Obavijesti

Sport

Komentari 0

Šimunić: Nisam tako glup da bih otišao zbog trenera

Šimunić: Nisam tako glup da bih otišao zbog trenera
1

Hrvatski reprezentativac još jednom se osvrnuo na vrijeme u Herthi i tvrdi da klub nije napustio zbog sukoba s trenerom Patriceom Favreom

VIDEO

Možda je moj odlazak u Hoffenheim iznenadio mnoge, ali ja sam to znao još prije nekoliko mjeseci, otkrio je Josip Šimunić u razgovoru za hamburški list Zeit. Zar ste doista već tada znali da dolazite u Hoffenheim, iznenađeno ga je upitao novinar.
- Ne, ne, znao sam da trebam nove izazove i da ću napustiti Herthu, ali o novom sam klubu odlučio kasnije. Nema to veze s Herthom, jednostavno sam trebao promjenu - objasnio je hrvatski branič kojeg je nervoznim učinilo novo pitanje o tome je li otišao zbog sukoba s bivšim trenerom Lucienom Favreom, koji je navodno izjavio da Šimunić u novoj sezoni neće moći odigrati na razini prethodne.
- To je apsolutna besmislica. Zar doista mislite da bih tako važnu odluku poput odlaska donio zbog jedne takve izjave? Zar me smatrate tako glupim? Favre me nazvao prije nekoliko dana i rekao da nikada nije dao takvu izjavu i tu je priča za mene završena - tvrdi Joe.
Novinar je našeg reprezentativca pitao i je li doista bio iskren kad je u svibnju rekao da će Hertha biti prvak.
- Morao bih biti dobar glumac da tako nešto kažem, a ne mislim to. Hertha će uskoro biti prvak, sa ili bez Josipa Šimunića. Ljudi u klubu su sjajni, rade velik posao i to će im se jednog dana vratiti. Hertha mi i dalje ostaje u srcu!
Za kraj je Šimunić s čitateljima Zeita podijelio i svoje najljepše i najružnije trenutke tijekom devet i pol godina provedenih u Berlinu.
- Najbolje je razdoblje sigurno bilo ovo tijekom posljednja tri ili četiri mjeseca. I momčad i navijači su vjerovali u naslov, bilo je puno emocija i to je vjerojatno najbolje razdoblje mojeg nogometnog života. Bilo je lijepo i što su svi naši kritičari morali pojesti svoje riječi. Najteže razdoblje je bilo tijekom sezone 2006/2007., kada sam dobio nekoliko kartona previše. Ali i to je bilo korisno jer sam vidio tko je stao iza mene. Tim sam ljudima, uključujući i mnoge Herthine navijače, i danas zahvalan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'
IKONA HNL-a

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'

Danijel Hrman kaže: Besek nas je kažnjavao s 1000 maraka za ćevape, u Moskvi sam doživio bombaški napad, a USKOK je istraživao moj transfer, zbog čega me ispitivao i predsjednik kluba

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...
IZ FINALA 1983.

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...

Plus+ Dolazili su nam kući svi živi fotografirati se s tim dresom, a ja sam u njemu godinama igrao na ulici, priča nam Milan Gega, čiji je otac Tomislav bio redar na utakmici Šibenke i Bosne