Obavijesti

Sport

Komentari 0

Sjajan debi novog izbornika: Hrvatska prvi puta pobijedila Finsku! Oduševio veliki talent

Sjajan debi novog izbornika: Hrvatska prvi puta pobijedila Finsku! Oduševio veliki talent
2

Istovremeno, pobjednički debi nije imao novi izbornik odbojkašica Igor Arbutina. U osječkom Gradskom vrtu Hrvatska je bila izvjesni favorit protiv Azerbajdžana, a izgubila 0-3

VIDEO

Velika pobjeda hrvatskih odbojkaša na otvaranju Zlatne europske lige. U debiju novog izbornika Igora Juričića Hrvatska je prvi puta u službenoj utakmici pobijedila Finsku. I to u Tampereu, pred 2000 finskih navijača. Završilo je 3-1 (21-25, 26-24, 25-15, 25-22).

Velika, ali i važna pobjeda jer svaka se ovoga ljeta računa u kalkulacijama za plasman na Svjetsko prvenstvo. Hrvatska je u Tampere otputovala bez kapetana Marka Sedlačeka, pritom nema ni standardnih primača Hanžića i Marelića te libera Busaka Vidakovića... Na okupu je, štoviše, tek desetak dana.

I Finska je osvojila prvi set, a ključan je ispao drugi koji je Hrvatska dobila u "produžetku". Nakon toga dominacija u trećem pa egzekucija u četvrtom. Posao je 18. poenom završio Ivan Đirlić, dok je Ivan Zeljković sa 16 bio i MVP utakmice. Mladi bloker i veliki talent Sven Jakopec prvi je puta krenuo u početnoj postavi i ostavio sjajan dojam s 13 poena, a čak sedam blokom!

- Utakmica je od početka do kraja imala uspona i padova, pogotovo u početku. Bila je to naša prva utakmica, trebalo nam je zato malo vremena da uđemo u igri. Jako sam zadovoljan komunikacijom na terenu, promijenili smo taktiku servisa, na kraju smo postavili dobar blok i obranu tako da zaista mogu biti zadovoljan reakcijom momčadi - komentirao je Juričić, čija momčad već u subotu igra drugu utakmicu na turniru u Finskoj, protivnik će biti Belgija od 17 sati. 

Istovremeno, pobjednički debi nije imao novi izbornik odbojkašica Igor Arbutina. U istom natjecanju u osječkom Gradskom vrtu Hrvatska je bila izvjesni favorit protiv Azerbajdžana, a izgubila 0-3 (19-25, 19-25, 22-25). Prvi poen iz bloka pomlađena reprezentacija Hrvatska imala je tek u trećem setu. U nedjelju u Gradskom vrtu igra protiv Slovačke (19:00).

Osijek: Utakmica Zlatne europske lige za žene Hrvatska - Azerbajdžan Osijek: Utakmica Zlatne europske lige za žene Hrvatska - Azerbajdžan

- Nije ispalo kako smo željeli i planirali, ali nemam djevojkama ništa zamjeriti, sve su ove dane bile na vrlo visokom nivou i jednostavno su izgorjele u prevelikoj želji za pobjedom pred domaćom publikom. Azerbajdžan nas je zasluženo pobijedio jer su u odlučujućim trenucima imale svakako bolju igru u polju, pritiskali su nas servisom. Detektirali smo one faze igre u kojima trebamo napredak pa vjerujem da ćemo već u nedjelju protiv Slovačke prikazalt bolju igru, ali i da će se djevojke opustiti i biti na svom optimalnom nivou koji u ovom trenutku mogu pružiti. Nadam se da ćemo imati i dalje podršku navijača i javnosti jer ove djevojke to zaslužuju. Napravile su si preveliki pritisak pred ovaj susret i tu izgorjele - rekao je izbornik Arbutina. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'
IKONA HNL-a

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'

Danijel Hrman kaže: Besek nas je kažnjavao s 1000 maraka za ćevape, u Moskvi sam doživio bombaški napad, a USKOK je istraživao moj transfer, zbog čega me ispitivao i predsjednik kluba

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...
IZ FINALA 1983.

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...

Plus+ Dolazili su nam kući svi živi fotografirati se s tim dresom, a ja sam u njemu godinama igrao na ulici, priča nam Milan Gega, čiji je otac Tomislav bio redar na utakmici Šibenke i Bosne