Obavijesti

Sport

Komentari 17

Puyola napali zbog ismijavanja LGBT zajednice: 'Pogriješio sam'

Puyola napali zbog ismijavanja LGBT zajednice: 'Pogriješio sam'

Šale Casillasa i Puyola na račun 'izlaženja iz ormara' u nogometu su razočaravajuće. Vidjeti svoje uzore i legende igre kako se rugaju je više od nepoštovanja, jedan je od komentara igrača koji je priznao da je gej

VIDEO

Kada je Iker Casillas na Twitteru objavio da je homoseksualac, Carles Puyol bio je jedan od onih koji je komentirao objavu. Prvi je legenda Real Madrida, drugi Barcelone, nebrojeno puta bili su ljutiti rivali u El Clasicu, ali na koncu veliki prijatelji u španjolskoj nogometnoj reprezentaciji.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:39

- Nadam se da ćete me poštovati. Ja sam gej - napisao je Casillas na što mu je Puyol komentirao:

- Iker, vrijeme je da im kažemo.

Casillas je kasnije objavu obrisao i potvrdio da mu je profil hakiran te se javno ispričao svima koje je objava možebitno povrijedila. A na udaru kritika našao se i Puyol. Svjetski mediji izvještavaju da su se na noge digle LGBT zajednice, ali i sportaši koji su javno obznanili da su homoseksualne orijentacije.

Pa se Puyol ispričao.

- Pogriješio sam. Ispričavam se zbog neumjesne šale koja nije imala lošu namjeru i koja je bila u potpunosti neprimjerena. Razumijem da je povrijedila tuđe osjećaje. LGTBIQA zajednica ima moju punu podršku i poštovanje - napisao je na Twitteru bivši nogometaš.

Puyolove riječi pogodile su australskog nogometaša Josha Cavalla, koji je u listopadu prošle godine priznao da je homoseksualac.

- Šale Ikera Casillasa i Carlesa Puyola na račun 'izlaženja iz ormara' u nogometu su razočaravajuće. To je vrlo teško putovanje koje bilo koja LGBTQ+ osoba mora proći. Vidjeti svoje uzore i legende igre kako se rugaju je više od nepoštovanja - rekao je nogometaš.

Ikona Barcelone inače je cijelu karijeru provela u 'blaugrani' i s 593 nastupa držala rekord po broju odigranih utakmica za klub prije nego su ga prestigli Xavi, Iniesta, Pique, Busquets i Messi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 17

VIDEO

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'
IKONA HNL-a

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'

Danijel Hrman kaže: Besek nas je kažnjavao s 1000 maraka za ćevape, u Moskvi sam doživio bombaški napad, a USKOK je istraživao moj transfer, zbog čega me ispitivao i predsjednik kluba

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...
IZ FINALA 1983.

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...

Plus+ Dolazili su nam kući svi živi fotografirati se s tim dresom, a ja sam u njemu godinama igrao na ulici, priča nam Milan Gega, čiji je otac Tomislav bio redar na utakmici Šibenke i Bosne