Obavijesti

Sport

Komentari 1

Sjajna Donna demolirala je protivnicu za 3. kolo US Opena

Sjajna Donna demolirala je protivnicu za 3. kolo US Opena

Osječanka je uzvratila Minnen za ovogodišnji poraz na travi u nizozemskom 's-Hertogenboschu, gdje su odigrale prvi službeni međusobni dvoboj

VIDEO

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić (WTA - 24.) plasirala se u 3. kolo US Opena u New Yorku, gdje je u dvoboju 2. kola pobijedila Belgijsku Greet Minnen (WTA - 70.) sa 7-5, 6-1 za 80 minuta. 

Aktualna olimpijska doprvakinja je ovom pobjedom po četvrti put došla najmanje do trećeg kola na posljednjem Grand Slam turniru u sezoni, nakon što je prekinula niz od tri uzastopna ispadanja u 1. kolu US Opena.

Osječanka je uzvratila Minnen za ovogodišnji poraz na travi u nizozemskom 's-Hertogenboschu, gdje su odigrale prvi službeni međusobni dvoboj.

Tennis: Cincinnati Open

U prvom setu meča na terenu 12 u Nacionalnom teniskom centru Billie Jean King tenisačice su sigurno držale svoje servise do rezultata 5-5, da bi u 11. gemu Vekić iskoristila priliku koju joj je ponudila suparnica s tri uzastopne pogreške te neobranjivim forhendom došla do 'breaka'. U sljedećem gemu je najbolja hrvatska tenisačica osvojila prvu dionicu meča.

Donna je niz nastavila i u drugom setu, koji je otvorila 'breakom' te povela 2-0. nakon što je izvukla 15-40 na svom početnom udarcu, što su bile jedine dvije prilike za 'break' koje je Belgijka imala. Minnen je uspjela zadržati servis i osvojiti treći gem, ali to joj je bio posljednji trenutak u kojem je bila ravnopravna. Nizom od četiri gema Vekić je zaključila dvoboj i plasirala se u 3. kolo US Opena. 

Tennis: Cincinnati Open

Vekić je protiv Minnen spasila obje 'break'-lopte i iskoristila četiri od pet prilika za oduzimanje servisa suparnici. Osvojila je 83% poena kad bi pogodila prvi servis i 55% poena na drugom servisu.

Donnina sljedeća suparnica, 22-godišnja Amerikanka Peyton Stearns (WTA - 47.), prošle je godine u New Yorku došla do osmine finala, a ove je u drugom kolu iznenadila 12. nositeljicu, Ruskinju Dariju Kasatkinu i svladala ju sa 6-1, 7-6 (3).

Meč Vekić - Stearns na rasporedu će biti u petak, a to će im biti prvi službeni međusobni dvoboj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Dinamo - Hajduk 0-1: Livaja šokirao Maksimir i doveo 'bile' na vrh prvenstvene tablice
6. KOLO HNL-A

Dinamo - Hajduk 0-1: Livaja šokirao Maksimir i doveo 'bile' na vrh prvenstvene tablice

DINAMO - HAJDUK 0-1 Pogotkom Livaje iz 70. minute Hajduk je odnio sva tri boda s Maksimira u dramatičnoj utakmici koja se igrala više od 100 minuta. Tako su 'bili' barem privremeno preuzeli vrh poretka HNL-a

Bivši dinamovac Koch ima rak: 'Ovo je moj posljednji intervju.  Osjećam da dolazi taj dan...'
BIVŠI DINAMOVAC

Bivši dinamovac Koch ima rak: 'Ovo je moj posljednji intervju. Osjećam da dolazi taj dan...'

Kad se osvrnem na trenutak kad mi je rečeno da imam još šest mjeseci života, moram reći da se danas osjećam pozitivno. Naravno, nije to slučaj svaki dan, rekao je bivši dinamovac Georg Koch koji boluje od raka