Obavijesti

Sport

Komentari 4

Pešić više nije izbornik Srbije! 'Na dobrom smo putu da dotaknemo dno, kao Hrvatska'

Pešić više nije izbornik Srbije! 'Na dobrom smo putu da dotaknemo dno, kao Hrvatska'

Predsjednik KSS-a Predrag Danilović dao je ostavku kako bi omogućio novim ljudima u Savezu da na početku novog olimpijskog ciklusa formiraju novi stručni stožer i ciljeve, dodao je Pešić

VIDEO

Svetislav Pešić više nije izbornik srpske košarkaške reprezentacije, prenosi Sport Klub. Ova informacija pomalo je iznenađujuća, s obzirom na to da je Pešić ostvario veliki uspjeh osvojivši brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu. Nakon toga mu je istekao ugovor s Košarkaškim savezom Srbije (KSS), a očekivalo se da će nastaviti obnašati dužnost.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo: Sad je najbolji u NBA ligi 00:57

Pešićev odlazak dolazi u trenutku kada se u Savezu događaju promjene. Nedavno je bio gost na Memorijalnoj utakmici posvećenoj Draženu Petroviću, gdje je dao pesimističnu izjavu o stanju srpske košarke:

- Često sam znao upozoravati ljude u Srbiji da smo na dobrom putu da dostignemo Hrvatsku u košarci, što znači da smo i mi na dobrom putu da dotaknemo dno kao i vi. Ako se nešto ne promijeni, bit ćemo sretni ako se kvalificiramo na Europska i Svjetska prvenstva. Olimpijske igre možemo zaboraviti. To ljudi ne vole čuti, zbog čega nikad nisam bio potpuno integriran u srpsku košarku - rekao je Pešić.

U konačnici Pešić je potvrdio odlazak s klupe.

- Predsjednik KSS-a Predrag Danilović podnio je ostavku. Kako sam ja razumio, napravio je to kako bi omogućio novim ljudima u Savezu da na početku novog olimpijskog ciklusa formiraju novi stručni stožer i ciljeve. Što se mene tiče, ja sam i prije Pariza rekao da netko drugi treba nastaviti ono što sam započeo. Kako vidim da me nisu dobro čuli, sad im poručujem da odgovorni, oni koji će ubuduće voditi Savez, moraju pronaći novog trenera. Ja ću, naravno, uvijek biti na raspolaganju srpskoj košarci, ali ću se okrenuti nekim drugim ciljevima i projektima za koje nisam imao vremena zato što sam 24 sata dnevno bio u službi nacionalnog tima Srbije - rekao je Pešić za Politiku.

Upitan tko će voditi Srbiju na Europskom prvenstvu sljedeće godine u Latviji i na Svjetskom prvenstvu u Kataru za dvije godine, Pešić je naglasio da su sustav i strategija ključni te da reprezentacija ima mnogo problema.

- Iako smo osvojili medalju, problemi su veliki i moramo ih priznati. Popularnost košarke u Srbiji je velika, a odgovornost još veća. Vrijeme je da počnemo razmišljati drugačije. Nemamo našu ligu, varamo svijet govoreći o sustavu natjecanja u Europi, a trebamo pod hitno mijenjati svoj sustav - dodao je Pešić, kritizirajući stanje u srpskoj košarci te pozvao na promjene, posebno u suradnji s najjačim klubovima, Crvenom zvezdom i Partizanom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4

VIDEO

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...
BURAN DAN U MAKSIMIRU

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...

Plus+ Za prvu navijačku želju treba platiti odštetu, iako ne trenira nikoga. Niko Kovač Bobanov je favorit, već je vodio trojicu dinamovaca. Nakon dva najteža poraza u povijesti Lige prvaka, jedan je trener dobio otkaz, drugi nije

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?
VRUĆA STOLICA

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone
Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!
ČUDO ZAGREBA

Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!

Kada treba, da se Danci ne ponadaju, digne se Srna, provuče se Glavaš, povuče Klarica, a onda Dibirov dvaput kazni Aalborgovih 7 na 6 preko cijelog terena. Hat-trick u 65 sekundi!