Obavijesti

Sport

Komentari 1

Šibenčani se prisjetili svog Dražena. Sjedi na klupi, kao da će svaki čas uzeti loptu i pucati

Šibenčani se prisjetili svog Dražena. Sjedi na klupi, kao da će svaki čas uzeti loptu i pucati

Velimir Zajec predvodio je vrhušku Dinama koja se susrela s Biserkom Petrović i zapalila svijeću na Draženovom grobu na zagrebačkom Mirogoju

VIDEO

Postoji vrsta sportaša koju oslovljavamo samo imenom. To nisu zaslužili samo svojim trofejima i uspjesima, već unikatnošću. Jedinstveni, osebujni, originalni i najvažnije, svoji. To je bio Dražen Petrović. 

Pokretanje videa...

Prošla je 31 godina od tragične smrti Dražena Petrovića 00:56

Bio je rođeni pobjednik i strastveni borac, nikome nije htio priznati da je bolji od njega, čak ni najboljemu u povijesti Michaelu Jordanu. Prošla je 31 godina od smrti, ali Dražen je među nama. U brojnim uspomenama, uspjesima kojih se svako malo sjetimo i raznim anegdotama.

Šibenik: 31. obljetnica smrti košarkaškog velikana Dražena Petrovi?a Šibenik: 31. obljetnica smrti košarkaškog velikana Dražena Petrovi?a

Šibenik je i danas, baš kao svakog 7. lipnja, obilježio 31. godišnjicu smrti velikog Dražena. Na mjestu gdje je prvi put dotaknuo košarkašku loptu, ubacio prvi koš i osvojio svoj prvi trofej kojeg su mu oduzeli, ali medalju nikada nije htio vratiti. Na njegovom Baldekinu.

Sjedi na svojoj klupi, nekoliko metara od dvorane, s košarkaškom loptom kraj sebe. Zamišljeno gleda. Kao da će svakog trenutka ustati i ispaliti stotinjak trica, nasmiješiti se svojim zaraznim osmijehom i reći, tu sam ja, ne brinite se ništa. 

Šibenik: 31. obljetnica smrti košarkaškog velikana Dražena Petrovi?a

- Uvijek je teško, ali najbitnije je da se nakon 31 godine ipak slavi njegovo ime koje će bit zabilježeno za vjeke vjekova kako se kaže - rekao je hrvatski košarkaš Dario Šarić za HRT.

Čelnici Šibenika, igrači, brojna djeca, Šarić i ostali građani Šibenika položili su vijence pored Draženova kipa i prisjetili ga se kroz sve uspomene koje nam je podario.Oni najmanji imali su priliku upoznati kroz priče starijih uvidjeti kakav je istinski velikan bio i koliko je zadužio hrvatski narod.

Zagreb: Upaljene svijeće na grobu Dražena Petrovića povodom obilježavanja 31. godišnjice njegove smrti

U Zagrebu su, pak, njegova majka Biserka Petrović, Dinamova delegacija predvođena Velimirom Zajecom, predsjednik HKS-a Nikola Rukavina i izbornik Josip Sesar zapalili svijeću na Mirogoju, na posljednjem počivalištu najvećeg hrvatskog košarkaša u povijesti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'
IKONA HNL-a

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'

Danijel Hrman kaže: Besek nas je kažnjavao s 1000 maraka za ćevape, u Moskvi sam doživio bombaški napad, a USKOK je istraživao moj transfer, zbog čega me ispitivao i predsjednik kluba

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...
IZ FINALA 1983.

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...

Plus+ Dolazili su nam kući svi živi fotografirati se s tim dresom, a ja sam u njemu godinama igrao na ulici, priča nam Milan Gega, čiji je otac Tomislav bio redar na utakmici Šibenke i Bosne