Obavijesti

Sport

Komentari 204

VIDEO 'Poker' na startu sezone: Rijeka uvjerljivo srušila Rudeš, briljirao je sjajni Niko Janković

VIDEO 'Poker' na startu sezone: Rijeka uvjerljivo srušila Rudeš, briljirao je sjajni Niko Janković
19

Rudešani su pružili dobrih prvih 45 minuta u prvoligaškom društvu. Čak su imali i stativu. No, Rijeka je povela iz penala pa u nastavku ubacila u brzinu više. Janković je dao dva, prvijence su postigli Fruk i Goda

U susretu prvog kola SuperSport HNL-a Rijeka je na Rujevici pred 5070 gledatelja opravdala ulogu favorita pobijedivši novog prvoligaša Rudeš s visokih 4-0.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Rijeka - Rudeš 4-0 (sažetak) 10:42

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Golove su zabili Niko Janković (40-11m, 68), Toni Fruk (81) i Bruno Goda (89).

Rijeka - Rudeš statistika

Domaćin je krenuo žustro, no Rudeš je pokazao zube i gosti su imali prvu priliku na utakmici. U desetoj minuti Brian Oddei je pucao s lijeve strane pogodivši vratnicu. No, bilo je to sve što je Rudeš pokazao u prvom dijelu.

Rijeka je u nastavku poluvremena dominirala, no prvu ozbiljniju priliku imala je tek u 37. minuti kada je Emmanuel Banda pogodio vratnicu.

Tri minute kasnije domaćin je poveo iz kaznenog udarca kojeg je skrivio Mislav Matić napravivši u skoku prekršaj nad Jorgeom Obregonom. Sudac Mateo Erceg odmah je pokazao na bijelu točku, a Niko Janković je bio siguran za 1-0.

Rijeka: 1. kolo SuperSport HNL-a, HNK Rijeka - NK Rudeš

Momčad koju vodi Robert Prosinečki je mogla izjednačiti u 56. minuti kada je sjajnu priliku propustio Ivor Ljubanović. Odlično je s desne strane ubacio Vanja Šare, Ljubanović se izborio za poziciju, ali je pucao pored gola.

U 62. minuti zaprijetio je i Oddei nakon što se oslobodio svog čuvara, ali je iz teške pozicije pucao pored gola. Samo minutu kasnije moglo je biti 2-0. Alen Grgić je pobjegao obrani Rudeša i provukao loptu pored vratara Marića, no Šare je spasio svoju momčad izbivši loptu s gol-crte.

Rijeka: 1. kolo SuperSport HNL-a, HNK Rijeka - NK Rudeš

No, u 68. minuti nije bilo pomoći za goste. Grgić je probio po desnoj strani uposlivši u sredini Jankovića koji je više sretno nego spretno pogodio za 2-0 postigavši svoj drugi gol na utakmici.

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Toni Fruk pogodivši u 81. minuti za 3-0. Bio je to sjajan dupli pas Fruka i Jankovića, kojeg je Fruk pretvorio u pogodak u svojem debiju u dresu Rijeke.

U 89. minuti vidjeli smo i četvrti pogodak u mreži Rudeša. Fruk je ubacio iz kornera, a Goda glavom zabio za 4-0.

Rijeka: 1. kolo SuperSport HNL-a, HNK Rijeka - NK Rudeš

U nedjelju od 18.45 sati igraju Gorica i Varaždin te od 21 sat u posljednjem dvoboju prvog kola Lokomotiva i Istra 1961.

U petak je u prvom susretu nove HNL sezone Hajduk na stadionu Maksimir pobijedio Dinamo sa 2-1.

>> VIDEO GOLOVA OVDJE

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
1. kolo HNL-a 18:45 , Stadion Rujevica, Rijeka
Rijeka
Janković 40' (p), 68', Fruk 81', Goda 89'
4 : 0
Rudeš
Sortiranje događaja

KRAJ!

Rijeka je s uvjerljivih 4-0 srušila Rudeš na startu nove sezone i preuzela prvo mjesto ispred Hajduka. S dva gola briljirao je Niko Janković, ubilježio je i asistenciju, a prvijence su postigli Toni Fruk i Bruno Goda.

90+2'

Danas sjajni Oddei postigao je počasni pogodak za Rudeš. Tomečak je prethodno ispremiješao Veigu, fantastično ga izvrtio i riješio ga driblingom, no suci su pogodak poništili zbog zaleđa.

Igrat će se najmanje tri minute sučeva dodatka.

89'

GOOOOL! Rudeš se u potpunosti raspao. Sada je i Goda zabio prvijenac u dresu Rijeke, a Fruk je nakon svojeg ubilježio i asistenciju.

Rijeka je u kratkom periodu utrpala dva komada i stigla do "pokera golova."

85'

Nova dvostruka promjena kod Rijeke. Izašli su Obregon i dvostruki strijelac Janković, a ušli Ivanović i Liber.

Komentari 204