Sesar: Uvjeravao sam igrače. Pa Slovenci nemaju rješenja za nas | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 3

Sesar: Uvjeravao sam igrače. Pa Slovenci nemaju rješenja za nas

Sesar: Uvjeravao sam igrače. Pa Slovenci nemaju rješenja za nas

Dario Šarić je naš kapetan, naš vođa. Sjajna utakmica, kontrolirao je cijelo vrijeme ritam utakmice uz Smitha. Jedna je od najboljih, ako ne i najbolja četvorka na toj poziciji u Europi, rekao je hrvatski izbornik

VIDEO

Hrvatski košarkaši dokazali su kako su oni teški dani iza nas. U jednoj od najboljih utakmica u posljednjih nekoliko godina, Hrvatska je razbila Sloveniju 108-92 i došla na korak od plasmana u polufinale kvalifikacija za Olimpijske igre.

Bila je to jednosmjerna ulica od prve minute. Josip Sesar imao je plan kako igrati protiv Slovenije, svatko je imao svoju ulogu, a na kraju je to ispala rapsodija hrvatske košarke. Nevjerojatan je bio Dario Šarić koji je s 19 koševa, deset asistencija i deset skokova postao prvi hrvatski reprezentativac s triple-doubleom nakon 30 godina i tek treći u povijesti. Goran Filipović zabio je 21, sjajni su bili i Ivica Zubac, Mario Hezonja. Svatko je odradio svoj dio posla.

Pirej: Odlična Hrvatska pobjedila Sloveniju 109-92 na putu kvalifikacija za Olimpijske igre

- Čestitam svojim igračima, mislim da smo potpuno ispunili naš plan. U svakom smo trenutku znali što želimo napraviti, koga napadati i ono najvažnije, svake sekunde znali smo kako igrati obranu nad Dončićem. Ovo je prva utakmica na turniru, brzo ide sljedeća i moramo ovo zaboraviti te se fokusirati na Novi Zeland - rekao je izbornik Sesar pa nastavio:

- Dario Šarić je naš kapetan, naš vođa. Sjajna utakmica, kontrolirao je cijelo vrijeme ritam utakmice uz Smitha. On je na poziciji kreatora. Kad je na poziciji četvorke, kad igra s loptom, jedna je od najboljih, ako ne i najbolja četvorka na toj poziciji u Europi. Ono što želim naglasiti, mi smo momčad i ekipa. Ispadaju neke parole, ali stvarno igramo svi za jednog i jedan za sve. U svakom trenutku pronalazimo najboljeg igrača i poziciju - rekao je hrvatski izbornik.

Pirej: Kvalifikacijski košarkaški turnir za Olimpijske igre u Parizu, Slovenija - Hrvatska

Slovenci su nam se u trećoj četvrtini približili na minus deset. Bila im je to posljednja prilika za vratiti se u utakmicu, ali onda je Smith ubacio ključnu tricu, a Filipović dalekometnim šutevima nas odveo na plus 20.

- Kad se Slovenija počela vraćati, Filipović je uzeo odgovornost na sebe. Znali smo kako će Slovenija s Nebom braniti taj pick and roll, znali smo da će nam se tu otvoriti dosta pozicija. Kasnije mu se otvorila kad je Sekulić spustio petorku s pet niskih. Bio je nesporazum u komunikaciji i opet je ostao sam. Zadnju utakmicu u Opatiji nam je Mario Hezonja zabio 39 poena, danas Dario ima tu svoju rolu, sjajna rola Zupca, mi smo stvarno igrali jednu od boljih utakmica otkad sam na ovoj poziciji. Zubac nije igrao 15 minuta, Hezonja nije bio u onom ritmu u kojem je bio zadnje dvije utakmice i u veljači kad je igrao - rekao je oduševljeni Sesar pa pohvalio sve reprezentativce.

Pirej: Kvalifikacijski košarkaški turnir za Olimpijske igre u Parizu, Slovenija - Hrvatska

- Mislim da momčad uvijek izvuče nešto i ovi momci su to shvatili. Nadam se da ćemo nastaviti u tom ritmu. Pobjeda je nekad manje ili više izražena, nekad dođe i poraz, ali bitno je da svi na terenu dišemo kao jedan - rekao je Sesar.

Hrvatska je u Pirej došla s vrlo malim izgledima za plasman u Pariz. Slovenci su bili ogromni favoriti, ali izbornik je znao kako uvjeriti igrače da ih mogu pobijediti. 

Pirej: Kvalifikacijski košarkaški turnir za Olimpijske igre u Parizu, Slovenija - Hrvatska

- Ja sam prije utakmice uvjeravao igrače: Slovenija ima Dončića koji igra od jedan do četiri, jedan je od najboljih. Ako uzmemo roster: Hezonja na trici, nemaju odgovora, Šarić na četvorci, nemaju odgovora, Zupca na centru, nemaju odgovora na nas. Jedina ideja i cilj i misija za ovo je bila uvjeriti igrače da smo tu bolji od njih. Dončića smatram najboljim igračem današnjice, njega i Jokića. Očito je da nije u dobro stanju, da ima dosta fizičkog umora i problema s koljenom - zaključio je Sesar.

Odmora nema gotovo pa ništa jer Hrvatska u srijedu već od 16.30 igra protiv Novog Zelanda. Pobjeda nas vodi u polufinale. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

UŽIVO Transferi: Ajax se rješava Šutala? Beljo pojačava Rapid?
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Ajax se rješava Šutala? Beljo pojačava Rapid?

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Perišić potpisao novi ugovor s Hajdukom! Ali, ima jedna caka koja se neće dopasti navijačima
OSTAJE U KLUBU?

Perišić potpisao novi ugovor s Hajdukom! Ali, ima jedna caka koja se neće dopasti navijačima

Hajduk je izgubio prvu pripremnu utakmicu protiv Radomlja (1-0), a trener Gennaro Gattuso najavio je kako im trebaju pojačanja u napadu kako bi sve izgledalo bolje. Perišić bi trebao biti početak pojačanja...