Obavijesti

Sport

Komentari 37

Poznati detalji obnove Poljuda: Kad počinje i što je sve u planu?

Poznati detalji obnove Poljuda: Kad počinje i što je sve u planu?

Stadion u Splitu dobit će novi video i audio sustav te će ga prilagoditi današnjim standardima protupožarne zaštite, a obuhvatit će i sustav oborinskih voda

VIDEO

Poljud kreće u renovaciju koja će početi krajem tekuće sezone. Vlada Republike Hrvatske odobrila je sredstva za projektnu dokumentaciju, a obnova će se odvijati u četiri faze. Prva faza obuhvatit će jugozapadnu tribinu na kojoj se nalaze gostujući navijači te dio zapadne tribine prema jugu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Hajduk - Šibenik 01:39

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Druga faza započet će obnovom jugoistočne tribine i dijela istočne tribine prema jugu, a zatim će uslijediti obnova sjeverne tribine, gdje se okupljaju najvatreniji navijači Hajduka. Planirali su koristiti alpiniste, ali ipak će koristiti skele. Stolice neće skidati, a cijela betonska konstrukcija bit će obnovljena. Dok traju radovi, neki dijelovi Poljuda bit će zatvoreni, no Hajduk će nesmetano igrati na stadionu.

Slaven prodao 1100 ulaznica za Hajduk: 'Otišle' su u 10 minuta
Slaven prodao 1100 ulaznica za Hajduk: 'Otišle' su u 10 minuta

Odluku su donijeli temeljem provedenog Pozivnog natječaja za Gradove Split i Zagreb, na koji se Grad Split javio tražeći sredstva za izradu studijske i projektno-tehničke dokumentacije za Gradski stadion Poljud.

Na današnji dan 1911. osnovan je HNK Hajduk Split

- Vlada je učinila sve što je u njezinoj nadležnosti kako bi počela gradnja, odnosno obnova stadiona Maksimir i Poljud. Riješili smo sve potrebne zakonske preduvjete, proglasili Maksimir i Poljud sportskim građevinama od nacionalnog značaja, riješili imovinsko-pravne odnose vezane za stadion Maksimir, te osigurali 13,7 milijuna eura kao prvi korak financijske potpore za ovu godinu, a isto toliko i za sljedeće dvije godine. Raspisali smo Pozivni natječaj kako bi Gradovi Split i Zagreb, koji su stvarni vlasnici stadiona, mogli iskoristiti osigurana sredstva iz Državnog proračuna - izjavio je ministar turizma i sporta Tonči Glavina.

Hajduku euforija nije donijela dobroga! A Gattusu jedna stvar ide u prilog u nastavku HNL-a...
Hajduku euforija nije donijela dobroga! A Gattusu  jedna stvar ide u prilog u nastavku HNL-a...

Ovo je početak plana koji su najavili početkom godine, kada su osigurali sredstva za obnovu sportske infrastrukture u Hrvatskoj. Prošlog ljeta, stadioni Maksimir i Poljud proglašeni su sportskim građevinama od nacionalnog interesa, a za njihovu obnovu predviđeno je 13,7 milijuna eura.

- Na natječaj se javio Grad Split, kojem smo dodijelili gotovo 600 tisuća eura za potrebnu dokumentaciju za početak obnove Poljuda, jer su jedino za to bili spremni u ovom trenutku. Uz potreban angažman gradova, nadam se da će u sljedećim godinama ta sredstva biti iskorištena jer je prioritet ove vlade osigurati da naša nogometna reprezentacija igra na stadionima kakve zaslužuje, a naši građani uživaju u utakmicama na sigurnim i modernim stadionima - dodao je ministar.

Trener Slaven Belupa: Hajduk ima dvojicu najboljih igrača lige
Trener Slaven Belupa: Hajduk ima dvojicu najboljih igrača lige

Split ima priliku povući još novca

Predsjednik Vlade Andrej Plenković iznio je kako su Gradu Splitu za projekt obnove dodijelili 597.586,25 eura. Odluku su donijeli na temelju provedenog Pozivnog natječaja za Gradove Split i Zagreb, na koji se javio samo Grad Split tražeći sredstva za studijsku i projektno-tehničku dokumentaciju stadiona na Poljudu. Obnova uključuje sanaciju krovišta Poljuda, betonske konstrukcije i elektroinstalacija. Stadion u Splitu dobit će novi video i audio sustav te će ga prilagoditi današnjim standardima protupožarne zaštite, a obuhvatit će i sustav oborinskih voda.

Sahiti za 24sata prvi put rekao zašto ga je Gattuso kaznio: 'Bio je u pravu, zaslužio sam to...'
Sahiti za 24sata prvi put rekao zašto ga je Gattuso kaznio: 'Bio je u pravu, zaslužio sam to...'

Sredstva od 13,7 milijuna eura nisu predviđena samo za ovu godinu, već za najmanje sljedeće dvije godine, što će značiti ukupnu investiciju od 27,4 milijuna eura. Grad Zagreb nije se prijavio na natječaj, što znači da će Split najviše profitirati i dobiti svih 27,4 milijuna eura. Stadion, izgrađen prije 45 godina za Mediteranske igre, već godinama vapi za obnovom, a prvi korak prema poboljšanju uvjeta je ispunjen. Navijači bi sljedeće sezone trebali uživati u dotjeranom stadionu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 37

VIDEO

Hrvatska U-21 - Grčka 3-2: Mini 'vatreni' moraju u dodatne kvalifikacije kako bi otišli na EP
ŠOK U NADOKNADI

Hrvatska U-21 - Grčka 3-2: Mini 'vatreni' moraju u dodatne kvalifikacije kako bi otišli na EP

Hrvatska U-21 povela je golom Kačavende. U 25. minuti Beljo je postigao potpuno regularan gol, koji je nepravedno poništen zbog zaleđa. Deset minuta kasnije, Beljo je ponovno zabio, a Grci izjednačili s dva gola
Gdje gledati Poljska - Hrvatska? Mini 'vatreni'  protiv Grčke u ključnom susretu za Euro...
DAN ZA REPREZENTACIJE

Gdje gledati Poljska - Hrvatska? Mini 'vatreni' protiv Grčke u ključnom susretu za Euro...

Hrvatska od 20.45 igra protiv Poljske u četvrtom kolu Lige nacija, dok će prije njih na teren U-21 reprezentacija koju čeka dvoboj protiv Grčke u posljednjem kolu kvalifikacija za Euro...