Obavijesti

Sport

Komentari 15

Potencijalni 'vatreni' iznenadio izborom kluba. Karijeru će nastaviti u drugoj engleskoj ligi

Potencijalni 'vatreni' iznenadio izborom kluba. Karijeru će nastaviti u drugoj engleskoj ligi

Šimić će karijeru nastaviti u engleskom drugoligašu Sunderlandu. Već je otputovao u Englesku i u tijeku su posljednji pregovori prije liječničkog pregleda i potpisa ugovora

VIDEO

Salzburg je prije tri godine kupio Roka Šimića od Lokomotive za četiri milijuna eura. Dvije godine čekao je priliku u prvoj momčadi, kalio se u trećeligašu Lieferingu i na posudbi u Zürichu pa prošle sezone postao prvi napadač. Ipak, nije uspio zabljesnuti do kraja. Zabio je pet golova u 28 utakmica u prvenstvu i jedan gol u Ligi prvaka. 

Iako mu je tek 20 godina i veliki je potencijal, austrijski klub odlučio ga se riješiti. U novoj sezoni nije dobio ni minute, štoviše, tek dvaput je dobio mjesto u zapisniku. Bio mu je to jasan znak da može pronaći novi klub i čini se da ga je našao. No, izbor je poprilično iznenadio mnoge.

Velika Gorica:  Mladi vatreni slavili protiv Bjelorusije

Kako piše Germanijak, Šimić će karijeru nastaviti u engleskom drugoligašu Sunderlandu. Već je otputovao u Englesku i u tijeku su posljednji pregovori prije liječničkog pregleda i potpisa ugovora. Sunderland je kultni engleski klub koji je šest puta bio prvak, ali iz Premier lige je ispao prije sedam godina i do danas se nije vratio.

Lokomotiva je s 1:0 na domaćem terenu pobijedila Šibenik u utakmici 32. kola HNL-a

Pali su čak do treće lige iz koje su se izvukli prije dvije godine pa prošle sezone jedva ostali u Championshipu. Sada žele pokušati izboriti barem doigravanje za ulazak u Premiership i dobro su ušli u sezonu s dvije pobjede uz gol razliku 6-0. Nadaju se da će im Šimić pomoći na tome putu.

Šimić, koji nastupa za mladu hrvatsku reprezentaciju,  je još mlad i u njemu se krije veliki potencijal. Primjer je klasičnog centarfora koji je moćan u duelu, gaji agresivni i energični stil igre koji uvijek stvara probleme suparnicima, no on još nije izgrađen igrač, a engleska liga nije razvojna pa je mnoge začudio njegov izbor.

 Ovako će se još i teže probiti do hrvatske reprezentacije jer prethodnih godina Zlatko Dalić je od drugoligaških igrača zvao samo golmana Simona Slugu koji je branio za Luton. No, tko zna, možda ovo u konačnici bude i dobra kombinacija. Nekada i treba napraviti korak unatrag kako bi pronašao pravi put. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 15

VIDEO

Pojavila se nevjerojatna vijest! Perišić na jesen u Lokomotivi?!
OVO BI ODJEKNULO

Pojavila se nevjerojatna vijest! Perišić na jesen u Lokomotivi?!

Perišićeva želja je zaigrati u La Ligi. Nije uspio ostvariti taj angažman ni ovog ljeta, a propala mu je i Serie A. Većina klubova iz lige petice se već ekipirala za novu sezonu i teško mu netko može ponuditi veliku minutažu

Bratići na suprotnim stranama: Igrali su zajedno za 'vatrene', a sad ih prvi put čeka veliki derbi
OBITELJSKE VEZE

Bratići na suprotnim stranama: Igrali su zajedno za 'vatrene', a sad ih prvi put čeka veliki derbi

Plus+ Markov tata i Darijeva mama su brat i sestra, a do sada su dvaput igrali međusobno na utakmicama Splita i Slaven Belupa. Svatko ima po jednu pobjedu, ali i jedan zabijeni gol protiv bratića...