Obavijesti

Sport

Komentari 1

Sigurdsson uoči puta u Pariz: Japance ne možemo pretrčati. Stil? To je zastarjelo pitanje...

Sigurdsson uoči puta u Pariz: Japance ne možemo pretrčati. Stil? To je zastarjelo pitanje...

poprilično sam zadovoljan kako su prošle pripreme. Duvnjaka nismo imali nekoliko dana, ali sada se vraća i to nam je jako bitno. Znam da smo blizu najboljim momčadima, rekao je izbornik Sigurdsson

VIDEO

Što se odradilo, odradilo se. U četiri tjedna priprema nadamo se da je Dagur Sigurdsson odradio sve što je zamislio s hrvatskim rukometašima. Nakon klimatiziranih dvorana u Prelogu i Opatiji, dan uoči puta u Pariz osjetili su i sparinu dobre stare Kutije šibica, taman da se ne opuste previše. Pojavio se čak i Jakov Gojun u vlastitom aranžmanu i pozdravio bivše suigrače.

Osim lakše ozljede kapetana Domagoja Duvnjaka, svi su odradili baš sve treninge. Po dolasku u Pariz, u planu su još dva, do prve utakmice u subotu protiv Japana u 14 sati.

- Poprilično sam zadovoljan kako su prošle pripreme. Duvnjaka nismo imali nekoliko dana, ali sada se vraća i to nam je jako bitno. Trebali bismo biti spremni za Igre po planu. Uvjereni smo da smo dobro radili i mislim da imamo šanse protiv svakog protivnika, no na kraju će sve ovisiti o izdanjima iz dana u dan. Sve što želim vidjeti, jest napredak, da igramo bolje. Znam da smo blizu najboljim momčadima, ali sve se svodi na ono što pokažeš na terenu - rekao je izbornik Sigurdsson.

Kakav biste stil igre željeli vidjeti?

- To je možda zastarjelo pitanje, otprije 10 godina. Danas morate igrati sve. Morate moći igrati varijacije 6-0 obrane, 5-1 obrane, morate biti spremni promijeniti sve u pola utakmice, u napadu morate biti sposobni igrati protiv čvrstih obrana i sistema, biti brzi u kontrama, organizirani, odigravati brze centre. Nikada nemate dovoljno vremena za pripremu, ali želimo biti spremni odgovoriti na sve i iznenaditi naše protivnike. Glavni fokus je bio na tome da imamo strukturu i disciplinu u momčadi, da smo strpljivi. Znamo da se uvijek događaju neke rupe od 10-15 minuta unutar utakmice kada ništa ne ide tako da moramo biti spremni i na njih, ali i na to da se nakon toga opet vratimo u igru. 

Zagreb: Posljednji trening hrvatske rukometne reprezentacije uoči odlaska na kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Parizu 2024.

Kako je momčad reagirala nakon poraza u Francuskoj?

- Mislim da smo mogli izvući neke pozitivne stvari iz utakmice protiv Francuske. Naravno, ima stvari koje smo mogli napraviti bolje, posebno u napadu u prvom poluvremenu kada smo imali slab šut, ali u nastavku smo se poboljšali.

Šoštarić: Duvnjak nam znači kao Modrić 'vatrenima'. Mogao bi imati ulogu poput Hansena
Šoštarić: Duvnjak nam znači kao Modrić 'vatrenima'. Mogao bi imati ulogu poput Hansena

Japan nije Francuska, ali prije tri godine na SP-u u Egiptu, baš sa Sigurdssonom na klupi, za nas su se pretvorili u Francuze.

- Da, tada smo remizirali. Već smo upoznali igrače s njihovom momčadi jer to nisu igrači koji često igraju u Europi, stoga je bitno da znaju tko su ti igrači, da znaju kako su izgledale posljednje utakmice Japana. Sve smo analizirali, a imat ćemo još video sastanaka prije utakmice.

Možemo li trčati s njima ili ih pretrčati?

- Ne možemo ih pretrčati, ali imamo puno stvari koje oni nemaju te sam uvjeren da imamo momčad bolju od one koju ima Japan. Zadnji puta u Tokiju pobijedili su i Portugal... Jaka momčad, ali nemaju iskustva kao što ga imamo mi ni toliko iskusne igrače. Vjerojatno mogu trčati više od nas, ali mislim da mi možemo s ovom momčadi pobijediti Japan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'
IKONA HNL-a

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'

Danijel Hrman kaže: Besek nas je kažnjavao s 1000 maraka za ćevape, u Moskvi sam doživio bombaški napad, a USKOK je istraživao moj transfer, zbog čega me ispitivao i predsjednik kluba

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...
IZ FINALA 1983.

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...

Plus+ Dolazili su nam kući svi živi fotografirati se s tim dresom, a ja sam u njemu godinama igrao na ulici, priča nam Milan Gega, čiji je otac Tomislav bio redar na utakmici Šibenke i Bosne