Obavijesti

Sport

Komentari 101

'Rekli su da sam nesposoban za vojsku, suprugu sam upoznao u butiku, a govorim šest jezika'

'Rekli su da sam nesposoban za vojsku, suprugu sam upoznao u butiku, a govorim šest jezika'

Gavranovići su u Švicarsku otišli 1988., godinu dana prije Marijeva rođenja. I dalje žive u toj državi, otac radi, a majka, koja je bila medicinska sestra, prestala je raditi zbog bolova u leđima

VIDEO

Pokazali smo da smo snažna momčad i da smo spremni žrtvovati se. Ponosan sam što sam zabio tako važan gol za svoju državu, rekao je Mario Gavranović (31), koji je golom za 3-3 u osmini finala Švicarsku odveo u produžetak, a potom i zabio jedan od jedanaesteraca u raspucavanju.

POGLEDAJTE VIDEO: Gavranovićev gol Francuskoj u 3D-u

Pokretanje videa...

Gavranovićevi golovi Francuskoj VIDEO

Trasirao je sjajnim nastupom svojoj reprezentaciji prolazak u četvrtfinale, a posebno je oduševio spomenutim golom u 90. Fenomenalnim lažnjakom riješio se 40 milijuna eura vrijednog Presnela Kimpembea i pogodio.

“Zna li itko gdje je nestao Francuz?”, našalio se Gavrin prijatelj Ivan Rakitić na Instagramu.

Gavranoviću je to bio 33. nastup za reprezentaciju i 14. gol. Učinak bi možda bio i bolji da češće igra u prvih 11, čak 19 puta ušao je s klupe. Sličnu ulogu ima i u Dinamu, gdje je rezerva Bruni Petkoviću.

Euro 2020 - Round of 16 - France v Switzerland

Gavranović je rođen u Luganu, ali roditelji su mu bosanski Hrvati, iz Gradačca. U Hrvatsku je s roditeljima kao mali dolazio ljeti na more, u Umag.

- Odrastao sam s mnogo ljudi čiji su roditelji došli iz drugih zemalja, iz Italije, afričkih država, Albanije, Portugala... - rekao je Gavranović, koji govori šest jezika.

- Govorim hrvatski, talijanski, francuski, njemački, engleski i nešto malo španjolskog koji je sličan talijanskom. Hrvatski pričam s roditeljima, a s braćom talijanski, s obzirom na to da je to jezik koji se govori u Luganu. U školi smo pričali talijanski, a učili smo i francuski i njemački, koji su službeni jezici u Švicarskoj. 

Suprugu upoznao u butiku

Gavranovići su u Švicarsku otišli 1988., godinu dana prije Marijeva rođenja. I dalje žive u toj državi, otac radi, a majka, koja je bila medicinska sestra, prestala je raditi zbog bolova u leđima.

Mario ima starijeg brata Ivana, rođenog u BiH godinu dana prije preseljenja, koji radi u farmaceutskoj tvornici, i mlađeg Alena, rođenog 1993. u Luganu.

U Švicarskoj je Mario upoznao suprugu Anitu. Rodom je iz Dervente, a s roditeljima se u Zürich preselila kao vrlo mala. Tamo ju je u jednom butiku upoznao Dinamov napadač. Prije dvije godine par je dobio kćerkicu Leonie.

Zbog ozljeda nije mogao u vojsku

Gavranović nije išao u vojsku, iako je on u Švicarskoj za muškarce obavezan.

- U Švicarskoj je vojni rok obavezan za sve muškarce, u protivnom plaćaju tri posto prihoda do svoje tridesete godine. Javio sam se kad je trebalo ići na novačenje, ali liječnička komisija procijenila je da sam nesposoban za vojsku, i to zbog sportskih ozljeda. Naravno, već sam tada profesionalno igrao nogomet i nije mi bila neka luda želja ići u vojsku, ali nije mi to bio ni neki problem. No, odluka je bila takva kakva jest, unatoč činjenici da sam i tad, kao i danas kad imam dva treninga dnevno i utakmice svaki dan, bio profesionalni sportaš - pojasnio je jednom prilikom.

U Schalkeu je rasturao u LP-u, ali zakočile su ga baš ozljede. Vratio se u Rijeci pa preko Dinama, čiji je veliki navijač, ponovno došao u fokus javnosti.

Champions League - FC Schalke 04 vs FC Valencia

Prošle sezone Dinamo mu se zahvalio na suradnji pa ga nakon mjesec dana vratio. Pristao je Gavro na smanjenje ugovora i po tko zna koji put pokazao veličinu.

Tako karakteran igrač treba svima i zato ga s nestrpljenjem očekuju u Dinamu na pripremama. Ali polako, ova Švicarska može daleko, a onda će i Gavro na zasluženi odmor...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 101

VIDEO

FOTO Sutkinja iz seks skandala ima novi posao! Nikad nećete pogoditi koji. Šalimo se. Hoćete
ZAOKRET U KARIJERI

FOTO Sutkinja iz seks skandala ima novi posao! Nikad nećete pogoditi koji. Šalimo se. Hoćete

Elif Karaarslan najavila je tužbu prema Turskom nogometno savezu koji ju je suspendirao nakon što se u javnost probila njezina snimka seksa s starijim turskim delegatom iz svlačionice

Cro Cop spasio psa s ulice: 'Ako ju je neko smeće izbacilo iz automobila, neka se zna...'
DIV MEKA SRCA

Cro Cop spasio psa s ulice: 'Ako ju je neko smeće izbacilo iz automobila, neka se zna...'

Jučer sam na cesti ispred kuće na Borčecu našao ovu mrvicu kako izbezumljeno luta. Mješanac pinča vjerojatno. Nahranio sam je i odveo kod veterinara, ali čip nema, započeo je priču legendarni Mirko Filipović
Problemi u Realu: Ancelotti se sukobio sa sinom zbog Modrića
PIŠU ŠPANJOLCI

Problemi u Realu: Ancelotti se sukobio sa sinom zbog Modrića

Luka Modrić je, uz Danija Carvajala, jedini igrač koji je s Realom osvojio šest naslova Lige prvaka, što Carlo Ancelotti iznimno cijeni, a kapetana vidi i kao mentora ostalim igračima