Prosinečki šokiran iznenadnom smrću svog igrača: Matija je bio nasmijani div, ljudska gromada | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 8

Prosinečki šokiran iznenadnom smrću svog igrača: Matija je bio nasmijani div, ljudska gromada

Prosinečki šokiran iznenadnom smrću svog igrača: Matija je bio nasmijani div, ljudska gromada

Svako okupljanje, trening i utakmica odsad će biti s mišlju na njega, kazao je izbornik Crne Gore nakon smrti Matije Šarkića u 27. godini. Brat blizanac Oliver posvetio mu je emotivnu poruku

VIDEO

Deset dana prije smrti odigrao je posljednju utakmicu za reprezentaciju u porazu protiv Belgije (2-0) i bio igrač utakmice. Srce Matije Šarkića, golmana Crne Gore i engleskog Milwalla, iznenada je prestalo kucati u subotu u Budvi u 27. godini. Uzrok smrti nije poznat.

Matija je imao sjajnu sezonu u dresu Milwalla, 12 puta u 33 utakmice nije primio gol u Championshipu. Šarkić je, kao i brat mu blizanac Oliver, rođen u Grimsbyju, a pohađao je britansku školu u Bruxellesu. Otac im je diplomat, a zajedno su igrali za mlađe selekcije Crne Gore. Oliver se emotivnom objavom na društvenim mrežama oprostio od Matije: "Hvala svima na ljubavi i podršci za Matiju i našu obitelj, to pokazuje koliko je sjajna osoba bio. Volio bih da je tu, ali ne mogu biti ponosniji što mi je bio brat blizanac. Život više neće biti isti. Počivao u miru, volimo te".

Matiju Šarkića u posljednjoj utakmici kao trener vodio je bivši hrvatski reprezentativac Robert Prosinečki koji je shrvan.

- Teško mi je govoriti, teško je reći bilo što. Još sam u nevjerici, još ne mogu prihvatiti da se to stvarno dogodilo, da Matije više nema s nama. Super dečko, ljudska gromada, primjer za sve. Slobodno mogu reći da je bio svjetska klasa i svi smo se radovali mnoštvu njegovih nastupa u budućnosti. Radna etika koja ga je krasila predstavljala je garanciju da će Matija doseći visine koje zaslužuje. Nažalost, sudbina je bila jača od njegove predanosti i posvećenosti poslu kojim se bavio. Matija će za sve nas u reprezentaciji ostati upamćen kao nasmijani div, dječak pun optimizma i pozitivnog duha. Nedostajat će nam na svakom okupljanju, treningu i utakmici, uvijek ćemo misliti na njega. Siguran sam da će nas Šarka bodriti s neba. Iskrena sućut obitelji. Počivaj u miru, dragi Matija - rekao je Prosinečki.

Sudac: Dobro se našalio sa mnom

Engleski prvoligaški sudac Bob Medley prisjetio se upravo situacije s Matijom i bratom kad je 2016. sudio utakmicu kvalifikacija za Euro U-19 između Crne Gore i Francuske. Matija je kao golman nosio kapetansku traku, što sucima otežava komunikaciju u slučaju nekih problema na terenu.

- Dok smo stajali u tunelu uoči utakmice, Matija je došao i pružio mi ruku. S obzirom na to da moje poznavanje crnogorskog nije baš najbolje, pokušao sam Matiji objasniti šokantnim polomljenim engleskim naglaskom s puno geste rukama i radikalan izraz lica s kojim bi kao kapetanu i golmanu bilo teško raditi. Kad sam ga pitao postoji li igrač u momčadi koji govori engleski i s kojim bih mogao razgovarati ako bude problema, Matija me prazno gledao. Pokušao sam ponovno s još gorim slomljenim engleskim, ali izraz lica ostao mu je kamen - rekao je Medley i dodao:

- Pogledao sam Matiju i rekao sebi: "Očito gubim vrijeme i ništa neću postići". Matija se tad napola nasmiješio i odgovorio mi jakim balkanskim naglaskom: "Broj devet, pričaj s njim". Oduševljen i ponosan, odgovorio sam: "A ti pomalo razumiješ engleski? To je dobro. A broj devet dobro govori engleski? Matija se nasmiješio i odgovorio... "Da, nije loš, to je moj brat Oliver, mi smo iz Grimsbyja… Samo sam htio vidjeti kako ćeš se nositi s tim". Dobro se našalio sa mnom! Nisam ga poznavao, ali sam imao čast razgovarati s tim mladićem. Zapamtio sam tu smiješnu situaciju u tunelu i bio sam shrvan kad sam čuo za vijest. Iskrena sućut njegovoj obitelji i prijateljima. Počivaj u miru, Matija.

Shrewsbury Town v Oxford City - FA Cup - Second Round - Montgomery Waters Meadow

Nakon Anderlechta, Šarkić je s 18 godina došao u Aston Villu i bio na nizu posudbi do 2020., kao i u Wolverhamptonu, a prošle godine kupio ga je Milwall. Nažalost, odradio je samo jednu sezonu. Šarkićev posljednji ispraćaj bit će u ponedjeljak u krugu obitelji, a komemoracija dan poslije, u utorak u 11 sati u Crnogorskom narodnom kazalištu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 8

VIDEO

UŽIVO Transferi: Srna dovodi Franjića u Šahtar, krilo Gorice u Nizozemsku, Rukavina u Rijeku
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Srna dovodi Franjića u Šahtar, krilo Gorice u Nizozemsku, Rukavina u Rijeku

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, tko ide na koga?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, tko ide na koga?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu
Hrvatska - Slovenija 108-92: Rapsodija čudesnih Hrvata u lovu na Olimpijske igre...
HRVATSKI URAGAN

Hrvatska - Slovenija 108-92: Rapsodija čudesnih Hrvata u lovu na Olimpijske igre...

Fantastična Hrvatska pobijedila je Sloveniju 108-92 i tako čudesnom predstavom otvorila kvalifikacije za Olimpijske igre u Pireju. Šarić je došao do triple-doublea, a briljirao je Filipović s 21 košem. Utakmica je bila prekinuta pola sata zbog pokvarenog semafora