Bivši izbornik Kosova u studiju 24sata: 'Petković je igrač kojeg moraš istrpjeti, posebna sorta' | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 3

Bivši izbornik Kosova u studiju 24sata: 'Petković je igrač kojeg moraš istrpjeti, posebna sorta'

Bivši izbornik Kosova u studiju 24sata: 'Petković je igrač kojeg moraš istrpjeti, posebna sorta'

Takvi se rađaju jer imaju taj osjećaj pred golom. Kao da im se lopta odbije na pravo mjesto, svaka lopta im 'padne' na nogu, to je urođeno, ne može se to istrenirati, objasnio je Primož Gliha (56) u studiju 24sata

VIDEO

Dok je onim starijim navijačima poznatiji kao reprezentativac Slovenije koji je u travnju 1997. šokirao Poljud s tri gola na utakmici protiv Hrvatske, oni malo mlađi pamte ga kao bivšeg izbornika Kosova. U studio 24sata stigao je Primož Gliha (56) koji je najavio susret Hrvatske i Albanije na otvaranju 2. kola grupne faze Europskog prvenstva.

Hrvatska - Albanija 2-2: Šok u 94. minuti. 'Vatreni' čudesno preokrenuli pa ostali bez slavlja
Hrvatska - Albanija 2-2:  Šok  u 94. minuti. 'Vatreni' čudesno preokrenuli pa ostali bez slavlja

POGLEDAJTE EMISIJU IZ STUDIJA

Dobro poznaje obje reprezentacije, a za obje je to moguće i 'utakmica odluke' s obzirom na to da su prvi susret izgubile. Podsjetimo, Albanci su od Italije izgubili 2-1, dok je Hrvatska s 3-0 izgubila od Španjolske.

POGLEDAJTE VIDEO: Trening 'vatrenih' prije Albanije

Pokretanje videa...

Neuruppin: Trening hrvatske nogometne reprezentacije u kampu uoči utakmice s Albanijom 03:08

- Kad igraš pod takvom atmosferom postaješ 30 40 posto bolji, a ti navijači su povijesna priča, to je bilo za očekivati - osvrnuo se na navijačko druženje u Hamburgu bivši izbornik Kosova Primož Gliha

Protiv Španjolske je penal promašio Bruno Petković (29), odnosno obranio je to Unai Simon. No, ističe izbornik Kosova kako je Bruno posebna sorta igrača, kao i svi golgeteri. 

VIDEO Braća blizanci iz Zagreba do Hamburga putovali tri dana u 'vatrenom' Miniju iz 1996.
VIDEO Braća blizanci iz Zagreba do Hamburga putovali tri dana u 'vatrenom' Miniju iz 1996.

- Petković je igrač kojeg moraš istrpjeti. Sjećam se protiv Brazila kakav je bio, 'plač Majke Božje', ali na kraju je frajer zabio gol. Ti moraš sve to izdržat, znaš da na klupi imaš centarforove koji mogu riješiti stvari, ali treba se istrpjeti. Specifičan je lik, pa 'riješio' je Rijeku sam, a ti kao trener možeš reći samo hvala i zapljeskati što ćeš i dalje primato 50.000 eura. To nisu napadači, to su golgeteri, specijalna kasta ljudi, oni se rađaju jer imaju taj osjećaj pred golom. Kao da im se lopta odbije na pravo mjesto, svaka lopta im 'padne' na nogu, ali takvi ljudi se rađaju, ne može se to istrenirati - objasnio je. 

Euro 2024 Qualifier - Group I - Kosovo v Switzerland

Modrić, Kovačić, Brozović je vezni red 'vatrenih', ali i vezni red za kojeg se voljelo tepati da je najbolji na svijetu. No, je li to on danas?

- Vrijeme ide, to je biologija, kad su mogli sve ispratiti u obrani i napadu. Svojevremeno su bili najbolji, a protiv Španjolske su već imali malo problema - objasnio je Gliha.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

UŽIVO Transferi: Ajax se rješava Šutala? Ključni čovjek na putu do naslova produžio s Dinamom
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Ajax se rješava Šutala? Ključni čovjek na putu do naslova produžio s Dinamom

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga