Obavijesti

Sport

Komentari 128

Sharbini se vratio majstorskim golom, Rijeka pobijedila Žilinu!

Sharbini se vratio majstorskim golom, Rijeka pobijedila Žilinu!
13

Rijeka je dobila Žilinu 2-1 u prvoj utakmici 3. pretkola Europske lige. Anas Sharbini zabio je prekrasan gol u 3. minuti. Bio je to prvi njegov gol nakon povratka u Rijeku

VIDEO

Primio je loptu na lijevoj strani, gurnuo ju je kroz noge braniču Žiline i majstorski zabio u suprotan kut gostujućeg golmana. Anas Sharbini u trećoj minuti utakmice doveo je 8000 navijača Rijeke u delirij. 

Rijeka je pobijedila Žilinu u prvoj utakmici 3. pretkola Europske lige 2-1 golovima Anasa Sharbinija (3) i Zorana Kvržića (60). Za goste je zabio Majtan u 74. minuti.

- Odigrali smo pravu europsku utakmicu. Zasluženo smo dobili, hvala svim navijačima. Koštala nas je nesmotrenost koja se u Europi kažnjava. Šteta. Idemo u Žilinu zabiti gol i onda neće biti problema - rekao je nakon utakmice trener Rijeke Matjaž Kek.

Anasova majstorija iz 3. minute bio je njegov povratnički gol nakon četiri godine izbivanja iz kluba u kojem je potekao. I to kakav gol. Poigravao se Sharbini s igračima Žiline koji nikako nisu uspjeli izaći s njim na kraj. 

Imao je Anas još dvije sjajne šanse, jednu je obranio golman Žiline. U drugoj šansi Sharbini je ponovno majstorskim driblinom izbacio pola slovačke obrane i s 10 metara pucao preko gola. 

Rijeka je igrala sjajno. Žilina u prvom dijelu praktički nije stvorila niti jednu jedinu šansu. Riječani su kontrolirali utakmicu, a Žilina je prvi put ozbiljnije zaprijetila u drugom dijelu utakmice. I kad su se Slovaci otvorili, Rijeka je povela 2-0.

Pravi džoker s klupe bio je Zoran Kvržić. Ušao je u igru u 50. minuti utakmice, a 10 minuta kasnije zabio je za 2-0. Kvržić se odlično snašao u šesnaestercu Žiline i Dubravka je morao drugi put po loptu u mrežu. 

No samo jedna pogreška Rijeke bila je dovoljna Žilini za gol. Loša reakcija kod kornera i lopta se Majtanu odbila na dva metra. A to nije bilo teško zabiti. Žilina može biti presretna s tim rezultatom jer Slovaci nisu pokazali ništa što bi moglo prestrašiti Rijeku. 

Većinu utakmice Žilina je samo gledala kako Rijeka stvara šanse, no gol za 2-1 mogao bi im dati krila i uzvratnoj utakmici.

Europska liga, 3. pretkolo (prva utakmica)

Rijeka - Žilina 2-1 (Sharbini 3, Kvržić 60 / Majtan 74)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 128

VIDEO

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'
IKONA HNL-a

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'

Danijel Hrman kaže: Besek nas je kažnjavao s 1000 maraka za ćevape, u Moskvi sam doživio bombaški napad, a USKOK je istraživao moj transfer, zbog čega me ispitivao i predsjednik kluba

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...
IZ FINALA 1983.

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...

Plus+ Dolazili su nam kući svi živi fotografirati se s tim dresom, a ja sam u njemu godinama igrao na ulici, priča nam Milan Gega, čiji je otac Tomislav bio redar na utakmici Šibenke i Bosne