Obavijesti

Sport

Komentari 2

Povjerenik HNL-a: Zahtjev za odgodom nije niti postojao. Svi su bili suglasni da se susret igra

Povjerenik HNL-a: Zahtjev za odgodom nije niti postojao. Svi su bili suglasni da se susret igra

U slučaju da je na sastanku pred utakmicu postignut dogovor da ne postoje uvjeti za odigravanje utakmice, ista bi se odigrala sutradan od 16 sati, istaknuo je povjerenik HNL-a

VIDEO

Uoči utakmice 11. kola HNL-a između Osijeka i Rudeša (3-0) problem je pravila loša kvaliteta zraka nakon požara u dvorištu tvrtke Drava International u srijedu. Količina loših čestica u zraku bila je iznad dopuštene razine pa je stigla preporuka gradskog stožera civilne zaštite da se u Osijeku obustave sve aktivnosti.

Osijek htio u zadnji čas odgoditi utakmicu protiv Rudeša zbog lošeg zraka, HNS odbio. Igra se!
Osijek htio u zadnji čas odgoditi utakmicu protiv Rudeša zbog lošeg zraka, HNS odbio. Igra se!

Prve informacije govorile su da su Osječani tražili odgodu susreta, no priopćenjem su se oglasili iz Hrvatske nogometne lige. Iz HNL-a navode da zahtjeva za odgodom utakmice nije niti bilo.

Statistika utakmice Osijek - Rudeš

- Najprije treba reći da Hrvatski nogometni savez nije mogao odbiti zahtjev za odgodom utakmice jer takav nije ni postojao. U tom kontekstu odluka je donesena na uobičajenom organizacijskom sastanku 90 minuta uoči utakmice, na kojem su bili predstavnici obaju klubova, delegat i predstavnici službi zaduženih za organizaciju utakmice - rekao je povjerenik natjecanja SuperSport Hrvatske nogometne lige Josip Brezni pa dodao:

- Oni su bili suglasni da se utakmica odigra u predviđenom terminu. U slučaju da je na sastanku pred utakmicu postignut dogovor da ne postoje uvjeti za odigravanje utakmice, ista bi se odigrala sutradan od 16 sati, sukladno odredbama Pravilnika o natjecanju HNS-a.

Susret je na koncu uživo gledalo 4222 gledatelja koji su stigli unatoč preporuci građanima Osijeka da ne izlaze iz svojih domova, a Osječani su slavili 3-0 golovima Miereza, Fiolića i Nejašmića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO