Obavijesti

Sport

Komentari 0

Sjajan dan hrvatskih sportašica! Četiri gimnastičarke izborile su nastup u finalu Svjetskog kupa

Sjajan dan hrvatskih sportašica! Četiri gimnastičarke izborile su nastup u finalu Svjetskog kupa
2

Tijana Korent u finalu preskoka nastupa u subotu od 15 sati kad je i finale dvovisinskih ruči u kojem nastupa Sara Šulekić. Tina Zelčić na gredi i Mila Prpić na gredi i parteru nastupit će u finalu u nedjelju

VIDEO

Šestero hrvatskih predstavnika nastupilo je u kvalifikacijama Svjetskog gimnastičkog kupa u Szombathelyju, posljednje postaje ovogodišnjeg izdanja Svjetskog kupa, a gimnastičarke Tijana Korent (preskok), Sara Šulekić (dvovisinske ruče), Tina Zelčić (greda) i Mila Prpić (greda i parter) uspjele su se plasirati u finale. 

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Tin Srbić uzeo srebro na Svjetskom prvenstvu 00:51

Bez finala na konju s hvataljkama ostali su gimnastičari Jakov Vlahek i Marko Sambolec

Tijana Korent je finale na preskoku izborila trećim rezultatom današnjih kvalifikacija, dobivši za svoja dva skoka prosječnu ocjenu 12,825. Korent je u borbi za ukupnu pobjedu u poretku Svjetskog Challenge kupa. Glavna konkurentica joj je Mađarica Greta Mayer koja je danas bila prva u kvalifikacijama. Korent ima 16 bodova više od Mayer, a odluka o ukupnoj pobjedi pada u sutrašnjem finalu. 

Treći dan natjecanja DOBRO World CUP Osijek 2023.

U finalu dvovisinskih ruča za postolje će se boriti Sara Šulekić. I ona je bila treća u kvalifikacijama s ocjenom 13,050. Kao i Korent, i Šulekić je u konkurenciji za ukupnu pobjedu u poretku Svjetskog Challenge kupa. Šulekić je u zaostatku u odnosu na Melanie De Jesus Dos Santos, Francuskinja nije stigla u Mađarsku. Slovenka Lucija Hribar, koja je također u konkurenciji za vrh poretka, danas je bila šesta. 

Finala preskoka i dvovisinskih ruča na rasporedu su u subotu od 15 sati. 

FOTO Vapaj našeg gimnastičkog kluba: 'Nema tople vode, krov prokišnjava, plafon je prenizak'
FOTO Vapaj našeg gimnastičkog kluba: 'Nema tople vode, krov prokišnjava, plafon je prenizak'

Gledajući čitavu ovu sezonu Tina Zelčić na gredi bila je blizu svoje uobičajene razine. Ocjenom 12,550 zauzela je četvrto mjesto. Zelčić također "lovi" ukupnu pobjedu u Svjetskom Challenge kupu. U nedjeljnom finalu potrebna joj pobjeda ili drugo mjesto kako bi dostigla Ukrajinku Anu Laščevsku. Finale na gredi uspjela je osigurati i mlada Riječanka Mila Prpić. S ocjenom 12,200 završila je na osmom mjestu. Uspješan dan Prpić je upotpunila još jednim finalom. Na parteru je bila šesta s ocjenom 12,450.

Finala grede i partera održavaju se u nedjelju s početkom u 15 sati. 

Putinova ljubavnica rasplakala mladu gimnastičarku, procurio video: 'Radiš li ovo namjerno?'
Putinova ljubavnica rasplakala mladu gimnastičarku, procurio video: 'Radiš li ovo namjerno?'

U kvalifikacijama konja s hvataljkama nastupila su dva hrvatska predstavnika. Jakov Vlahek zauzeo je 17. mjesto, Marko Sambolec završio je na 18. poziciji. Obojica su dobila identične konačne ocjene za svoje nastupe – 12,650. Vlahek se odlučio za lakšu vježbu početne ocjene 5.2, 27-godišnji Zagrepčanin za izvedbu je dobio 7.450. Vježba Samboleca bila je dosta teža, no u samoj izvedbi bilo je i puno više pogrešaka. U kvalifikacijama konja s hvataljkama nastupio je 31 gimnastičar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

VIDEO Gvardiolu pokazali staru fotografiju i tražili ga autogram. Pogledajte urnebesnu reakciju
CITYJEVA SMICALICA

VIDEO Gvardiolu pokazali staru fotografiju i tražili ga autogram. Pogledajte urnebesnu reakciju

Ekipa iz Manchester Cityja priključila se popularnom trendu s TikToka u kojem ljudima pokažete njihove stare fotografije i molite ih potpis. Prva je žrtva bio Joško Gvardiol kojem se to baš i nije svidjelo, a suigrač Ederson valjao se od smijeha. Mateo Kovačić reagirao je, pak, kulerski: "Ovo je bilo davno, 17 godina... Starim".