Obavijesti

Sport

Komentari 21

Šarić i Sunsi izbacili branitelja naslova: LeBron prvi put u karijeri ispao iz prve runde!

Šarić i Sunsi izbacili branitelja naslova: LeBron prvi put u karijeri ispao iz prve runde!

Anthony Davis je zbog ozljede gležnja izdržao svega pet minuta na parketu i bilo je jasno da će sav teret pasti na LeBronova leđa. No, on je bio pretežak za njega. Phoenix je slavio s 113-100 i prošao u polufinale Zapada

VIDEO

U listopadu prošle godine LeBron James je s cigarom u ustima slavio svoj četvrti naslov u karijeri i malo tko je vjerovao da će u ovoj sezoni po prvi put u karijeri ispasti u prvoj rundi doigravanja. I morati na raniji godišnji odmor. Ali eto, i to se dogodilo!

Phoenix Sunsi su u sjajnoj utakmici isprašili L.A. Lakerse (113-100), poveli 4-2 u seriji i prošli u polufinale Zapadne konferencije. I to potpunosti zasluženo. Kako drugačije može biti jer Lakersi nisu niti jednom vodili na utakmici, a u drugoj četvrtini je za Sunse bilo već plus 29.

NBA: Phoenix Suns at Los Angeles Lakers

Lakersi su tako morali loviti zaostatak kroz cijelu utakmicu, najbliže što su došli je minus 11, ali bolje od toga nije išlo. Točnije, LeBron James nije mogao sam. Anthony Davis je krenuo u početnoj petorci, ali izdržao je svega pet minuta na parketu. Gležanj desne noge je bio prebolan i bilo je jasno kako će sav teret pasti na LeBronova leđa. Kazao je nedavno da ima široka leđa te da može podnijeti sav teret, ali očito nedovoljno široka za ovakav Phoenix koji je kroz cijelu sezonu jedna od najboljih NBA momčadi.

NBA: Phoenix Suns at Los Angeles Lakers

Zabio je 29 koševa uz devet skokova i sedam asistencija. Schröder je zabio 20, a Caldwell-Pope 19. Kod Sunsa je nevjerojatan bio Devin Booker koji je utrpao 47 koševa uz 11 skokova i tri asistencije. Dario Šarić je nažalost pobjedu svoje momčadi i plasman u polufinale Zapada ispratio s klupe. 

NBA: Los Angeles Lakers at Phoenix Suns

Bit će jako čudno gledati nastavak doigravanja bez LeBrona koji je u posljednjih devet sezona, u kojima je igrao play-off, došao do finala. No, nije mogao sam protiv raspoloženih Sunsa koji igraju fantastičnu sezonu pa je samo mogao stisnuti ruku i čestitati prijatelju Chrisu Paulu na zasluženom prolasku.

Phoenix će za konferencijsko finale igrati protiv Denvera koji je svoju seriju s Portlandom završio s pobjedom od 126-115 i s konačnih 4-2 prošao dalje. 

NBA: Playoffs-Denver Nuggets at Portland Trail Blazers

Fenomenalan je opet bio Nikola Jokić koji je zabio 36 koševa uz osam skokova i šest asistencija. Damian Lillard je pak vukao Blazerse s 28 koševa i 13 asistencija, ali zakazali su suigrači.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 21

VIDEO

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'
IKONA HNL-a

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'

Danijel Hrman kaže: Besek nas je kažnjavao s 1000 maraka za ćevape, u Moskvi sam doživio bombaški napad, a USKOK je istraživao moj transfer, zbog čega me ispitivao i predsjednik kluba

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...
IZ FINALA 1983.

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...

Plus+ Dolazili su nam kući svi živi fotografirati se s tim dresom, a ja sam u njemu godinama igrao na ulici, priča nam Milan Gega, čiji je otac Tomislav bio redar na utakmici Šibenke i Bosne