Obavijesti

Sport

Komentari 3

Raonic osigurao Top 10, Nadal izborio deseto finale sezone

Raonic osigurao Top 10, Nadal izborio deseto finale sezone
1

Obojica su izborili finale putem tie-breaka trećeg seta. Iako je Novak osvojio samo dva poena manje od Nadala, prvih šest poena tie-breaka je otišlo na stranu Rafe

VIDEO

Obojica su izborili finale putem tie-breaka trećeg seta. Iako je Novak osvojio samo dva poena manje od Španjolca, prvih šest poena odlučujućeg tie-breaka je otišlo na stranu Rafe. Raonic je dobio neizvjestan susret dvojice sunarodnjaka koji se odlično poznaju još od juniorskih dana. U tri međusobna meča, Raonic je protiv Nadala došao samo do jednog breaka

Možda zvuči neobično, ali ozljeda koljena je napravila i neke pozitivne pomake u igri Nadala. Španjolac je shvatio da neće moći u svakom meču beskonačno puta proklizavati i trošiti tijelo na takav način. Morati će igrati kraće poene, što znači veću agresivnost. Upravo mu je to donijelo pobjedu protiv Đokovića u još jednom trileru.

- Protiv Novaka se jedino jako dobrim tenisom može do pobjede. Morao sam biti agresivan, jer inače ne bih imao šanse na ovakvoj podlozi. Mislim da sam igrao na visokoj razini, s pravim odlukama u pravo vrijeme. I servis je radio jako dobro, što mi je pomoglo da ostanem na osnovnoj liniji - kazao je Nadal nakon dva i pol sata duge borbe.

Na kraju ih je dijelilo samo dva poena. Nadal je dominirao u prvom setu, pa ni izgubljeni servis nije stvorio problem. U drugom su obojica imali po break-loptu, samo Novak je svoju iskoristio. Na kraju je odlučio tie-break trećeg seta i tu se dogodila prva velika razlika. Rafa je poveo 6-0, tako da si je mogao dopustiti luksuz propuštanja dvije meč-lopte. Konferenciju je zaključio svojim uobičajenim riječima, uvijek s puno respekta i skromnosti:

- Ulazak u finale je velik uspjeh, posebno jer sam dobio najboljeg na svijetu. Sad me čeka finale i znam da će biti teško. Želim naslov, ali i da izgubim, bio bih zadovoljan postignutim.

Raonic već neko vrijeme priča kako odlično radi s Ljubičićem, ali da se neke stvari moraju poklopiti. Da par pobjeda može sve promijeniti. Bio je u pravu, posebno kad se one dogode na turniru Serije 1000. Tako je Raonic ulaskom u finale izborio Top 10, prvi put u svojoj karijeri. Imao je Kanađanin i malo sreće jer je igrao samo s jednim Top 20 igračem ovaj tjedan, a Del Potro je imao problema s leđima. Međutim, na kraju je i on trebao tie-break trećeg seta za prolaz dalje.

- Velika je stvar izboriti Top 10, a još veća jer sam to napravio na domaćem terenu. Posebno sam sretan jer znam da dugo nisam igrao dobro. Sad osjećam olakšanje - kazao je Raonic nakon izborenog finala, prvog nakon San Josea i najvećeg u karijeri.

Nakon izgubljenog prvog seta, Pospisil je zavladao terenom. Uvjerljivo je uzeo set uz samo četiri izgubljena poena na servisu i dva breaka. Raonic je podigao intenzitet u trećem setu, posebno u završnici. Nije uspio dovršiti posao na reternu, ali je na kraju imao više koncentracije u tie-breaku. Zanimljivo, sunarodnjak je neočekivano imao više asova (14-9).

Nadal i Raonic su igrali tri puta međusobno i Kanađanin nema ni osvojeni set. Zadnji put u kiši okupanoj Barceloni što je jako usporilo uvjete, u korist Španjolca. Prije toga u Tokiju gdje je Rafa iskoristio obje break-lopte. Kao i godinu dana ranije, s istim učinkom. Raonic ima pozitivan omjer u finalima (4-3), ali tri naslova ima iz superbrzog San Josea gdje je godinama vladao u slabijoj konkurenciji. Što se tiče Nadala, brojke u finalima su impresivne, ali ako izostavimo zemlju, dobivamo 15-17 na ostalim podlogama. Rafa danas igra svoje 10. finale sezone.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'
IKONA HNL-a

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'

Danijel Hrman kaže: Besek nas je kažnjavao s 1000 maraka za ćevape, u Moskvi sam doživio bombaški napad, a USKOK je istraživao moj transfer, zbog čega me ispitivao i predsjednik kluba

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...
IZ FINALA 1983.

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...

Plus+ Dolazili su nam kući svi živi fotografirati se s tim dresom, a ja sam u njemu godinama igrao na ulici, priča nam Milan Gega, čiji je otac Tomislav bio redar na utakmici Šibenke i Bosne