Obavijesti

Sport

Komentari 4

Sir Alex Ferguson zarađuje od govora kao Bill i Hillary Clinton

Sir Alex Ferguson zarađuje od govora kao Bill i Hillary Clinton
1

Za samo 20-ak dana posla godišnje za United, a to je pojavljivanje na gala večerama ili drugim promotivnim akcijama kluba, sir Alex dobije gotovo 20 milijuna kuna

VIDEO

Kao ambasador Manchester Uniteda Alex Ferguson zarađuje dva i pol milijuna eura. Ali sir Alex ima još jedan izvor prihoda, svako predavanje naplaćuje 120 tisuća eura.

Premda je nakon dugih 27 godina ovo ljeto otišao s klupe ‘vragova’ i u tom vremenu zaradio milijune eura, Škot je i dalje mašina za zarađivanje novca. Dobro je naplatio sve osvojene trofeje kroz trenersku karijeru. 

Za samo 20-ak dana posla godišnje za United, a to je pojavljivanje na gala večerama ili drugim promotivnim akcijama kluba, sir Alex dobije gotovo 20 milijuna kuna, a imidž nakon karijere naplaćuje kao i bivši predsjednik SAD-a Bill Clinton i njegova supruga Hillary, bivša državna tajnica. Ferguson je vrlo tražen, od sveučilišta do poslovnih tvrtki.

Svi bi htjeli da im trenerska legenda dođe u posjet i otkrije im ključ svog uspjeha. A svaki takav nastup Fergie naplaćuje baš kao i Clintoni - 120.000 eura. O Fergusonovim poslovima brine se tvrtka AFC Sports Promotions iz Aberdeena, a u upravi tvrtke nalaze se i tri Fergusonova sina Jason, Darren i Mark, koji su u upravu ušli baš kad im je otac najavio da odlazi u mirovinu.

Veliko mu hvala: Mladoženja je nazdravio Sir Alexu Fergusonu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4

VIDEO