Obavijesti

Sport

Komentari 7

Sabalenka je osvojila US Open, treći Grand Slam u dvije godine

Sabalenka je osvojila US Open, treći Grand Slam u dvije godine
6

Nakon što je lani izgubila u finalu US Opena od Amerikanke Coco Gauff, Sabalenka je ove godine napravila korak dalje i svladala domaću tenisačicu Jessicu Pegulu u završnom dvoboju 7-5, 7-5

VIDEO

Bjeloruska tenisačica Arina Sabalenka, koja zbog sudjelovanja u agresiji njene zemlje na Ukrajinu nastupa bez zastave, osvojila je naslov na posljednjem teniskom Grand Slam turniru sezone u konkurenciji tenisačica, US Openu. Ona je u finalu u New Yorku nadigrala Amerikanku Jessicu Pegulu 7-5, 7-5. Za Sabalenku je ovo drugi naslov na jednom velikom turniru u 2024., nakon što je bila najbolja na Australian Openu u siječnju.

Tennis: US Open

Nakon što je lani izgubila u finalu US Opena od Amerikanke Coco Gauff, Sabalenka je ove godine napravila korak dalje i svladala domaću tenisačicu u završnom dvoboju. Bio je to neobičan dvoboj, pun uzastopno osvojenih gemova za svaku igračicu, Sabalenka je povela sa 5-2 u prvom setu samo da bi Pegula s tri gema u nizu stigla do 5-5.

Sabalenka je potom spojila pet gemova zaredom i stigla u dobitnu poziciju sa 7-5, 3-0 samo da bi Pegula uzvratila s pet gemova zaredom te povela sa 5-3 i tada se činilo kako je neizbježan treći set. Ipak, Sabalenka je s četiri uzastopne igre uspjela privesti susret kraju u dva seta.

Tennis: US Open

Za 26-godišnju Sabalenku ovo je ukupno treći Grand Slam naslov u karijeri, uz dva ovogodišnja ima i Australian Open iz 2023. S druge strane, 30-godišnja Pegula je igrala u prvom finalu, a prije ovogodišnjeg US Opena nikada nije bila dalje od četvrtfinala.

US Open, finale (Ž):

  • Arina Sabalenka (2) - Jessica Pegula (SAD/6) 7-5, 7-5
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 7

VIDEO