Obavijesti

Sport

Komentari 0

Ragbijaši ispali iz elite: Jedan je igrač izgubio bubreg da bismo došli ovdje! Vratit ćemo se...

Ragbijaši ispali iz elite: Jedan je igrač izgubio bubreg da bismo došli ovdje! Vratit ćemo se...
8

Ovo je olimpijski sport i svaki igrač želi biti među europskih top 12, rekao je izbornik Anthony Poša nakon što je Hrvatska osvojila posljednje mjesto na Europskom prvenstvu. Novi je prvak Francuska

VIDEO

Hrvatski ragbijaši nisu uspjeli izboriti ostanak u elitnoj Championship diviziji Europskog prvenstva ragbija 7. Nakon što su na prvom turniru u Makarskoj osvojili 11. mjesto, na drugom u Hamburgu bili su posljednji, 12., te napuštaju društvo najboljih i, uz Ukrajinu, vraćaju se u Trophy diviziju.

Pokretanje videa...

Ragbi 7 reprezentacija 00:40

U borbi s profesionalcima iz najjačih ragbijaških nacija mlada hrvatska momčad, bez ijednog igrača koji zarađuje i cent od ragbija, na dva je turnira stekla veliko iskustvo, na trenutke pružila i dobar otpor, a izgubila je dvaput od Irske, te od Gruzije, Njemačke, Litve, Portugala, Belgije i Velike Britanije, dok je u utakmicama za 11. mjesto u Makarskoj svladala Ukrajinu, a u Hamburgu je izgubila od Ukrajinaca, 38-0.

- Boli, teško je, trudili smo se, ali uz svega osam-devet zdravih igrača, uz četvoricu koju smo zbog ozljeda izgubili prije turnira, naprosto nismo bili dovoljno dobri. Nemamo veliku bazu igrača - počeo je analizu izbornik Anthony Poša pa nastavio:

Makarska: Ragby Trophy divizija: Hrvatska - Švicarska

- Plazibat, Vranešević i Perica nisu ni doputovali s nama, a ovdje smo izgubili zbog ozljeda Svagušu, Francisca Rizzija, Vlašića... Ali, kao što sam rekao momcima, sad smo učili i borili se protiv najboljih, iduće godine idemo biti najbolji u Trophy diviziji i vratiti se među elitu.

Jedna je velika zadaća i pred njim.

- Da bismo se borili s najboljima, moramo stvoriti veći bazen igrača. Jer i idući put netko će otpasti zbog ozljeda, ali uz širu bazu, lakše ćemo se nositi s tim izostancima. Vidjeli smo koliko je važna brzina kretanja lopte i na tome ćemo raditi. Moramo se i iduće sezone pripremati kao da smo ostali u Championship diviziji. I povećati bazen igrača. Vidim u našim klubovima barem sedam-osam igrača U-18 koji mogu biti odlični. Nije lako igrati protiv profesionalnih reprezentacija, i još je olimpijska godina, što znači da se oni pripremaju za OI, a mi s momcima poput Prološčića i Majkića, koji prvi put igraju u reprezentaciji. Igrali su protiv najboljih i bitno je nešto naučiti.

Hrvatska se s europskom elitom borila s igračima iz hrvatskih klubova, izuzev braće Rizzi iz Argentine.

- Veliko je ovo iskustvo za naše mladiće i zato moramo povećati bazen igrača, što je velik posao i za mene i za savez i za trenere u klubovima. Momci su nakon turnira, dakako, bili razočarani, ali zadržali su pozitivan duh. Bilo je jako teško, ozljeda za ozljedom, pa smo zadnju utakmicu igrali sa svega devet igrača. Ne skrivamo se iza toga, borili smo se, nismo bili dovoljno dobri, ali ne smijemo zaboraviti da je jedan naš igrač ostao bez bubrega kako bismo mi stigli do Championship divizije (Duje Plazibat prošle godine na turniru u Budimpešti, nap. a.) i dat ćemo sve od sebe da opet budemo ovdje. Ovo je olimpijski sport i svaki igrač želi biti u europskih top 12 u olimpijskom sportu - zaključio je Poša.

Makarska: Andrej Plenković nazočio utakmici Europskog prvenstva u ragbiju između Hrvatske i Gruzije

Za Hrvatsku su u Hamburgu igrali: Lerotić, Perić, Pavlović, F. Rizzi, Jurišić, Buljanović, D. Rizzi, Vlašić, Vlajčević, Grčić, Svaguša, Majkić i Prološčić.

U finalu je Irska pobijedila Francusku 19-14, u susretu za broncu Portugal Njemačku 14-12, a zbrojem bodova s dva turnira europski je prvak postala Francuska, srebrna je Irska, brončana Njemačka. Iz Championship divizije ispali su Ukrajina i Hrvatska.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'
IKONA HNL-a

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'

Danijel Hrman kaže: Besek nas je kažnjavao s 1000 maraka za ćevape, u Moskvi sam doživio bombaški napad, a USKOK je istraživao moj transfer, zbog čega me ispitivao i predsjednik kluba

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...
IZ FINALA 1983.

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...

Plus+ Dolazili su nam kući svi živi fotografirati se s tim dresom, a ja sam u njemu godinama igrao na ulici, priča nam Milan Gega, čiji je otac Tomislav bio redar na utakmici Šibenke i Bosne