Obavijesti

Sport

Komentari 16

Rebić pronašao novi klub: Spominjao se i Hajduk, ali na kraju se vratio u Italiju...

Rebić pronašao novi klub: Spominjao se i Hajduk, ali na kraju se vratio u Italiju...

Karijera mu je u padu posljednjih nekoliko godina, dok ga u reprezentaciji nema od Eura 2021. godine nakon što je na društvenim mrežama kritizirao izbornika Zlatka Dalića

VIDEO

Prije desetak dana pojavile su se glasine kako bi Ante Rebić (30) mogao pojačati Hajduk. Pušteno je to u eter baš u vrijeme kada je potvrđeno da Ivan Perišić odlazi s Poljuda. Navodno je bivši hrvatski reprezentativac bio spreman i na manja primanja, ali to se na kraju nije realiziralo. I sigurno neće jer je Rebić pronašao novi klub.

Karijeru će nastaviti u talijanskom prvoligašu Lecceu koji je ovog ljeta napustio hrvatski stoper Marin Pongračić. Podsjetimo, Rebić je bio slobodan igrač više od mjesec dana nakon što je raskinuo ugovor s Bešiktašom gdje mu nisu cvjetale ruže. Bila je to loša odluka jer je ta veza već na samom početku bila osuđena na fijasko. Turci su ga kritizirali zbog loših igara i visoke plaće pa je gubio minutažu i sve češće gledao utakmice s klupe. Na kraju je skupio tek 23 utakmice uz jedan gol i pet asistencija. 

Rebić je prije 11 godina otišao iz RNK Splita u Fiorentinu za 4,5 milijuna eura. Igrao je za Leipzig, Veronu i Eintracht gdje je bio u formi života pa 2019. godine otišao u Milan. Jako dugo bio je važan član prve postave, ukupno odigrao 123 utakmice, zabio 23 gola i 17 puta asistirao, s klubom osvojio i naslov prvaka, ali u posljednje dvije sezone većinom je ulazio s klupe, a kako više nisu računali na njega prije godinu dana, otišao je u Bešiktaš. 

Serie A - AC Milan v Sassuolo

Karijera mu je u padu posljednjih nekoliko godina, dok ga u reprezentaciji nema od Eura 2021. godine nakon što je na društvenim mrežama kritizirao izbornika Zlatka Dalića i tako si zauvijek zalupio vrata 'vatrenih'. Još na početku karijere bilo je vidljivo da je drugačiji od drugih, krasio ga je veliki potencijal kojeg nije u potpunosti ispunio, no imao je i težak karakter koji mu nije bio od pomoći. Kroz etape svoje karijere pokazivao je fenomenalne partije i svi itekako znaju koliko može biti koristan. U njemu se krije klasa koja nije zabljesnula jako dugo, ali pokušat će je oživjeti u Lecceu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 16

VIDEO

Dinamo - Hajduk 0-1: Livaja šokirao Maksimir i doveo 'bile' na vrh prvenstvene tablice
6. KOLO HNL-A

Dinamo - Hajduk 0-1: Livaja šokirao Maksimir i doveo 'bile' na vrh prvenstvene tablice

DINAMO - HAJDUK 0-1 Pogotkom Livaje iz 70. minute Hajduk je odnio sva tri boda s Maksimira u dramatičnoj utakmici koja se igrala više od 100 minuta. Tako su 'bili' barem privremeno preuzeli vrh poretka HNL-a