Obavijesti

Sport

Komentari 24

Pavić i Mektić neće braniti zlato, ispali su u 1. kolu! 'Sreća? Nismo igrali protiv Alcaraza i Nadala'

Pavić i Mektić neće braniti zlato, ispali su u 1. kolu! 'Sreća? Nismo igrali protiv Alcaraza i Nadala'

Zlatni par razišao se prošle godine, a ponovno se sastao za OI u Parizu. Osjetilo se u igri naših zlatnih momaka da nije to to, tek na trenutke su podsjetili na dane kad su žarili i palili. I olimpijski put završili su na startu

VIDEO

Mate Pavić i Nikola Mektić, olimpijski pobjednici iz Tokija i svojevremeno najbolji muški par svijeta, izgubili su prvi susret u Parizu i neće braniti zlato na Olimpijskim igrama. S olimpijskog turnira ispali su već u prvom kolu, a bolji su bili njemački par Dominik Köpfer Jan-Lennard Struff, koji su na koncu slavili 2-1 (6-3, 6-7 (5), 10-5).

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Miran Maričić osvojio broncu! Prva hrvatska medalja u Parizu 01:05

Hrvatski tenisači izgubili su prvi set 6-3 i to prilično lako. Nisu pružili pravi otpor Nijemcima pa su Köpfer i Struff iskoristili slabiji ulazak branitelja naslova iz Tokija.

Naši predstavnici imali su čak tri dvostruke pogreške u prvom setu, a na drugom servisu osvojili su svega jedan poen. Uz to, imali su i sedam neprisiljenih pogrešaka, Nijemci su set zaključili s 14 winnera.

Drama drugog seta pripala Hrvatima

A onda drama u drugom setu! Pavić i Mektić su imali ugodnu prednost, poveli su 3-0, imali i 5-2 te bili nadomak lako osvojenog seta.

No, uslijedile su neke pogreške, njemački par se vratio i odveo sve u dodatnu igru. Ipak, Pavić i Mektić su dobro odradili tiebreak, odmah se fino odvojili i breaknuli svoje suparnike te na koncu drugi set osvojili 7-6 (5).

U trećem setu parova se igra tiebreak pa je bilo jasno da će imati svoju šansu. Međutim, u drugom setu su dečki i podsjetili na stare dane kada su žarili i palili svjetskim tenisom, no produženi tiebreak pokazao je nedostatke para koji više ne igra zajedno tijekom sezone.

Mektić: Nismo ništa branili

- Znali smo da imamo teške protivnike, pogotovo na zemlji, odlični su i u singlu. Oni su krenuli bolje s reternima, jednostavno njihovi reterni su bili toliko niski da nismo uspjeli postići kut. Ne bi čak rekao da su to bile neke naše greške. Dobili smo drugi set, šteta što nismo iskoristili taj neki lagani momentum na početku trećeg seta, napravili smo "mini break", ali nismo ga zadržati i malo se odvojili. Oni su opet odigrali bolje i zasluženo pobijedili, Mislim da nismo ništa branili, pa to je bilo prije tri godine. Čak i kada nešto osvojiš prije dva tjedna već je sve totalno drugačije, uvjeti i totalno drugačiji protivnici. Nismo imali nikakav pritisak glede toga. Jednostavno, naletjeli smo na odlične protivnike - rekao je Mektić nakon meča dok je Pavić dodao:

- Osjećaj je isti kao kad smo igrali, ništa se vezano za osjećaj nije promijenilo. Dovoljno se dobro poznajemo, što bi se reklo u dušu, nakon 2,5-3 godine igranja, titula i osvojenih turnira i mečeva. To nije ništa novo. Ne mogu reći da je falilo i sreće. Mogli smo igrati protiv Nadala i Alcaraza prvo kolo, tako da nije tu sreće falilo. Ali igrali smo protiv kvalitetnih igrača koji znaju igrati parove jako dobro. Struff jako malo igra parove, ali kad ih igra, igra ih jako dobro. Köpfer je igrao polufinale Australian Opena ove godine, tako da isto kad igra, momak igra jako dobro.

Paviću slijede parovi s Donnom Vekić

Paviću sada slijede mješoviti parovi s Donnom Vekić.

- Ne znam što očekivati od mješovitih parova. Ne znam, iskreno nisam nikad igrao miks sa Donnom, ona ne igra često parove, a mješovite pogotovo, možda United Cup s Ivanom Dodigom. Mislim da je prvotni plan bio da ona i Dodig igraju tu, ali kako Dodig nije došao u Pariz, ja sam pristao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 24

VIDEO