Obavijesti

Sport

Komentari 14

Skandal u Švicarskoj: Skijašku reprezentaciju Hrvatske izbacili s priprema! 'Kršili su pravila'

Skandal u Švicarskoj: Skijašku reprezentaciju Hrvatske izbacili s priprema! 'Kršili su pravila'

U Zermattu smiju trenirati samo juniori, a inspekcija je ustvrdila da su među njima bili i sportaši s elitnim statusom. 'Ma uhvatili su Tvrtka Ljutića, koji nije nikakav elitni skijaš, ali trener je pogriješio što ga je pustio na stazu', kaže Pavlek

VIDEO

Hrvatski skijaški savez i svi naši skijaši potjerani su iz ljetnog trening-kampa u Zermattu zbog kršenja lokalnih pravila.

Naime, Zermatt je kao odgovor FIS-u koji je izbacio njihovu utrku iz kalendara odlučio da na treninge u skijalištu mogu dolaziti samo juniorski skijaši dok su za seniore strogo zabranjeni!

Pokretanje videa...

fis reprezentacija 09:33

Hrvatski skijaški savez je naručio stazu za juniore, no inspekcija "domaćina" ustvrdila je da je među njima bio i sportaš s elitnim statusom, profesionalac koji se natječe u Europskom kupu. Također su ustvrdili da se najmanje jedan senior spustio stazom i hrvatskim skijašima zabranili su daljnje treninge. Uključujući i juniore.

Pavlek: Kazna je prestroga

- Hrvati su od nas naručili stazu za juniore, ali smo otkrili da su među njima i natjecatelji s elitnim statusom. Zbog toga smo ih odmah izbacili i zabranili im daljnje treninge - rekao je Markus Hasler, izvršni direktor tvrtke Zermatt Bergbahnen koja upravlja skijalištem.

Stigla je i reakcija iz našeg saveza.

- Mi smo prijavili juniore, imamo jednu trening grupu u kojoj su juniori i Tvrtko Ljutić (Zrinkin brat, nap. a.), malo stariji junior, nije nikakav elitni skijaš. Vozio je dvije utrke Europskog kupa, nije osvojio ni bod, niti je ikad primirisao Svjetskom kupu. On se spuštao drugom stazom i trener je napravio pogrešku i pustio ga je na glavnu stazu. Ulovila ga je kontrola - rekao je direktor skijaškog saveza Vedran Pavlek i dodao:

- Ali kazna da nam zabrane treninge ovdje do kraja godine je prestroga. To je kao da se neka sportska ekipa vozi u vlaku i ulove jednog, ne bez karte, nego s krivom kartom i onda zabrane svima vožnju vlakom cijele godine. Imamo jasne dokaze, video i foto materijale, ekipa koje su imale starije skijaše, ali nažalost ne vrijede ista pravila za sve.

Hrvatska reprezentacija napustila je švicarsko skijalište i pripreme će nastaviti negdje drugdje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 14

VIDEO

Gotov je prijelazni rok u HNL-u: Hajduk prodao dvojicu juniora, Gorica dovela igrača iz Engleske
LJETNI MERCATO

Gotov je prijelazni rok u HNL-u: Hajduk prodao dvojicu juniora, Gorica dovela igrača iz Engleske

Prijelazni rok u HNL-u traje do 5. rujna. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Poslala je ocu poruku 'stižem na ručak', sjela u auto i nastradala. Sad slavi prvo zlato na POI
PRIČA ANĐELE MUŽINIĆ

Poslala je ocu poruku 'stižem na ručak', sjela u auto i nastradala. Sad slavi prvo zlato na POI

Parastolnotenisačica Anđela Mužinić Vincetić s 13 godina doživjela je tešku prometnu nesreću zbog koje je završila u kolicima. Odbojka joj je bila prva ljubav, a uz Helenu Dretar Karić stolni tenis joj je postao nova strast