Šibenčani optimisti uoči finala Kupa: Pobijedili smo Dinamo, zašto onda ne bismo i Hajduk? | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 134

Šibenčani optimisti uoči finala Kupa: Pobijedili smo Dinamo, zašto onda ne bismo i Hajduk?

Šibenčani optimisti uoči finala Kupa: Pobijedili smo Dinamo, zašto onda ne bismo i Hajduk?
11

Branit će Đaković jer mu tako stoji u ugovoru, a u nogometu jedna situacija sve može preokrenuti. Mnogi misle da je 90-10 za Hajduk, želimo iskoristiti tih 10 posto, kaže trener Čanadi

VIDEO

Šibenik može ući u povijest hrvatskog nogometa kao prvi klub koji će osvojiti Kup znajući da će ga braniti kao - drugoligaš. Čudna je i turbulentna bila ova sezona na Šubićevcu, a zaključit će je dvostrukim sudarom s Hajdukom. Prvi i svakako važniji, s obzirom na to da su već saznali da se ne mogu spasiti, bit će onaj u srijedu na Rujevici.

- U finalu smo, najvažnije je da dobro odigramo. Ono što je bilo u prvenstvu je prošlo i gledamo pozitivno. Prošli smo vikend bili depresicni, ali momčad je spremna i zna što treba raditi. Mislim da to možemo, jedna je utakmica i to je izazov. Nismo favoriti, svi će reći da je 90-10 za Hajduk, ali želimo iskoristiti tih 10 posto šanse - rekao je trener Šibenika Damir Čanadi (53).

Kako se može suprotstaviti Hajduku?

- Moramo fizički biti na nivou. Kup nam je prilika da pokažemo da vrijedimo. Kad ispadneš iz lige, onda je ovakva utakmica platforma za sve, za dokazivanje. U nogometu jedna situacija sve može preokrenuti - rekao je.

Rijeka: Konferencija za medije Šibenika uo?i finala kupa protiv Hajduka

Stoper Stefan Perić vraća mu se u sastav, on je i govorio na presici dan uoči borbe za Rabuzinovo sunce, na raspolaganju je i Španjolac Iker Pozo koji je zabio Dinamu u polufinalu. A na golu neće biti prvi golman Lovre Rogić.

- Penale nismo vježbali, ne znamo tko će biti na terenu i njih je teško vježbati. Na golu će biti Đaković, tako stoji u ugovoru - otkrio je.

Perić se kratko osvrnuo na poraz od Osijeka koji je, u kombinaciji s pobjedom Gorice, gurnuo narančaste u drugi rang.

- Pripreme nam nisu bile optimalne. Prije tri dana ispali smo iz lige, želimo dati sve od sebe kako bismo osvojili Kup i pozitivno završili sezonu - kazao je Perić.

Kako protiv Marka Livaje?

- Ako njega dobro zaustavimo, napravili smo dobar posao. Ali Hajduk ima i Mlakara, Sahitija i Benrahoua. To su sve vrhunski igrači - dodao je.

Rijeka: Konferencija za medije Šibenika uo?i finala kupa protiv Hajduka

Kako svlačionica diše nakon ispadanja i uoči finala?

- Nadam se da će svi vidjeti drugačiji Šibenik u odnosu na zadnje utakmice. Uvjeren sam 100 posto da ćemo mi to dobro odraditi! Ako smo pobijedili Dinamo u polufinalu, ne znam zašto ne bismo pobijedili Hajduk u finalu - zanimljivo je poentirao Perić.

Finale sudi Igor Pajač iz Svetog Ivana Zeline, a početak je u 19 sati uz prijenos na MAXSportu 1.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 134

VIDEO

Perišić potpisao novi ugovor s Hajdukom! Ali, ima jedna caka koja se neće dopasti navijačima
OSTAJE U KLUBU?

Perišić potpisao novi ugovor s Hajdukom! Ali, ima jedna caka koja se neće dopasti navijačima

Hajduk je izgubio prvu pripremnu utakmicu protiv Radomlja (1-0), a trener Gennaro Gattuso najavio je kako im trebaju pojačanja u napadu kako bi sve izgledalo bolje. Perišić bi trebao biti početak pojačanja...
Pjaca je novi igrač Dinama!
NAKON OSAM GODINA

Pjaca je novi igrač Dinama!

Podsjetimo, još je 2016. otišao u Juventus za 29 i pol milijuna eura iz redova zagrebačkog Dinama, a još veći uspon zaustavile su ozljede. Dva su mu puta pucali križni ligamenti koljena, ali Marko se nije predavao