Sjećate se finala protiv Francuza i krađe u Moskvi? Imate jedan pokušaj tko je bio u VAR sobi... | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 84

Sjećate se finala protiv Francuza i krađe u Moskvi? Imate jedan pokušaj tko je bio u VAR sobi...

Sjećate se finala protiv Francuza i krađe u Moskvi? Imate jedan pokušaj tko je bio u VAR sobi...

Na terenu je pravu dijelio Argentinac Nestor Pitana, a u VAR sobi sjedili su Talijan Massimiliano Irrati, inače najiskusniji talijanski VAR sudac, i Danny Makkelie, glavni sudac s utakmice Eura između Hrvatske i Italije

VIDEO

Sudac nije kriv. Sve smo imali u svojim rukama. Primili smo u 95. minuti protiv Albanije, u 98. protiv Italije. Sve je bilo u našim rukama, rekao je izbornik Zlatko Dalić dan nakon tragedije u Leipzigu gdje je Hrvatska u nadoknadi primila gol od Italije pa s konačnih 1-1 vjerojatno ispala s Europskog prvenstva.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Dalićeva isprika Vidi 01:40

No, samo nekoliko trenutaka kasnije ipak je rekao iskreno što misli:

- Sudac nas je zakidao cijelu utakmicu, kulminacija je bila osam minuta produžetaka. Bilo je šest zamjena, tri minute maksimum, a ni to suci ne rade. Plus onaj VAR, četiri minute maksimum.

Ne možemo se oteti dojmu da Danny Makkelie uistinu je produžio susret više nego što je trebao. Naravno, da smo pobijedili Albaniju, da smo eventualno igrali neriješeno sa Španjolskom ili pobijedili, onda se pitanje Makkelievih odluka ne bi toliko potezalo. No, činjenica je da je Hrvatskoj susret s Italijom bio ključan u konačnici. I da je Hrvatska vodila, a da je Makkelie odmah nakon gola Talijana svirao kraj bez da je dao 'vatrenima' šansu za makar jedan napad.

Sjedio je u VAR sobi na finalu u Rusiji

A vjerovali ili ne, isti sudac bio je član službene postave na finalu Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. Na terenu je pravdu dijelio Argentinac Nestor Pitana, a u VAR sobi sjedili su Talijan Massimiliano Irrati, inače najiskusniji talijanski VAR sudac, i spomenuti Danny Makkelie kao VAR B sudac.

Tada je, podsjećamo, Francuska dobila penal pri rezultatu 1-1 koji je u potpunosti usmjerio utakmicu do 4-1 za Francuze (završilo je 4-2). Lopta je pogodila Ivana Perišića u ruku, a Pitana je dosudio najstrožu kaznu. Argentinski sudac je četiri mjeseca nakon finala konačno bio dao intervju oko svega što se događalo i izjavio je da penal ne bi niti svirao da nije bilo intervencije VAR sobe.

- Pomoćnik je pokazivao ispucavanje golmana, a ja sam mu rekao neka pričeka. Jer Griezmann i Pogba su pokazivali da je bilo igranje rukom. To sam prenio video sucu, a on mi je savjetovao da ne dajem znak za nastavak igre. Rekao mi je: 'Savjetujem ti da pogledaš usporenu snimku. Otišao sam, pregledao snimku i na kraju dao penal Francuskoj - rekao je Pitana.

Istina, za takve odluke odgovoran je glavni VAR sudac što je u tom slučaju bio Massimiliano Irrati. No, poznato je da suci međusobno komuniciraju u VAR sobi, a činjenica da je pored Irratija sjedio baš Makkelie.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 84

VIDEO

UŽIVO Transferi: Hajduk Džeki nudi dva mil. eura plaće? Bio bi plaćeniji od Livaje i Petka skupa
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Hajduk Džeki nudi dva mil. eura plaće? Bio bi plaćeniji od Livaje i Petka skupa

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, tko ide na koga?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, tko ide na koga?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu
Vikao 'Gooool!' i izrešetao ga: Andres Escobar na SP-u zabio je prvi i zadnji autogol u životu
VIDEO: PROŠLO JE 30 GODINA

Vikao 'Gooool!' i izrešetao ga: Andres Escobar na SP-u zabio je prvi i zadnji autogol u životu

Čak je i veliki Pele najavio Kolumbiju kao mogućeg osvajača Mundijala u SAD-u 1994. godine. U zemlji je nakon ubojstva Pabla Escobara vladao svojevrsni kaos koji je na kraju uzeo i drugog Escobara...