Obavijesti

Sport

Komentari 44

Spektakularno finale u Egiptu: Danska ponovno prvak svijeta!

Spektakularno finale u Egiptu: Danska ponovno prvak svijeta!

Čudesni Hansen, čudesni Landin na golu i Danska je ponovno prvak svijeta! Na koncu su presudile nijanse, ali Danci su zasluženo obranili naslov prvaka svijeta 26-24 i drugi put u povijesti uzeli zlatno odličje

Rukometaši Danske obranili su naslov svjetskog prvaka nakon što su u sjajnom finalu Svjetskog prvenstva u Kairu pobijedili Švedsku s 26-24 (13-13).

POGLEDAJTE VIDEO: Poruka novog izbornika Horvata

Pokretanje videa...

Poruka novog izbornika Horvata 00:46

Danska je tako postala tek četvrta reprezentacija u povijesti koja je uspjela obraniti naslov svjetskog prvaka nakon što je bila zlatna i prije dvije godine. Dva puta je to uspjelo Francuzima, 2017. i 2015. godine, te 2011. i 2009., te Rumunjima (1974. i 1970. te 1964. i 1961.), a Šveđanima jednom (1958, 1954).

2021 IHF Handball World Championship - Gold Medal Match - Denmark v Sweden

Bilo je to odlično finale u kojem se Švedska držala do same završnice, ali je na koncu ipak posustala. Šveđani su bolje otvorili utakmicu, ali u grubom prvom poluvremenu niti jedna reprezentacija nije posustala. Puno isključenja, puno taktiziranja s obranama koje su pokazale kako se igra i zašto su Danska i Švedska zaslužile finale SP-a...

No, u drugom poluvremenu Danska je prebacila u brzinu više. Prvo je nevjerojatni Mikkel Hansen potegnuo kada je trebalo pa se ukazao Holm i istorpedirao Šveđane s četiri brza gola. Ponovno je Hansen preuzeo glavnu ulogu prije nego se čudesni Niklas Landin na golu prometnuo u junaka. Branio je kada je bilo najpotrebnije.

Dance su do drugog naslova u povijesti predvodili Hansen sa sedam golova, te Landin s čak 15 obrana! Nikolaj Oris Nielsen je zabio pet, a Jacob Holm četiri gola. Kod Šveđana najefikasniji su bili Hampus Wanne s pet i Albin Lagergren s četiri gola.

U susretu za broncu Španjolska je pobijedila Francusku sa 35-29 (16-13).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
FINALE SVJETSKOG PRVENSTVA 17.30 SATI , Cairo Halls Complex, Egipat
Danska
26 : 24
Švedska
Sortiranje događaja

I KRAAAAJ! 

Nevjerojatni Landin na golu Danske postao je junak finala Svjetskog prvenstva i Danci slave novo zlato! Švedska večeras nije imala sreće, na koncu su presudile nijanse, ali kada se Landin ovako razbrani... Ne može se tu puno.

Danska je u drugom poluvremenu ipak ostavila bolji i konkretniji dojam te je zasluženo stigla do drugog uzastopnog svjetskog zlata nakon pobjede 26-24.

Gledali smo zaista fantastično finale u Egiptu u kojem je još jednom nevjerojatnu ulogu odigrao Mikkel Hansen. Utakmicu je završio kao najbolji danski strijelac sa šest golova dok je Šveđane predvodio Wanne s pet pogodaka.

59'

Ne ide pa ne ide! To je prevaga Danske u finišu utakmice. Fenomenalno je Landin skinuo sedmerac Wanneu i potencijalno Dancima donio zlato! Dva razlike dvije minute prije kraja!

57'

Kako brani Landin! Jednom, pa drugi put, ali ovoga puta dobio je udarac direktno u glavu. Danska se nije uspjela odvojiti na četiri gola čime bi  vjerojatno riješila pitanje prvaka svijeta, ali Šveđani nikako ne mogu smanjiti prednost.

Ali evo pogotka, nada za Švedsku! Rezultat je 25-23

53'

Hansen je pucao pod prekršajem nakon što je Dancima prijetio pasiv, zatim je probao još jednom prije nego su Šveđani faulirali Holma.

Visili su Danci, Šveđani negodovali, ali sreća je pomazila Hansena. Obranjena lopta otišla je u aut i Danska je dobila novu priliku za napad i povratak na plus tri.

Dvojica su zagrlila Saugstrupa i Danska je dobila priliku iz sedmerca. I Hanseeen, nepogrješiv je s linije sedam metara. Danci imaju 25-22.

50'

Kakva obrana Landina, podigao je nogu do krova! Holm je promašio i Švedska je jurnula u kontru, ali danski golman fenomenalno je izašao i spriječio pogodak Lagergrena. Sjajna obrana Landina.

Komentari 44