počinju se ignorirati činjenice koje ne govore u korist priče.

Skočića koštao niz loših rezultata

Odluka HNS-a je stigla nakon niza neuvjerljivih rezultata hrvatske mlade selekcije. Hrvatska U21 izgubila je posljednje dvije prijateljske utakmice protiv Irske (2-3) i Švedske (2-5), na to su se pridodali i rezultati prijašnjih susreta.

Hrvatska je u devet ranijih susreta ispala s Eura nakon samo jednog osvojenog boda. Skočićevi izabranici izgubili su od Španjolske (0-1) i Ukrajine (0-2) te remizirali protiv Rumunjske u utakmici u kojoj nije bilo golova. Dakle, mladi "vatreni" nisu uspjeli postići gol na Europskom prvenstvu.

Zagreb: Izbornik U-21 reprezentacije objavio popis za Europsko prvenstvo

Hrvatska još ima šanse za plasman na Euro

Uslijedila je pobjeda na Farskim Otocima 4-2 i remi protiv Grčke 2-2 te dvije pobjede nad Bjelorusijom 2-0 i 1-0. Zatim i pobjeda protiv Andore 3-0 i činilo se da je Hrvatska konačno uhvatila ritam. No, visok poraz protiv Portugala 5-1 i porazi u dvije prijateljske zaredom upalili su alarm. A kada se sve stavi na papir, od 11 utakmica Skočić je pobijedio tek Andoru, Farske Otoke i dva puta Bjelorusiju. I usput je njegova momčad primila 24 komada.

Ipak, kvalifikacije nisu gotove i Hrvatska još ima šansu izboriti nastup na idućem Europskom prvenstvu. Dva puta će biti domaćin Farskim Otocima u rujnu pa Portugalu, što će, vrlo vjerojatno, biti ključna utakmica u borbi za prvo mjesto i plasman na Euro.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 6

VIDEO

Prijenosi HNL-a opet na HTV-u. Evo koje su utakmice izabrali
BESPLATNO ZA SVE

Prijenosi HNL-a opet na HTV-u. Evo koje su utakmice izabrali

Uz nositelja televizijskih prava MAXSport jednu utakmicu po kolu prenosit će javna televizija na drugom programu. Već u 11. kolu u rasporedu je prvi okršaj klubova iz velike četvorke

Dalić ostao bez Livakovića pa iznenadio odgovorom o odabiru golmana! Posve novi pristup...
TKO ĆE NA GOL?

Dalić ostao bez Livakovića pa iznenadio odgovorom o odabiru golmana! Posve novi pristup...

Plus+ Labrović brani u Bundesligi, Kotarski je najvažnija karika PAOK-a, a Ivušić je i dalje na Cipru. I to mu ne ide u prilog. A pozivu se još nadaju Nevistić, Lučić, pa i Horkaš koji je počeo braniti u španjolskoj Primeri...
FOTO Sutkinja iz seks skandala ima novi posao! Nikad nećete pogoditi koji. Šalimo se. Hoćete
ZAOKRET U KARIJERI

FOTO Sutkinja iz seks skandala ima novi posao! Nikad nećete pogoditi koji. Šalimo se. Hoćete

Elif Karaarslan najavila je tužbu prema Turskom nogometno savezu koji ju je suspendirao nakon što se u javnost probila njezina snimka seksa s starijim turskim delegatom iz svlačionice