Bruno Petković: Igrao sam nezaliječen, ja sam jedini krivac što se ozljeda pogoršala | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 53

Petković otvoreno: Nisam prvi put igrao nezaliječen, ja sam jedini krivac što se pogoršalo!

Petković otvoreno: Nisam prvi put igrao nezaliječen, ja sam jedini krivac što se pogoršalo!
10

Nagledao sam se u Dinamu, reprezentaciji i inozemstvu suigrača koji su igrali iako su im rekli da ne bi trebali, tvrdi Petko i dodaje: 'Može li Hajduk osvojiti naslov? Može se svašta dogoditi, ali imamo iskustvo i dižemo se'

VIDEO

Često se sjetim pobjede nad Brazilom, a gol sam pogledao iz svih kutova kamera. Tada nisam ni shvaćao što to znači, sjetio se Bruno Petković na predstavljanju kazalište predstave "Raspucavanje", čija će premijera biti na godišnjicu pobjede nad Brazilom, 9 prosinca, a njezina je radnja o tri školarca koja završe u kazni za vrijeme te utakmice.

Predstava ima poruku tolerancije, zajedničkog navijanja i protiv vršnjačkog nasilja te je preporučuju djeci od šestog razreda do drugog srednje škole. A Petković se još malo prisjetio utakmice:

Pokretanje videa...

Benjamin posvetio gol Petkoviću za rođendan. Nk Studentski grad vs Nk Kustošija 2:1 00:22

- Taj se osjećaj ne može mjeriti ni sa čim. Ne mogu reći da mi je gol promijenio karijeru, ali najbitniji je koji sam zabio. Ušao sam 15 minuta prije kraja i dok nisam pohvatao ritam, izgubio sam dvije-tri lopte. Većina će igrača reći da je lakše početi utakmicu nego ući s klupe, ali kao i uvijek, držao sam glavu gore i imao sam samopouzdanja. Marquinhos je odbio loptu baš kako je trebalo i uljepšao život mnogim Hrvatima.

Bruno se pohvalio da voli sa ženom otići u kazalište, ali uglavnom gledati komedije. Te priznao:

- Kao dječak, bio sam u kazni više puta. Puno sam pričao i bio sam svoj. Sad manje pričam, ali i dalje sam svoj...

Rijeka: Bruno Petković zabio gol u 3. minuti

Petko se u subotnjoj pobjedi nad Osijekom vratio na teren nakon 44 dana.

- Dobro sam se osjećao, zaželio sam se nogometa. Kad ne igram, shvaćam tezu da je teže gledati sa strane. Dosta je nerviranja, iako nekad gledajući sa strane primjetiš stvari koje ne vidiš igrajući. Vjerujem da ću još jači izaći iz ovoga.

Dinamu bez njega baš nije išlo...

- Treneri znaju kako im je voditi Dinamo, s takvim pritiskom, a mi, igrači, svjesni smo kako je pritisak u Dinamu normalan, puno se očekuje, stalne su kritike, od novinara, do prijatelja i trenera, te bez obzira na nogometne predispozicije, moraš imati glavu koja će podnijeti takav presing.

U četvrtak "plavi" gostuju kod Astane kao posljednja momčadi skupine Konferencijske lige.

- To nam je četvrta međusobna utakmica u tri mjeseca, poznajemo se..., ali opet ćemo odraditi video analizu, da vidimo što možemo bolje. Svaka je utakmica novo dokazivanje, svjesni smo što smo propustili i što nam je nedostajalo.

Zagreb: Konferencija za medije na kojoj je predstavljen kazališni projekt "Raspucavanje"

A može li vam Hajduk oduzeti naslov?

- Imamo dvije utakmice manje, znat ćemo kad se sve kompletira. Može se svašta dogoditi, ali ozbiljna smo momčad i imamo iskustvo osvajanja prvenstva. Dižemo se i pokazat ćemo zašto smo svih godina osvajali. I zašto ćemo osvojiti i ove...

Pritisak je i u reprezentaciji.

- Kraj kvalifikacija dočekao sam mirnije nego što sam mislio nakon listopadskih poraza, ali svjesni smo što nije bilo dobro u te dvije utakmice te su dečki odigrali dobro, samouvjereno, odradili su što se tražilo.

Uoči ždrijeba skupina za Euro ne strepi.

Zagreb: Konferencija za medije na kojoj je predstavljen kazališni projekt "Raspucavanje"

- Mi smo zadnjih godina motiv više svim slabije rangiranim reprezentacijama jer Hrvatska se ustalila u vrhu, dosegnula je top nivo, i to je stvorila generacija prije mene, ja sam nov u tom društvu. Ždrijeb nisam gledao nikad dosad, niti sam priželjkivao da nekoga izvučemo ili izbjegnemo. Pokazali smo koji smo nivo.

Na kraju nam je otvoreno odgovorio na pitanje o obnavljanju ozljede zbog preranog povratka na teren:

- Odigrao sam 30-ak utakmica u Dinamu kad su mi rekli da ne bih trebao, a ja sam rekao da mogu. U toj želji da pomognem ponekad pretjeram i u ovom slučaju, moja je pogreška. Isključivo moja i preuzimam odgovornost za to. Vidio sam da se tražilo krivca, nagađalo kako su mi liječnici i treneri dopustili da igram, ali nagledao sam se suigrača, i u Dinamu i u reprezentaciji i u inozemstvu kad igrač nije po svim parametrima spreman, ali glava želi. U dosta slučajeva to ispadne dobro, ali kad ispadne loše, traže se krivci. U ovom sam slučaju ja jedini krivac!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 53

VIDEO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, tko ide na koga?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, tko ide na koga?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu

Španjolska - Njemačka 2-1: Dani Olmo golom i asistencijom vodi 'furiju' među četiri najbolja...
OLMO IGRAČ UTAKMICE

Španjolska - Njemačka 2-1: Dani Olmo golom i asistencijom vodi 'furiju' među četiri najbolja...

Iako je Španjolska pobijedila, ostat će sporna situacija iz 106. minute u kojoj je Cucurella rukom blokirao udarac Musiale. Sudac je ostao nijem i ostaje dojam da je Njemačka teško oštećena...