Obavijesti

Sport

Komentari 18

Petica vozi za metropolu: Split koban i za Šveđane!

Petica vozi za metropolu: Split koban i za Šveđane!
23

Idemo dalje s četiri boda, polufinale je na dohvat ruke! Hrvatska je pobijedila Švedsku 30-26 i ide u Zagreb sa stopostotnim učinkom, pet pobjeda

VIDEO

Marijan Ban se ponovno spustio na parket, 'Morska vila' je opet odjekivala splitskom Arenom. Pjesma kojom momci koje nazivaju paklenima i kaubojima posljednji su put na ovom SP-u slavili sa Splićanima. Dan nakon rapsodije protiv Španjolske pao je još jedan moćan protivnik. Šveđani su ostali na četiri gola minusa, bili bez prave šanse u završnici. Nije bilo lako, za ovu je potrebu trebalo 'krvariti', ali kad je to bio problem za ovo društvo...
Nije lako bilo slomiti švedski otpor, trideset minuta je trajalo mučenje. Gol ili najviše dva razlike na jednoj ili na drugoj strani obilježili su prvi dio. Nije sve bilo briljantno u obrani, na trenutke ni u napadu, ali i takvi smo vodili, držali se u egalu. I čekali 'eksploziju'. Dočekali su je odmah na početku nastavka, očito je Lino u svlačionici 'isukao' prave upute.
Za manje od sedam minuta Hrvatska je napravila 6-2 i semafor je pokazivao pet golova viška. Venio Losert je zamijenio sjajnog Alilovića i povezao nekoliko obrana, briljantni Čupić jurio u kontre, odlične minute odradio je čak i mladi Jakov Gojun. Šveđani su došli na 22-20, ali u završnici nisu imali odgovora.
I ovoga je puta 12.000 grla ponudilo onaj dodatni impuls kad je najviše trebalo. Mateo Hrvatin je zapucao neke zicere u prvom dijelu, ali u 56. minuti je zabio za potvrdu slavlja! Dalje idemo s četiri boda i jako lijepim izgledima u borbi za polufinale. Split je svoje napravio, na redu je Zagreb.

BALIĆ LJUT, BAN SPREMAN ZA ZAGREB
Ivano Balić je vidno ljut, bez riječi, projurio kroz mix zonu. Odmah za njim i Igor Vori koji je dobacio tek "Fenomenalno". Ostali su slavili i zagrljeni sa Banom na centru pjevali "Morsku vilu". Himnu reprezentacje zajedno s njima otpjevao je i orkestar od 12.000 razdraganih navijača.
- Sretan sam kao malo dijete, ako me pozovu doći ću im pjevati i u Zagreb - rekao je Ban. (tg)

ODUŠEVILI SU I SLAVENA BILIĆA
Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić otkrio je da se divi rukometašima kao najboljem kolektivu u državi, ali je istaknuo:
- Neka se ne naljute, ali nogomet je ipak najpopularniji sport na svijetu.

JUNACI
Ivan Čupić/Mirko Alilović
Čupko je još jednom pokazao kako nema straha ni respekta prema protivniku. Zabio je osam golova, sedmerce je gađao 3/4, a pogađao je onda kad je bilo najpotrebnije. Mirko je i ovog puta 'skinuo' sve što se skinuti dalo, digao publiku na noge, dao krila suigračima. (iž)

TRAGIČAR
Dalibor Doder
Šveđanin koji korijene vuče negdje s ovih prostora nosio je
svoju momčad, zabio sedam golova, podijelio dvije asistencije.
No, kada se rezultat lomio Alilović mu je skinuo dvije ključne
lopte, prvo mu je obrnaio šut izvana a potom i čistu kontru. (iž)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 18

VIDEO