Obavijesti

Sport

Komentari 7

Skandal u F1: Mercedes varao?! Russellu je oduzeta pobjeda

Skandal u F1: Mercedes varao?! Russellu je oduzeta pobjeda

Pobjedu je nakon odluke FIA-e odnio Lewis Hamilton, Australac Oscar Piastri (McLaren) sada je drugi, dok je Monegažanin Charles Leclerc (Ferrari) napredovao na treće mjesto

VIDEO

Vozač Mercedesa George Russell diskvalificiran je i izgubio je pobjedu na Velikoj nagradi Belgije u nedjelju, nakon što je otkriveno kako je njegov bolid bio prelagan. Pobjeda je pripala njegovom momčadskom kolegi Lewisu Hamiltonu koji je bio drugi.

Russellov bolid 1,5kg prelagan

Russell je pobijedio u 14. utrci sezone Svjetskog prvenstva u Formuli 1. Međutim, dva sata nakon utrke, 26-godišnji Britanac je diskvalificiran nakon što je izmjereno kako je težina njegova bolida bila 1,5 kg manja od dopuštene.

Kako su priopćili organizatori, težina Mercedesovog trkaćeg automobila sa startnim brojem 63 na obveznom vaganju nakon utrke iznosila je 796.5 kg, dok je pravilnikom donja granica 798 kg. Zbog kilograma i pol Russell je ostao bez treće pobjede u karijeri.

- Tijekom saslušanja predstavnici momčadi potvrdili su da je mjerenje ispravno i da su sve potrebne procedure izvedene ispravno - objavila je FIA u svom priopćenju.

Russell: Ovo je srceparajuće

Na sve se referirao i glavni akter.

- Ovo je srceparajuće. Bili smo prelagani 1,5 kilograma i diskvalificirani smo iz utrke. Danas smo sve što smo imali ostavili na stazi i ponosan sam što smo prvi prošli preko linije. Još toga slijedi - napisao je Russell na X-u.

Hamilton prvi, Piastri drugi, Leclerc treći

Na prvo mjesto je promoviran Hamilton koji je utrku završio na drugoj poziciji. Bivši sedmerostruki svjetski prvak je tako stigao do 105. trijumfa u karijeri.

Australac Oscar Piastri (McLaren) sada je drugi, dok je Monegažanin Charles Leclerc (Ferrari) napredovao na treće mjesto. Vodeći u poretku i branitelj naslova Nizozemac Max Verstappen (Red Bull) na koncu je četvrti.

I dalje vodi Verstappen

Verstappen sada vodi sa 277 bodova, na drugom mjestu je Norris sa 199 bodova, dok je treći Leclerc sa 177 bodova.

U poretku konstruktora vodi Red Bull sa 408 bodova, na drugom mjestu je McLaren sa 366 bodova, a treće mjesto drži Ferrari sa 345 bodova.

Slijedi stanka od četiri tjedna, sve do 25. kolovoza kada je na rasporedu VN Nizozemske na Zandvoortu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 7

VIDEO

Kladionice imaju jasnog favorita za novog trenera Dinama: Evo tko vodi u utrci za 'vruću' klupu
NEKA POZNATA IMENA

Kladionice imaju jasnog favorita za novog trenera Dinama: Evo tko vodi u utrci za 'vruću' klupu

Favorit kadionice je već vodio Dinamo u 100 utakmica, a pod njegovim vodstvom klub je postigao zapažene uspjehe u Europi. Sljedeći na listi je Željko Sopić

VIDEO Slaven - Dinamo 4-1: Novi epski raspad 'modrih', fenjeraš ih razbio za prvo slavlje sezone!
POGLEDAJTE VIDEO

VIDEO Slaven - Dinamo 4-1: Novi epski raspad 'modrih', fenjeraš ih razbio za prvo slavlje sezone!

Činilo se da će 'modri' rutinski proći kroz Koprivnicu nakon gola Petkovića, ali već do poluvremena su ispustili prednost, a onda se u nastavku opet potpuno raspali i primili čak tri komada
Ronaldo istaknuo igrača boljeg od sebe i Messija: 'Niti ja niti Leo nismo imali to što ima on'
NOVI KRALJ NOGOMETA

Ronaldo istaknuo igrača boljeg od sebe i Messija: 'Niti ja niti Leo nismo imali to što ima on'

Dok su harali scenom znalo se da će kad-tad proći vrijeme Ronalda i Messija i da će neki drugi igrači uskočiti u njihove kopačke. To su učinili Mbappé i Haaland, kasnije se u priču uključio i Vinicius