Obavijesti

Sport

Komentari 11

SAD razbio Jokića i društvo pred Olimpijske igre: U egalu su izdržali samo jednu četvrtinu

SAD razbio Jokića i društvo pred Olimpijske igre: U egalu su izdržali samo jednu četvrtinu
27

Reprezentacija Srbije doživjela je poraz od SAD-a u pripremnoj utakmici u Abu Dhabiju rezultatom 105-79. Stephen Curry istaknuo se s 24 poena za Amerikance. Ove dvije momčadi susrest će na Olimpijskim igrama

VIDEO

Košarkaši Srbije prvo su doživjeli poraz od Australije rezultatom 84-73 u utorak, a danas su protiv moćnih Sjedinjenih Američkih Država posustali već krajem prvog poluvremena, što je omogućilo Amerikancima lagani trijumf u Abu Dhabiju 105-79. Svetislav Pešić nije ni u ovom meču koristio lakše ozlijeđenog Bogdana Bogdanovića. Ipak, čak i bez njega, šut je Orlovima dobro služio u prvom dijelu igre, koji je obilježila sjajna košarka s obje strane, rezultat nakon deset minuta bio je 28-28.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Tenisice 01:12

Srbija je dominirala veći dio druge dionice, povremeno stvarajući razliku i od plus šest. Međutim Amerikanci su ubacili u brzinu više u obrani u posljednjih četiri minute prvog poluvremena. Anthony Davis i Bam Adebayo istaknuli su se pod koševima, dok je Adebayo bio efikasan i u napadu, a pridružio mu se sjajnom Stephen Curryju. Srbija nije uspjela odgovoriti na igru američke momčadi u tim trenucima, i su na odmor otišli s minusom od 14 poena, rezultatom 59-45.

Selekciji Srbije trebalo je tri minute da postigne prve poene u trećoj dionici. Amerikanci su maksimalno iskoristili svoju prednost, koja je rasla iz napada u napad. Nakon 30 minuta igre, SAD je imao vodstvo od čak 25 poena, 83-58. Srbija nije imala priliku vratiti se u utakmicu. Amerikanci su dominirali terenom i postizali poene kao na treningu.

USA Basketball Showcase - United States v Serbia

Srbija nije imala nikakve šanse. Pešić je povukao Jokića s terena kako bi ga odmorio, dok je Kerr dugo zadržao glavne zvijezde u igri. Na kraju, Srbija je zaostala 26 poena, a Amerikanci su pokazali da su zaista sila u svjetskoj košarci pobjedom 105-79.

Stephen Curry je bio nezaustavljiv za "orlove" postigavši 24 poena, bio je najefikasniji igrač utakmice i zabio šest trica. Pešić i njegovi igrači imaju još utakmica s Japanom i Grčkom prije odlaska na Olimpijske igre u Pariz, gdje ih 28. srpnja čeka upravo susret s Amerikancima.

Osim Srbije i SAD-a, u grupi C u Parizu su i Južni Sudan i Portoriko. Jasno je da su Srbija i SAD favoriti za prolazak dalje. Uz prva dva u svakoj skupini, u četvrtfinale prolaze i dva od tri trećeplasirana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 11

VIDEO

UŽIVO Transferi: Štefulj otišao iz Dinama u Mađarsku, Mlakar se ipak ne vraća u Hajduk...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Štefulj otišao iz Dinama u Mađarsku, Mlakar se ipak ne vraća u Hajduk...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Dinamo je opet u Ligi prvaka! 'Modri' pomeli Qarabag s pet golova za mjesto među elitom
'MODRI' U SJAJNOM IZDANJU

Dinamo je opet u Ligi prvaka! 'Modri' pomeli Qarabag s pet golova za mjesto među elitom

Hrvatski prvak izborio je Ligu prvaka pobjedom od 5-0 (3-0, 0-2) u dvomeču protiv Qarabaga. Marko Pjaca donio je vodstvo, a Silva je zabio autogol za pobjedu 'modrih' u Azerbajdžanu. Ždrijeb za LP je u četvrtak
Dinamo može izvući i Real i City i Zvezdu! Igrat će barem osam utakmica, evo kad je ždrijeb...
NOVA LIGA PRVAKA

Dinamo može izvući i Real i City i Zvezdu! Igrat će barem osam utakmica, evo kad je ždrijeb...

Igrat će Dinamo osam utakmica protiv osam suparnika, četiri kod kuće, četiri u gostima, a posljednja dva kola igrat će se u siječnju 2025. Iako su u istoj jakosnoj skupini, suparnik može biti i Crvena zvezda