Obavijesti

Sport

Komentari 7

Šime Vrsaljko dobio novu ulogu u HNS-u, ide s 'vatrenima' na EP

Šime Vrsaljko dobio novu ulogu u HNS-u, ide s 'vatrenima' na EP

Šime Vrsaljko po završetku karijere postao je menadžer cijenjene agencije, a sad je postao ambasador Hrvatskog nogometnog saveza

VIDEO

Šime Vrsaljko (32) postao je novi ambasador Hrvatskog nogometnog saveza. U dogovoru s predsjednikom HNS-a Marijanom Kustićem, Vrsaljko će predstavljati reprezentaciju na događajima u Hrvatskoj, ali i u inozemstvu na različitim projektima, programima, inicijativama i aktivnostima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Vrsaljko se emotivno oprostio od 'Vatrenih': 'Nije tajna da sam za srebro u Rusiji žrtvovao koljeno' VIDEO

- Iznimno me raduje što će Šime pojačati naše redove jer ga cijenim kao vrhunskog nogometaša koji je ostvario zapaženu međunarodnu karijeru marljivim radom što ga čini odličnim uzorom za mlade nogometaše. Šime je pritom osvojio cijelu naciju svojim zaraznim optimizmom, vedrinom i jednom pozitivnom energijom te je postao jedan od simbola legendarne generacije iz 2018. godine. Šime je međunarodno prepoznatljiv, govori nekoliko stranih jezika, ima odlične komunikacijske vještine i uvjeren sam da će se odlično snaći u ovoj ulozi, u kojoj mu želim puno uspjeha - rekao je Kustić za stranice HNS-a.

Vrsaljko je dio hrvatske reprezentacije od najmlađih uzrasta, a za seniorsku reprezentaciju upisao je 52 nastupa. S "vatrenima" je nastupio na tri europska i dva svjetska prvenstva te je bio dio srebrne generacije iz Rusije 2018. godine. 

Dalić je i dalje miran i ponizan, a Mišković trlja ruke: Na popisu za Euro najviše je igrača Rijeke!
Dalić je i dalje miran i ponizan, a Mišković trlja ruke: Na popisu za Euro najviše je igrača Rijeke!

- Zahvaljujem predsjedniku Kustiću na prijedlogu i povjerenju te se veselim dogovorenoj suradnji. Bio sam ponosan predstavljati Hrvatsku na terenu, a sada ću jednako motivirano predstavljati naš nogomet izvan terena. Rezultati pokazuju da je HNS među najuspješnijim i najbolje organiziranim savezima u Europi i svijetu te se radujem uložiti svoje znanje, iskustvo i energiju u ovu novu ulogu - izjavio je Vrsaljko.

Vrsaljko će se Savezu pridružiti već od Eura 2024. na kojem će biti dio službene delegacije saveza te će s predsjednikom Kustićem predstavljati HNS na službenim događajima Uefe.

Osim uloge ambasadora, Vrsaljko je nakon završetka igračke karijere u Olympiacosu uplovio u menadžerske vode. Dio je poznate agencije Universal Twenty Two koja pod sobom ima igrače poput Alexandera Isaka (24), Emiliana Martineza (31) i Emiliana Buendije (27). Vrsaljko se tako pridružio Ivanu Klasniću koji je krajem godine također postao ambasador HNS-a za Euro 2024.

Vrsaljko je četvrti igrač generacije iz Rusije koji je dobio novu ulogu, kao dio HNS-a, nakon završetka igračke karijere. Prvi je novim karijernim putem krenuo Vedran Ćorluka koji je, nakon završetka karijere u Lokomotiv Moskvi, postao pomoćnik Zlatku Daliću. Nedugo nakon Ćorluke, stožeru reprezentacija se pridružio i Mario Mandžukić. Istim putem krenuo je i Danijel Subašić po završetku karijere u Hajduku. On se stožeru priključio krajem rujna prošle godine te sudjeluje u radu s hrvatskim vratarima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 7

VIDEO

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'
IKONA HNL-a

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'

Danijel Hrman kaže: Besek nas je kažnjavao s 1000 maraka za ćevape, u Moskvi sam doživio bombaški napad, a USKOK je istraživao moj transfer, zbog čega me ispitivao i predsjednik kluba

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...
IZ FINALA 1983.

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...

Plus+ Dolazili su nam kući svi živi fotografirati se s tim dresom, a ja sam u njemu godinama igrao na ulici, priča nam Milan Gega, čiji je otac Tomislav bio redar na utakmici Šibenke i Bosne