Obavijesti

Sport

Komentari 22

Pitali smo HNS zašto nije ukinuo gol u gostima u finalu Kupa: 'Nismo bili obvezni napraviti to'

Pitali smo HNS zašto nije ukinuo gol u gostima u finalu Kupa: 'Nismo bili obvezni napraviti to'

Velika većina naših čitatelja smatra kako bi se finale i dalje trebalo igrati na jednu utakmicu na neutralnom terenu, kao i da gol u gostima ne bi trebao vrijediti. Za dvoboje Dinama i Rijeke za Rabuzinovo sunce hoće

VIDEO

Večeras se igra prva utakmica finala Hrvatskog nogometnog kupa u kojem na Maksimiru od 19 sati igraju Dinamo i Rijeka. Prvi je to put nakon deset godina da će se završne utakmice u borbi za Rabuzinovo sunce igrati na dvije utakmice. Zanimljivo, i zadnji put u tom formatu 2014. igrali su Dinamo i Rijeka, prva je utakmica također bila na Maksimiru, Riječani su golom Ivana Tomečaka pobijedili 1-0, a u uzvratu na Kantridi 2-0 (Matej Mitrović, Zoran Kvržić).

Kup se od sezone 2017/18. u cijelosti igrao na jednu utakmicu, pri čemu su finala od 2015. bila bez uzvrata, a ponukan prošlogodišnjim neredima na Rujevici, gdje je Hajduk pobijedio Šibenik pa ga je HNS zbog navijačkih nereda kaznio s čak 26.5000 eura, u savezu su odlučili vratiti finale na dvije utakmice kako bi minimalizirali rizik od takvih nemilih scena na neutralnom terenu.

 

Mnogi su bili iznenađeni činjenicom što će ovaj finale donijeti i svojevrsni povratak odavno zaboravljenog pravila gola u gostima koje na razini Uefinih natjecanja ne postoji zadnje tri sezone. No zapravo nije istina da je HNS vratio nego to pravilo nikad nije ni ukinuo, samo dosad nije bilo na snazi u Kupu. Upitali smo HNS zašto su ostali vjerni tom pravilu i hoće li ga mijenjati za iduću sezonu.

"Odluku po ovom pitanju donosi Natjecateljska komisija HNS-a koja je do sada bila stava da ne treba mijenjati pravilo gola u gostima, na što niti jedan savez nije obvezan. Nakon što je prošlo nešto vremena od Uefine odluke o ukidanju tog pravila, moguće je kvalitetnije analizirati efekte takve odluke na zanimljivost, neizvjesnost i atraktivnost natjecanja te će Natjecateljska komisija uoči nove sezone donijeti odluku hoće li od iduće natjecateljske godine biti ukinuto to pravilo", odgovorili su nam iz HNS-a.

Velika većina čitatelja 24sata u anketi je odgovorila kako nije za ovakav format finala Kupa niti za pravilo gola u gostima.

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 22

VIDEO

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'
IKONA HNL-a

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'

Danijel Hrman kaže: Besek nas je kažnjavao s 1000 maraka za ćevape, u Moskvi sam doživio bombaški napad, a USKOK je istraživao moj transfer, zbog čega me ispitivao i predsjednik kluba

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...
IZ FINALA 1983.

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...

Plus+ Dolazili su nam kući svi živi fotografirati se s tim dresom, a ja sam u njemu godinama igrao na ulici, priča nam Milan Gega, čiji je otac Tomislav bio redar na utakmici Šibenke i Bosne