Obavijesti

Sport

Komentari 196

Sad je i službeno! Nenad Bjelica je novi-stari trener Dinama

Sad je i službeno! Nenad Bjelica je novi-stari trener Dinama

"Modri" će za njegov angažman platiti najmanje tri milijuna eura, a Maksimir će ga moći pozdraviti već u subotu protiv Lokomotive

VIDEO

Točno 1625 dana nakon što je otišao Nenad Bjelica (53) opet je trener Dinama! U četvrtak je maksimirski klub potvrdio ono o čemu smo pisali proteklih dana, prvi favorit navijača i miljenik svlačionice uzeo je u ruke vrući krumpir nakon tri poraza zaredom u HNL-u i Europi. Jasno je da isti ti navijači od njega imaju velika očekivanja ne samo na domaćem planu.

Pokretanje videa...

Nenad Bjelica bi 'plave' stajao ukupno više od tri milijuna eura 00:58

Bjelica je bio bez kluba od otkaza u Union Berlinu početkom svibnja, ali nije žurio s pronalaskom novoga jer je do jučer bio pod ugovorom s njemačkim klubom koji mu je redovno nastavljao isplaćivati plaću po ugovoru. Ipak, nakon nekoliko dana premišljanja u Maksimiru odlučili su ga kontaktirati, a on je pristao odreći se dobre zarade iz Berlina i preuzeti klupu Dinama. U užim kombinacijama pobijedio je legendarnog Talijana i bivšu Zlatnu loptu Fabija Cannavara (51).

Na službenim su stranicama 'modri' objavili stolice koje su postavljene nedaleko novinarske lože za Nenada Bjelicu. S tog je mjesta vodio momčad kad je odrađivao kaznu, a tu je režirao i pobjedu protiv Benfice (1-0).

'Modre' će koštati barem tri milijuna eura

Kad je odlazio iz Dinama usred krize zbog velepošasti korona virusa u travnju 2020. Bjelica je pristao na sporazumni razlaz uz oko milijun eura otpremnine, a sad će njegov ugovor biti težak najmanje tri milijuna eura. Naime, upravo je to granica iznad koje svaki ugovor moraju amenovati članovi Izvršnog odbora, njih 13 natpolovičnom većinom, a to su ovaj put i učinili.

Bjelica će debitirati ovu subotu

Novi-stari trener Dinama debitirat će u subotu od 20 sati na Maksimiru u utakmici protiv Lokomotive, a onda mu slijedi novi veliki ispit jer 2. listopada u Zagreb stiže Monaco u Ligi prvaka. Prije reprezentativne stanke čeka ga još gostovanje u Varaždinu 6. listopada.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 196

VIDEO

Gotovo je, Bjelica danas stiže u Dinamo! A član uprave odlazi?
STIGAO BIJELI DIM

Gotovo je, Bjelica danas stiže u Dinamo! A član uprave odlazi?

Nenad Bjelica je tijekom jutra riješio svoj status s Union Berlinom, a s njim u Dinamo dolaze Nino Bule, Danijel Jumić, Jasmin Osmanović, Leo Sovina i njegov sin Luka. Iz 'stare' garde tu ostaju dvojica