Obavijesti

Sport

Komentari 25

Preminuo Mislav Bezmalinović, slavni hrvatski vaterpolist...

Preminuo Mislav Bezmalinović, slavni hrvatski vaterpolist...

Bezmalinović je bio kapetan Jadrana s kojim je osvojio dva uzastopna europska naslova, s Jugoslavijom je 1988. bio olimpijski prvak, a vaterpolsku karijeru prekinuo je sa 'samo' 28 godina i postao poduzetnik

VIDEO

Tragična vijest osvanula je u subotnje jutro. Proslavljeni hrvatski vaterpolist i olimpijski prvak iz 1988. godine, Mislav Bezmalinović, iznenada je preminuo u 58. godini života.  Bezmalinović se rodio 11. svibnja 1967. u Splitu, a vaterpolsku karijeru započeo je u Jadranu.

Brzo je pokazao kako je jedan od najtalentiranijih igrača na ovim prostorima, postao je olimpijac Ratka Rudića i vratio se sa zlatom oko vrata s Igara u Seolu 1988. godine. Kako je vrijeme odmicalo, Bezmalinović je bio sve važniji igrač reprezentacije, a taj je status zadržao i kod novog izbornika Nikole Stamenića.

U siječnju 1991. postao je prvakom svijeta, a Bezmalinović se istaknuo po sjajnoj utakmici u finalu protiv Španjolaca. Tog je ljeta Mislav odigrao posljednju utakmicu za Jugoslaviju prije nego što se povukao iz reprezentacije tadašnje države zbog velikosrpske agresije na Hrvatsku.

Nakon toga je predstavljao Hrvatsku, a s Jadranom je ostvario velike uspjehe i vezao dva uzastopna naslova prvaka Europe 1992. i 1993. godine.

Jedno je vrijeme bio i kapetan Jadrana, a karijeru je okončao 1995. u talijanskoj Pescari. To je bilo i poprilično iznenađenje, s obzirom kako je imao 'samo' 28 godina. Ali je sportsku karijeru zamijenio poslovnom, a pritom je zadržao vrlo uspješne rezultate. Postao je suvlasnikom tvornice Sardina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 25

VIDEO

Dinamo - Hajduk 0-1: Livaja šokirao Maksimir i doveo 'bile' na vrh prvenstvene tablice
6. KOLO HNL-A

Dinamo - Hajduk 0-1: Livaja šokirao Maksimir i doveo 'bile' na vrh prvenstvene tablice

DINAMO - HAJDUK 0-1 Pogotkom Livaje iz 70. minute Hajduk je odnio sva tri boda s Maksimira u dramatičnoj utakmici koja se igrala više od 100 minuta. Tako su 'bili' barem privremeno preuzeli vrh poretka HNL-a