Obavijesti

Sport

Komentari 1

Repeša: Nisam nezadovoljan, odigrali smo u teškim uvjetima

Najveći problem Hrvatske je bila obrana jer je curilo na sve strane. Repešu to ne zabrinjava jer dosada nismo koristili niti zonsku obranu niti neke posebne taktičke varijante

VIDEO

Hrvatska ulazi u drugu polovicu priprema za Eurobasket u Sloveniji, a ono što smo dosada vidjeli od izabranika Jasmina Repeše nikako ne ulijeva povjerenje. Četiri poraza u prvih pet pripremnih susreta i dojam koji je bio iznimno loš upalili su alarme kod svih domaćih kritičara. No Repeša je i dalje iznimno smiren premda je i njemu jasno da dosada reprezentacija nije ništa pokazala:

- Jasno je meni da ću ispasti budala ako kažem da sam zadovoljan, ali stvarno nemam razloga za nezadovoljstvo. Ovih pet susreta odigrali smo u iznimno teškim uvjetima, nakon golemih napora na treninzima. Puno mi je važnije da je sve prošlo bez ozbiljnijih ozljeda te ispada bilo koje vrste.

Premda porazi od Njemačke ili onaj gotovo rekordni od Francuske nikako ne mogu biti dobri činjenica je da Jasko na raspolaganju nije imao Šarića koji na turnir u Francuskoj nije niti putovao, ali ni Tomasa ni Žorića koji su imali problema sa ozljedama, dok su i Draper i Tomić imali limitiranu minutažu. Sada će se svi oni polako vraćati u sustav, a najbitniji među njima djeluje Marko Tomas koji o svom neigranju kaže:

- Nisam bio ozlijeđen nego sam tražio poštedu jer sam dovoljno iskusan i poznajem svoje tijelo. Nakon tri utakmice u četiri dana znao sam da je najbolje odmoriti.

Tomas je također umor istaknuo kao najveći problem u dosadašnjem dijelu priprema:

- Dosta je igrača u "crvenom" pa su nas Francuzi pregazili, a Nijemci pretrčali. No po meni ti rezultati uopće nisu bitni i isto bih rekao i da smo dobili četiri od pet.

Najveći problem nedvojbeno je bila obrana jer je curilo na sve strane. No, Repešu to ne zabrinjava jer dosada nismo koristili niti zonsku obranu niti neke posebne taktičke varijante:

- Što znači dobiti sve utakmice u pripremama i pritom otkriti sve karte. Mi od početka intenzivno radimo na fizičkoj spremi, a polako dolazi na red i taktika. Vremena je i više nego dovoljno do početka prvenstva.

Kako se pripreme bliže kraju treba očekivati i sve bolju Hrvatsku jer će se rad na snazi smanjivati, a onda bi i neke stvari trebale sjesti na svoje mjesto:

- Šuterski smo dosada bili lošiji od svih protivnika, što je razumljivo jer smo primjerice na dan utakmice sa Grčkom mi imali dva treninga, a oni niti jedan. Onda se dogodi da nas pretrče, ali ja to ne smatram alarmantnim. Mi dosada nismo odradili nijedan pravi šuterski trening, ali sada će doći red i na to.

Protiv Crne Gore bi dakle trebali vidjeti novo lice Hrvatske jer sve dosada je bila "igra bez igre" kao posljedica iznimno napornih treninga. Repeša je dovoljno iskusan da zna tempirati formu za velika natjecanja i već od današnjeg susreta je za očekivati postepeni rast u prezentacijama naše reprezentacije. 

Danas u sastavu neće biti bivših suigrača iz Zagreba, Žorića i Simona što će svakako biti hendikep, prije svega u napadu. Upitan je i nastup Šarića čija je ozlijeda sanirana, ali je pitanje hoće li ga Repeša odmah "gurnuti u vatru". Dobre vijesti su da je potpuno fit Tomas, a pravu minutažu imat će i Tomić i Draper.

Jučerašnja odgođena utakmica pokvarila je i poremetila planove crnogorske košarkaške reprezentacije, ali nema sumnje kako će izabranici Luke Pavićevića današnji dvoboj iskoristiti što je bolje moguće kako bi se nastavili uigravati za skorašnji Eurobasket. Crnogorcima će to biti ukupno četvrta provjera u dosadašnjem dijelu priprema i pokušat će nastaviti maksimalan niz. Dosad su, naime, upisali tri pobjede. Još tamo krajem travnja bili su bolji od Mađarske i Austrije, da bi prije nekoliko dana u Beogradu svladali selekciju Ukrajine. Ta pobjeda od 12 razlike nad Ukrajincima bila im je ujedno i najuvjerljivija dosad.

- Moramo priznati da nam odgađanje jednoga od dva prijateljska susreta s Hrvatskom nikako ne odgovara jer smo i inače tijekom priprema planirali odigrati mali broj kontrolnih utakmica. To odlaganje poremetilo nam je ritam treninga jer smo imali drugačiji plan da su se igrale dvije utakmice kao što je bilo planirano, a k tomu će nam i nedostajati jedna provjera u pripremnom periodu za koju sad ne možemo naći protivnika. No, izbornik Repeša nam je pojasnio kako praktički ne može računati na vanjsku liniju zbog ozljeda i mi smo prihvatili odgodu zbog prijateljskih odnosa između dva saveza - istaknuo je crnogorski izbornik Pavićević.

Iza Crne Gore prva je faza priprema koju su odradili na Zlatiboru, a zaključili prijateljskom utakmicom u Beogradu protiv Ukrajine. Nakon toga su se vratili u domovinu, u Bar, iz kojega su u srijedu trebali otputovati za Dubrovnik. Jesu li zaista i išli u srijedu, ili su zbog odgode utakmce za jedan dan produljili ostanak u Baru, nije poznato.

- Važno je da su nam se priključili i igrači koji su zbog ozljeda propustili prvi dio priprema, a u kadru je i Nikola Vučević pa u preostalom dijelu priprema za Eurobasket možemo raditi u kompletnom sastavu i punim intenzitetom. Najvažnije je da podižemo formu i ispravljamo uočene nedostatke - kaže krilni centar Dašić, dok Pavićević najavljuje utakmicu s Hrvatskom:

- Očekujemo dobar i izuzetno kvalitetan dvoboj protiv jake reprezentacije koja je poražena u tri posljednja pripremna susreta i to na turniru u Strasbourgu i koja će biti vrlo motivirana da se vrati u pravi ritam pobjedom na domaćem parketu. Za nas je to odlična provjera i pokušat ćemo je iskoristiti na najbolji mogući način. Nakon utakmice se vraćamo u Bar, gdje ćemo analizirati duel protiv Hrvatske i raditi na ispravljanju onih stvari koje ne budu funkcionirale na pravi način.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'
IKONA HNL-a

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'

Danijel Hrman kaže: Besek nas je kažnjavao s 1000 maraka za ćevape, u Moskvi sam doživio bombaški napad, a USKOK je istraživao moj transfer, zbog čega me ispitivao i predsjednik kluba

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...
IZ FINALA 1983.

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...

Plus+ Dolazili su nam kući svi živi fotografirati se s tim dresom, a ja sam u njemu godinama igrao na ulici, priča nam Milan Gega, čiji je otac Tomislav bio redar na utakmici Šibenke i Bosne