Obavijesti

Sport

Komentari 4

Šapina u tijesnoj borbi ostao bez finala Olimpijskih igara! Borit će se za brončano odličje

Šapina u tijesnoj borbi ostao bez finala Olimpijskih igara! Borit će se za brončano odličje

Hrvatski taekwondoaš pružio je sjajnu borbu u polufinalu, no Iranac je bio bolji. Nakon što je u Tokiju za dlaku ostao bez medalje, sada će ipak imati šansu osvojiti olimpijsko odličje

VIDEO

Hrvatski taekwondo borac Ivan Šapina (24) izgubio je polufinalni ogled kategorije iznad 80 kg na Olimpijskim igrama u Parizu. Bolji je bio Iranac Arian Salimi koji je na uvjerljiv način slavio u četvrtfinalnom ogledu protiv Meksikanca Carlosa Sansoresa.

Šapina je pokazao odličnu vještinu u polufinalu, no izgubio je u tijesnoj borbi 2-1 (12-5, 8-9, 6-9). Nakon što je u Tokiju za dlaku ostao bez medalje, sada će nastupati u borbi za brončano odličje i Hrvatska može osvojiti još jednu, sedmu medalju na OI-ju u Parizu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Doček hrvatskih olimpijaca na Trgu bana Jelačića 02:26

Šapini prva runda, Iranac se izvukao u drugoj

Hrvatski borac je na početku prve runde nezgodno pogodio Salimija, no Iranac se brzo oporavio. Nažalost, Salimi je jednim vanjskim udarcem pogodio tijelo i poveo 2-0, ali ubrzo je istim porezom odgovorio Hrvat. Iranac je sjajno pogodio u glavu visokim back kickom, a Šapina se brzo oporavio i pogodio ga u glavu. Sudac to nije registrirao, ali trener Mesarov je tražio provjeru koja je donijela nova i izjednačujuća tri boda. Udarac rukom u tijelo donio je ključan bod koji je Šapina povezao s nova tri udarca u glavu i na kraju je uvjerljivo uzeo rundu s 12-5.

Taekwondo - Men +80kg Semifinal

Druga runda bila je znatno rezerviranija. U prvoj minuti nismo vidjeli previše akcije, i Šapina i Salimi šahovski su odradili napade bez previše riskiranja. Ivan je s dva udarca šakom uspio steći prednost od 2-0 s 30 sekundi do isteka. Šapina je lovio pobjedu, ali Salimi ga je dočekao još jednim back kickom, a nakon provjere suci su mu dodijelili tri boda. Nije to uzdrmalo Ivana i udarcima u tijelo došao je do nove prednosti 6-4. No nova provjera i nova tri boda Salimiju su donijela prednost 8-7. Šapina je imao sjajnu priliku pobijediti na samom isteku runde, ali nije povezao udarac i Iranac je osvojio rundu 9-8.

Nažalost, Šapina nije dobro otvorio posljednju i odlučujuću rundu. Salimi je kružnim udarcem pogodio glavu hrvatskog olimpijca i tako ostvario maksimalan broj bodova, a onda je povezao još dva udarca u tijelo, čime je poveo 9-1. Do kraja runde Hrvat je pokušavao preokrenuti rezultat, u nekoliko navrata bio je jako blizu bodova, ali nije bilo dovoljno vremena. Iranac je u konačnici izborio finale, a Šapina će se za broncu boriti sa Sallahom Cheickom Cisseom, predstavnikom Obale Bijelokosti, koji je u polufinalu izgubio 2-1 od Britanca Cadena Cunninghama.

Taekwondo - Men +80kg Quarterfinal

Od 2000. godine i Nataše Vezmar hrvatski taekwondoaši nisu izgubili meč za broncu na Olimpijskim igrama, imaju pet pobjeda zaredom (Zubčić, Šarić, L. Zaninović, Kanaet, Stojković).

Put do borbe za broncu

Hrvatski taekwondoaš je odradio sjajnu osminu finala u kojoj je pobijedio taekwondoaša iz Gambije Alasana Anna 2-0 (7-1,10-1). Uslijedio je okršaj četvrtfinala u kojem je hrvatski borac snage odmjerio s norveškim predstavnikom Richardom Andreasom Ordemannom. Norvežanin se pokazao kao tvrd orah i hrvatski olimpijac je u teškoj borbi slavio 2-1 (3-5, 13-7, 5-3). U drugoj rundi je primio težak kružni nogom u glavu, no uspio se pridići i pobijediti.

- Borba je bila teža nego što smo očekivali. Borili smo se s tim protivnikom na Europskom prvenstvu ove godine, i tada je Ivan izgubio. Neke smo stvari koje nisu 'štimale' na tom natjecanju promijenili, ali prva runda opet je otišla na njegovu stranu. Druga runda bila je koliko-toliko pod kontrolom, vodili smo 6-0, ali tada je Ivan primio udarac u bradu, a nakon toga skoro nogom u glavu, pa smo se tog dijela borbe malo pribojavali. Nisam znao je li uopće pri svijesti, je li u borbi… No, brzo se vratio, preokrenuo je tu rundu, a onda je u trećoj vodio rat do zadnjih 30 sekundi. Toliko je kondicijski spreman da je ubacio u višu brzinu, i vidjeli ste kako je to izgledalo u zadnjih 30 sekundi - rekao je Dejan Mesarov, trener Ivana Šapine, nakon četvrtfinala.

Jedna provjera udarca nije uspjela u trećoj rundi.

- Da, meni se činilo da je udarac bio u glavu, ali čak i da je promašio pola metra, opet bih tražio karton da ga odmorim za zadnjih desetak sekundi kako bi mogao doći do bodova.

Je li Norvežanin iznenadio s nečim?

- Iznenadio me udarcima u glavu. On je borac koji 99 posto bodova skuplja iz napada, ništa iz obrane. Ovaj udarac iz obrane je novi u njegovom repertoaru, ali uspio je samo jedan pogoditi - zaključio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4

VIDEO

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...
BURAN DAN U MAKSIMIRU

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...

Plus+ Za prvu navijačku želju treba platiti odštetu, iako ne trenira nikoga. Niko Kovač Bobanov je favorit, već je vodio trojicu dinamovaca. Nakon dva najteža poraza u povijesti Lige prvaka, jedan je trener dobio otkaz, drugi nije

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?
VRUĆA STOLICA

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone
Doznajemo: Sergej Jakirović je bivši, Dinamo smijenio trenera
PRESUDIO MU BAYERN

Doznajemo: Sergej Jakirović je bivši, Dinamo smijenio trenera

Nakon dvodnevnog sasjedanja u Maksimiru su presudili Jakiroviću. Prvi favorit za nasljednika Niko Kovač za sebe i svoj stožer traži plaću kakvu nije zarađivao niti jedan igrač u Dinamovoj povijesti