Obavijesti

Sport

Komentari 0

Rubinho ima više trofeja nego nastupa, a Wright je milijunaš

Rubinho ima više trofeja nego nastupa, a Wright je milijunaš
1

Za prekaljene igrače Football Managera, odnosno poznavatelje nogometnih prilika u Serie A i Premiershipu, imena Rubinha i Wrighta mogla bi biti poznata. Nekad su to bili mladi i talentirani golmani

VIDEO

Prijelazni rok i službeno je započeo danas, a mnogi su igrači ostali bez ugovora i primorani su tražiti novu sredinu. Dvojica (ne)sretnika koji okupiraju tematiku ovog članka imaju iza sebe raritetne priče.

Za prekaljene igrače Football Managera, odnosno poznavatelje nogometnih prilika u Serie A i Premiershipu, imena Moedima Rubinha i Richarda Wrighta mogla bi biti poznata. Nekad su to bili mladi i talentirani golmani u potrazi za velikim ostvarenjima, no u isto vrijeme odlučili su 'zakočiti' karijere. I to ne na bilo kakav način.

Englezi se sprdaju: Četiri milijuna funti za četiri fotke

Richard Wright (38) branio je u karijeri za Ipswich Town, Arsenal, Everton, West Ham, Southampton, Sheffield United, Preston i Manchester City. Upisao je 299 nastupa za matični Ipswich, 12 za Arsenal i 60 za Everton, no to je sve bilo do 2012. godine. 

Posljednje četiri sezone nema niti jedan nastup jer je član Manchester Cityja, nije upisao niti minute u klubu koji ga je plaćao milijun funti godišnje. Englezi se već sprdaju - Wright je bio Cityjev model za dresove koji je zaradio preko četiri milijuna funti za nekoliko fotografija. Ali, od današnjeg dana tu privilegiju više neće imati.

Odigrao dvije utakmice i osvojio osam trofeja

U Italiji, njegov kolega Moedim Rubinho (33) danas je napustio Juventus, klub u kojem je od 2012. do 2016. upisao dva nastupa i pritom osvojio četiri naslova prvaka Italije te po dva talijanska Kupa i Superkupa. Zavidna riznica trofeja za Brazilca koji je u karijeri branio za Corinthians, Vitoriu Setubal, Genou, Palermo, Livorno i Torino. Za razliku od Engleza Wrighta, igrao je u 38 utakmica u posljednjih šest sezona.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Marko Marić: Novi trener može biti domaći ili stranac. Ako je vrhunski, onda ćemo ga platiti!
SPORTSKI DIREKTOR OTKRIO

Marko Marić: Novi trener može biti domaći ili stranac. Ako je vrhunski, onda ćemo ga platiti!

Nemamo nikakve ograničavajuće faktore, bilo da je riječ o domaćem ili stranom treneru. Svi kandidati su u igri. Kad pronađemo idealnog trenera, donijet ćemo odluku, rekao je sportski direktor Dinama Marko Marić