Obavijesti

Sport

Komentari 5

Rijeka doznala protivnika u drugom pretkolu Europske lige

Rijeka doznala protivnika u drugom pretkolu Europske lige

Bit će to pobjednik susreta između mađarskog Paksa i rumunjskog drugoligaša Corvinul Hudenoare. Obzirom da su im prijetili Panathinaikos, švedski Elfsborg i neugodni Maccabi Petah Tikva, ždrijeb je itekako pomazio momčad Željka Sopića

VIDEO

Rijeka je četiri puta igrala u grupnoj fazi Europske lige, a posljednji put prije četiri godine. Prošle sezone za dlaku im je promaklo mjesto u Konferencijskoj ligi, nesretno su na Rujevici ispali od Lillea u play-offu. 

Pokretanje videa...

Sažetak: NK Rijeka vs GNK Dinamo Zagreb 1:3 01:38

Zahvaljujući sjajnoj sezoni, Riječani su osvojili drugo mjesto koje ih je na temelju finala Kupa odvelo u drugo pretkolo Europske lige pa će u novoj sezoni imati još veće šanse za izboriti grupnu fazu! Ako ispadnu u pretkolima Europske lige, sele u Konferencijsku. 

Dok svi Hrvati nestrpljivo iščekuju utakmicu protiv Albanije u drugom kolu Eura, zaplesale su kuglice u Nyonu i dodijelile Rijeci protivnika u drugom pretkolu. Bit će to pobjednik susreta između mađarskog Paksa i rumunjskog drugoligaša Corvinul Hunedoara. Obzirom da su im prijetili Panathinaikos, švedski Elfsborg i neugodni Maccabi Petah Tikva, ždrijeb je itekako pomazio momčad Željka Sopića. Prva utakmica igra se 25. srpnja u Mađarskoj ili Rumunjskoj, dok je uzvrat 1. kolovoza na Rujevici. 

Rijeka: Rijeka i Gorica sastali se u 13. kolu SuperSport HNL-a

Tko god slavi u tom susretu, jasno je kao dan da će hrvatski klub biti ogroman favorit. Doduše, tijekom ljeta bi brojni igrači mogli napustiti Rujevici, Nediljko Labrović je već otišao u Augsburg, pomama vlada za Marcom Pašalićem, Marko Pjaca bi rado u Dinamo, a mnogi žele i Tonija Fruka. Rijeka bi tako već do prve utakmice mogla ostati bez svojih najboljih igrača, ali dug je prijelazni rok i moguće će da klub pričeka s njihovom prodajom dok ne završe kvalifikacije za Europu.

Zagreb: Susret Dinama i Rijeke u prvoj utakmici finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa

Mađarski Paks je ove u minuloj sezoni osvojio drugo mjesto u domaćem prvenstvu sa 16 bodova zaostatka za prvakom Ferencvarošom. Ipak, svladali su ih u finalu Kupa i tako trofejem završili sezonu. 

I Hunedoara je osvojila Kup u Rumunjskoj, a njihov trijumf odjeknuo je kao poprilična senzacija jer se natječu u drugoj rumunjskoj ligi. Osvojili su drugo mjesto u prvenstvo i za dlaku im je izmakao plasman u prvu ligu. Ipak, utjeha im je plasman u kvalifikacije za Europsku ligu gdje mogu zaraditi lijepi novac i pokušati pomrsiti planove puno jačim klubovima.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 5

VIDEO

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'
IKONA HNL-a

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'

Danijel Hrman kaže: Besek nas je kažnjavao s 1000 maraka za ćevape, u Moskvi sam doživio bombaški napad, a USKOK je istraživao moj transfer, zbog čega me ispitivao i predsjednik kluba

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...
IZ FINALA 1983.

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...

Plus+ Dolazili su nam kući svi živi fotografirati se s tim dresom, a ja sam u njemu godinama igrao na ulici, priča nam Milan Gega, čiji je otac Tomislav bio redar na utakmici Šibenke i Bosne