Obavijesti

Sport

Komentari 6

Perkovac: Imam iznenađenja za Španjolsku! Naše navijače mogu zaustaviti samo štrajkovi...

Perkovac: Imam iznenađenja za Španjolsku! Naše navijače mogu zaustaviti samo štrajkovi...
7

Ja kao kapetan obećajem da ćemo se svi baciti na svaku loptu, naglasio je Duvnjak, a Karačić tvrdi: Da nemam cilj, ne bih se odazvao nego bih pustio mlađima mjesto, ali dok god mogu pomoći, moji ciljevi uvijek su veliki

VIDEO

Goran Perkovac izabrao je 19 igrača za Europsko prvenstvo, koje počinje u srijedu, a Hrvatska prvu utakmicu igra u petak protiv Španjolske. Iznenadio je izostavljanjem Luke Stepančića, a potom je izjavio:

- Odradili smo što smo planirali, momci su bili angažirani, malo su nas ozljede i bolesti poremetile, ali na dobrom smo putu. Dolaze i pozitivne informacije o ozlijeđenima, Kuzmanović je skoro zdrav, David Mandić ima mali hematom koji će brzo proći, tako da bismo za tri-četiri dana mogli biti kompletni.

Pokretanje videa...

Rukomet 00:57

Hrvatska je odigrala dvije pripremne utakmice.

- Zadovoljile su me, protiv Crne Gore bilo je solidno, iako su nakon mnogo treninga noge još bile teške pa se nismo kretali dobro, a protiv Slovenije je stvarno bilo dobro. Pokazali smo da možemo odigrati agresivnu obranu i brzo trčati, Slovenci nam nisu zabijali jednostavne golove, a mi jesmo iz brze tranzicije, bili smo konkretni, okomiti u napadu i tako trebamo dalje.

Perkovac: Martinović i Lučin mogu biti iznenađenje za Španjolce

Perkovac u tim susretima nije imao sve igrače.

- Morali smo nešto i sakriti tako da je dobro ispalo da zbog bolesti i ozljeda Martinović i Lučin nisu igrali pa Španjolci nisu sve vidjeli. Sad ćemo ih uključiti i to može biti iznenađenje za Španjolce.

No, Perkovac naglašava:

Berlin:HBL, Fuechse Berlin - TSV GWD Minden, Denis Špoljari?

- Idealno će biti na Svjetskom prvenstvu i siječnju iduće godine. Dotad ćemo, ako Bog dam odigrati 20-ak utakmica i tada će Hrvatska biti na top nivou, uigrana, pružati najbolje partije i ima vrlo svijetlu budućnost.

O prvom suparniku ne treba trošiti riječi, Španjolska je drugi favorit Eura.

Poznat konačni popis Hrvatske za rukometni Euro: Perkovac je otpisao Luku Stepančića!
Poznat konačni popis Hrvatske za rukometni Euro: Perkovac je otpisao Luku Stepančića!

- Jaka, iskusna momčad, ima svoj sustav igre, ali nije neranjiva i sve su naše utakmice bile knap. Moramo im prekidati napade, kako bi ih morali graditi iznova, tada su naše šanse velike jer imamo kvalitetu da ih pobijedimo. 

Hrvatski navijači napunit će dvoranu u Mannheimu

Dvorana bi trebala biti ispunjena hrvatskim navijačima.

- Ako štrajkovi ne poremete ljudima plan da dođu u dvoranu, bit će mnogo naših navijača. Nikad nitko nije dominirao naše navijače, a mi im moramo dati povod da navijaju angažiranom igrom. Pa i ako izgubiš, a daš sve od sebe, naši ljudi razumiju rukomet i sport i u toj utakmici bit će naš osmi, pa i deveti igrač. Nervirati se moramo, to uzbuđenje je lijepo, ali dobar završetak svi volimo - zaključio je izbornik.

Kapetan Domagoj Duvnjak naglasio je:

Kairo: Svjetsko prvenstvo u rukometu, Argentina - Hrvatska

Duvnjak: Kreće nervoza i iščekivanje

- Bilo je nekih viroza, temperature, neki su završili u krevetu, ali to je iza nas. Dobro smo se pripremili, sad kreće lagana nervoza i iščekivanje. Dosta smo trenirali 6-0 obranu i napad na 6-0 i 5-1, pokušali smo biti brži u tranziciji. Dobre su bile provjere protiv Crne Gore i Slovenije, nadam se da je izbornik dobio što je tražio. Ja sam dobro, čuli smo da je dvorana rasprodana i jedva čekamo puno navijača, koji će nas, nadam se, gurati do tri pobjede. A ja kao kapetan obećajem da ćemo se svi baciti na svaku loptu. Španjolska je na zadnja tri EP-a osvojila medalju, godinama su zajedno, iskusni, dobri, svaku grešku kažnjavaju i morat ćemo paziti, pogotovo da ne griješimo u napadu. Ali može se igrati s njima, pogotovo uz pomoć navijača. Minimalan cilj nam je drugi krug u Kölnu i da predstavimo hrvatski rukomet na pravi način.

Igor Karačić je zaključio:

Jonkoping: Svjetsko rukometno prvenstvo, skupina G, Hrvatska - SAD

Karačić: Ne brojim koje mi je natjecanje

- Imali smo dosta problema, ali koga zanima, na kraju vidiš igrače na terenu i ono što oni naprave. I moji su problemi iza mene, 100 posto sam na raspolaganju izborniku i momčadi i spreman sam. Vjerujem u naše mladost i iskustvo, možemo zajedno. Da nemam cilj, ne bih se odazvao nego bih pustio mlađima mjesto, ali dok god mogu pomoći, moji ciljevi uvijek su veliki. Ne brojim koje mi je ovo natjecanje, ali nadam se da će ih biti još.

Zvijezde koje će propustiti Euro: Čudo je koga sve ne mogu voditi Danci, Slovenci najteže stradali
Zvijezde koje će propustiti Euro: Čudo je koga sve ne mogu voditi Danci, Slovenci najteže stradali
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 6

VIDEO

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'
IKONA HNL-a

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'

Danijel Hrman kaže: Besek nas je kažnjavao s 1000 maraka za ćevape, u Moskvi sam doživio bombaški napad, a USKOK je istraživao moj transfer, zbog čega me ispitivao i predsjednik kluba

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...
IZ FINALA 1983.

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...

Plus+ Dolazili su nam kući svi živi fotografirati se s tim dresom, a ja sam u njemu godinama igrao na ulici, priča nam Milan Gega, čiji je otac Tomislav bio redar na utakmici Šibenke i Bosne