Obavijesti

Sport

Komentari 2

Pobjeda nam donosi mir, a poraz paničnu situaciju: Evo što čeka Hrvatsku nakon Poljaka...

Pobjeda nam donosi mir, a poraz paničnu situaciju: Evo što čeka Hrvatsku nakon Poljaka...
3

Ako naša reprezentacija završi u prva dva mjesta u skupini u Ligi nacija, bit će u prvom potu kvalifikacija za Mundijal i plasman na SP bit će znatno lakši. Upravo iz tog razloga, dvoboj protiv Poljske jako je važan

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija od 20.45 igra protiv Poljske u 2. kolu Lige nacija i to je jako važan dvoboj za "vatrene". Izbornik Zlatko Dalić i sam je istaknuo rezultatsku važnost ovih utakmica jer one direktno utječu na položaj Hrvatske u ždrijebu kvalifikacijskih skupina za Svjetsko prvenstvo 2026.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

aDalićev motivacijski govor 01:06

- Cilj nam je preko Lige nacija izboriti status nositelja u ždrijebu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Ali i ostati u najjačem razredu Lige nacija. Sad je važna pobjeda - rekao je Dalić.

Osijek: Trening nogometne reprezentacije na glavnom travnjaku stadiona Opus Arena

Ako naša reprezentacija završi u prva dva mjesta u skupini u Ligi nacija, bit će u prvom potu kvalifikacija za Mundijal i plasman na SP bit će znatno lakši. Upravo iz tog razloga, dvoboj protiv Poljske jako je važan, a ovo su mogući scenariji.

Pobjeda nad Poljskom 

Hrvatska bi u slučaju slavlja nad Poljacima bila u komotnoj situaciji i sve bi teklo prema planu. U gostima protiv Portugala ionako je teško izvući pozitivan rezultat, ali doma protiv Poljske naši su ipak favoriti. Nevisno o raspletu utakmice Portugal - Škotska, u tom bi slučaju Hrvatska bila na ugodnih tri boda uoči listopadskih dvoboja doma sa Škotskom i uzvrata s Poljskom.

Remi protiv Poljske

U ovom scenariju situacija se već malo komplicira, jer bi nam Poljaci pobjegli na tri boda viška nakon dva kola, uz izboren remi na našem terenu. Nakon dva kola nijedan scenarij nije kataklizmičan, ali remi ne bi bio idealan rezultat doma protiv Poljske. 

Poraz protiv Poljske

Uff... U slučaju negativnog rezultata Hrvatska bi se našla u zaista teškoj situaciji. Portugal (ako pobijedi) i Poljska tada bi imale po šest bodova, a Hrvatska i Škotska po nula, s tim da u listopadu prvo igramo doma protiv Škota, a zatim u gostima s Poljskom. Ne bi bilo ništa gotovo, ali poraz bi nas zaista gurnuo u vrlo neugodnu situaciju. 

Osijek: Trening nogometne reprezentacije na glavnom travnjaku stadiona Opus Arena

Nakon dvoboja s Poljskom, Hrvatska igra doma protiv Škotske 12. listopada, a tri dana nakon gostuje u Poljskoj. Zadnje dvije utakmice su gostovanje u Škotskoj 15. studenog i domaći dvoboj s Portugalom tri dana kasnije. Utakmicu protiv Poljske sudi Francuz François Letexier, a prijenos je na Novoj TV. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO