Šarić: Možda ovaj poraz nije ni loš. Sesar: Nitko nije zaspao prije 4 ujutro nakon Slovenije | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 3

Šarić: Možda ovaj poraz nije ni loš. Sesar: Nitko nije zaspao prije 4 ujutro nakon Slovenije

Šarić: Možda ovaj poraz nije ni loš. Sesar: Nitko nije zaspao prije 4 ujutro nakon Slovenije

Ako smo morali izgubiti, bolje da je to sada bilo. Ne smijemo biti ovako nervozni kao danas. Ta nervoza nas je sputala i pojela u današnjoj utakmici, to je škola za sve nas, rekao je Sesar

VIDEO

Hrvatska je u utorak navečer pregazila Sloveniju u prvom kolu kvalifikacija za Olimpijske igre. Bila je to trenerska disertacija izbornika Josipa Sesara koji je sjajno pripremio utakmicu, a naši igrači ga slijedili i odigrali za pamćenje. Porasla su očekivanja, kao i zanimanje za naše košarkaše, ali kako to kod nas bude, često dođe otrježnjenje. I došlo je samo dan poslije.

Hrvatska je izgubila od Novog Zelanda 90-86, ali se plasirala u polufinale turnira. S koje ćemo pozicije dalje, ovisi o utakmici Novog Zelanda i Slovenije koja se igra u četvrtak. Pobjeda protiv Slovenaca nas je potrošila energetski i emocionalno, košarkaši su vodili većinu utakmice, ali je umor došao do izražaja u završnici kada nam je pala koncentracija i nismo uspjeli zadržati vodstvo. Bez obzira na poraz, i dalje vjerujemo da možemo do Pariza. 

Pirej: Kvalifikacijski košarkaški turnir za Olimpijske igre u Parizu, Hrvatska - Novi Zeland

- Bilo je teško igrati nakon emotivne pobjede protiv Slovenije, nadali smo da ćemo biti na razini, da ćemo se nametnuti i dominirati, ali to nije bio slučaj. Pokušavali smo i borili se, mogli smo biti pametniji u nekim situacijama. Igrali su prljavo i čvrsto, ali takva su Fibina pravila. Čestitam im na pobjedi, igrali su jako dobro - rekao je kapetan Dario Šarić, a izbornik Sesar kaže:

- Nismo igrali kako smo htjeli, nismo pratili plan igre, patili smo se u obrani na pick and rollu. Zabili smo tek sedam koševa u zadnjoj četvrtini, mučili smo se jako u napadu. Imali smo malo asistencija, to je život, imamo dan odmora i pokušat ćemo se pripremiti za polufinale.

Pirej: Kvalifikacijski košarkaški turnir za Olimpijske igre u Parizu, Hrvatska - Novi Zeland

Novozelanđani su iskoristili naš umor i napravili nam seriju 11-0 u završnici. Zabili smo tek sedam koševa u posljednjoj četvrtini. Što se dogodilo u posljednje tri minute?

- Bila je teška situacija, bili smo umorni od jučer, ušli smo nervozno u utakmicu, pokušali smo se boriti. Igrali smo dobro u nekim dijelovima utakmice, bili smo u dobrom tonusu, ali nismo bili u fokusirani u ključnim trenucima, posebice u zadnje tri minute. Možda smo mogli biti pametniji, uzeti bolje šuteve. Morali smo biti organiziraniji pri kraju i završiti utakmicu na pravi način. Dobre momčadi moraju završiti utakmice i kad ne igraju dobro. Svaka čast Novom Zelandu, igrali su agresivno i zaista jako dobro. To je košarka, danas svi igraju, pogotovo kada nakon 18 sati imaš novu utakmicu. To nije isprika, moramo analizirati utakmicu i ići dalje. Sljedeći protivnik će vidjeti kako smo igrali i gdje su naše mane - rekao je Šarić. 

Vidjelo se na tricama na kraju da noge ne rade. Je li umor utjecao na neke odluke?

- Kad si već umoran nakon nekog vremena, odluke koje doneseš nisu promišljene. to je ne samo nama nego u igračkom svijetu, kad te umor napadne donosiš ishitrene odluke. Možda nam je falila mrva snage. Mislili smo da smo tu i da ćemo preokrenuti, ali nismo mogli, nitko sretniji od mene da smo uspjeli. Prvi poraz, možda nije loš da nas vrati da moramo biti ponizni i vjerovati da moramo igrati sto posto svaki posjed i obranu, ako mislimo da ćemo negdje uštedjeti, nemamo šanse. Moramo igrati sto posto timski. Ako nam paše šah košarka, onda tako igrati. Ušli smo nervozno, htjeli smo, ali to nas je pojelo jer smo htjeli što prije završiti. Na našu žalost. Nama pouka za sljedeću da moramo igrati pametno od prve minute - kazao je kapetan.

Pirej: Kvalifikacijski košarkaški turnir za Olimpijske igre u Parizu, Hrvatska - Novi Zeland

Naši košarkaši imali su tek 16 sati odmora nakon utakmice protiv Slovenije, što je apsurdno, a u hotel su došli u ponoć. 

- Nismo ušli dobro u utakmicu, stalno su radili izmjene, znali su da smo igrali prije 16 sati i držali su taj ritam. Pritiskali smo, promijenili tri obrane. Vratili smo se u utakmicu, kada smo spuštali loptu na Šarića i Zupca, počeli su udvajati i rotirati. Imali smo puno otvorenih šuteva, trebao nam je jedan pogođeni da se odvojimo, ali nažalost nismo. Ne vidim nikakav problem, ako se želi nešto napraviti, mora se pobjeđivati. Ako smo morali izgubiti, bolje da je to sada bilo. Ne smijemo biti ovako nervozni kao danas. Ta nervoza nas je sputala i pojela u današnjoj utakmici, to je škola za sve nas. Utjecalo je i emocionalno pražnjenje nakon utakmice protiv Slovenije, momci su došli u hotel u ponoć pa večerali, ne vjerujem da je itko zaspao prije 3,4 sata. Pokušali smo ih razbuditi, ali nije išlo - zaključio je Sesar. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, tko ide na koga?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, tko ide na koga?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu

Portugal - Francuska 3-5 (0-0): Ronaldo se oprostio od Eura, Francuzi stigli do polufinala!
NOVA DRAMA

Portugal - Francuska 3-5 (0-0): Ronaldo se oprostio od Eura, Francuzi stigli do polufinala!

Francuska je u lutriji jedanaesteraca pobijedila Portugal 5-3 i plasirala se u polufinale Eura gdje će igrati protiv Španjolske. Nakon regularnog dijela i produžetaka bilo je 0-0